2017. május 6., szombat

Májusi akciós illatok – Mango Peach Salsa és Riviera Escape

Pálmafák, trópusi gyümölcsök, hűvös koktélok és napfény minden mennyiségben – az idei tavasznak hála talán a szokásosnál is többen álmodoznak ilyesmiről, hiszen már-már kuriózumnak számít a napsütés, és a legtöbb esetben szomorkás, hűvös-szürke idő vár ránk a szabadban. Szerencsére a Yankee Candle erre is kínál megoldást, hiszen ebben a hónapban éppen két igazán egzotikus és távoli tengerpartokra elrepítő illatunk akciós: a Mango Peach Salsa és a Riviera Escape egyaránt megoldást jelenthet a búra, és nekik köszönhetően rögtön jobb kedvre derülhetünk. Ma tehát róluk olvashattok részletes leírást, és remélhetőleg már a blogbejegyzésünk is némi napfényt csempész majd a napotokba.

Szokásunknak megfelelően betűrendben biztosítjuk a leírásokat, elsőként tehát a Mango Peach Salsa kerül sorra, amely már színében és címkeképében is igencsak csábító. Valószínűleg sokak kedvence a mangó, és már a terméknév alapján is igencsak gyümölcsös elegyhez van szerencsénk, hiszen már itt megjelenik egy másik lédús, a napfény melegét magába szívó finomság, a barack. A címkekép emellett kifejezetten ínycsiklandó, és bizonyára sokak kedvét meghozza egy finom gyümölcssalátához. Természetesen nem érjük be ennyivel, és ismét részletekbe menően elemezzük az illatot, ahogyan azt már megszokhattátok. A fejjegy ez estben kifejezetten erős indítást jelent, ugyanis már itt is számtalan illatjegy megjelenik, és az összhatás ennek köszönhetően azonnal trópusivá válik: az érett mangó mellett ugyanis nektarin, lime, narancs és grapefruit is jelen van benne, így a mangó és a barack édességét jól ellensúlyozzák a citrusos illatok. A szívjegyben ezt követően őszibarack, gyömbérvirág és rózsabors jelenik meg, így a barackos jelleg tovább erősödik, ugyanakkor kifejezetten fűszeres elemek teszik kellemesen csípőssé az illatot. A gyömbér maga már önmagában is igencsak csípős és egzotikus, a virága azonban sokkal összetettebb illatot áraszt, ezért ez az aroma már önmagában is megér egy kis elemzést. A fejjegyében citrusok héjára emlékeztet, a szív- és alapjegyben pedig édes-meleg és fűszeres aromák egyaránt megjelennek, így tökéletes fűszerévé válik a már eddig is ínycsiklandó gyümölcskoktélnak. Az alapjegyben aztán a már jól ismert pézsma jelenik meg, hogy a tőle megszokott módon összhangot teremtsen a kompozícióban, és a gyümölcsök édes fanyarságát bársonyos összhatásúvá tegye. Mi úgy véljük, hogy ezáltal mindenki számára szerethető illattá válik, hiszen kinek ne esne jól egy igazán gyümölcsös keverék, akár a hűvös tavaszi napok melegebbé varázsolása, akár a nyári esték hangulatának megteremtése céljából. Népszerűségét pedig mi sem bizonyítja jobba, mint hogy hosszú ideje szerepel a kínálatban, és a sikere rendíthetetlen.



Május másik akciós illata a Riviera Escape, amely bár trópusi-tengerparti jellegében hasonlít az előbb részletezett mangós illat hangulatára, az alkotóelemeinek köszönhetően merőben más összhatást nyújt. A használata elején érezhető fejjegyben a tenger friss, vizes aromái jelennek meg, így tisztaságillatot varázsol az otthon levegőjébe, a nagy nyári melegben pedig némi felfrissülést hoz. A szívjegyben aztán a mediterrán terület virágainak illata tűnik fel, így egyre inkább egy napsütötte tengerparton érezhetjük magunkat a hatására. Az alapjegyben ezt követően tengerifű és ámbra jelenik meg, így a frissességet fokozó, zöldes aromák mellett az ámbrának köszönhetően a napfény melegségét idéző bársonyosság is érezhetővé válik. Valójában tökéletesen adja vissza a címkeképen is látható hangulatot: amint a tengerparti házak tetejéről visszaverődő melegben burjánzó virágok között a tenger hűvössége felé sétálunk, remélve, hogy a vízben való megmártózás némi felüdülést biztosít majd a nagy nyári hőségben. Az illatkompozíció egy tavaly megjelent, igazán nyári kollekció névadó darabja, így bár viszonylag új tag a Yankee Candle családjában, máris nagy népszerűségnek örvend, és friss-virágos jellegének köszönhetően sokak kedvencévé vált.


A hónap illatait ide kattintva érhetitek el webáruházunkban, a megszokott módon 25%-kal csökkentett, kedvezményes áron. Jövő héten pedig egy igazán trópusi újdonsággal, pontosabban a legújabb kollekciónk bemutatásával jelentkezünk majd, hogy újabb nyárba repítő illatokkal varázsolhassunk el Titeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése