2017. május 20., szombat

Tavaszi illatok – napfényes virágözön minden alkalomra

Ha mostanában kilépünk a szabadba, egyetlen szó jut eszünkbe: VÉGRE. Végre itt a tavasz, tagadhatatlanul, hőfokban, illatokban megnyilvánuló módon, madárcsicsergéssel fűszerezve. Sokan vártuk már ezt az időszakot, és a sok esős-hűvös nap után szinte jutalomként éljük meg, hogy végre éppen olyan az idő, amilyennek a tél során a tavaszról szőtt álmainkban láttuk. A mai napon ehhez kötődően a tavaszi illatokról szóló leírásunkat folytatjuk öt csodásabbnál csodásabb kompozícióval, amelyekben egy dolog közös: tökéletesen adják át a tavasz illatát, és egyszerű módot biztosítanak arra, hogy az otthonunk falain belül is átélhessük e csodás évszak hangulatát. A ma tárgyalt öt illat a Lemon Lavender, a Linden Tree, a Midnight Jasmine, a Peony és a Pink Hibiscus. Közös bennük a virágillatok jelenléte, mégis mindegyikük egyedi, ezért biztosak vagyunk abban, hogy közöttük is mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

A szokásos betűrendalapú sorrendből adódóan elsőként a Lemon Lavendert részletezzük, amely bár rokona az előző bejegyzésben ismertetett Lavendernek, hiszen mindkettőnek fontos alkotóeleme a levendula, sokban el is tér tőle, és a benne lévő összetevőknek köszönhetően a levendulának inkább a frissebb arcát csalogatja elő. Viszonylag sokféle aromát tartalmaz, mégis tökéletes összhangot alkotnak együtt, és a frissességének köszönhetően motivációként is alkalmazható a lustálkodós napokon. A fejjegyben már eleve cselekvésre ösztönző jegyek jelennek meg, hiszen mind a mandarin, mind a citrom fanyar-édes módon élénkíti az érzékszerveket, mellettük pedig az aromás levendula válik érezhetővé, tehát már rögtön a használat elején megjelenik a névadó illatok mindegyike. Ugyanakkor az illat készítői nem álltak meg itt, hanem további összetevők alkalmazásával gondoskodtak arról, hogy még üdébbé váljon az összhatás. A szívjegyben gyümölcsös jegyek, narancs és eukaliptusz mellett a keserűnarancs fájának illóolaja fás-földes hatást biztosít, így az eukaliptusz élénkítő hatását és a gyümölcsök édességét jól ellensúlyozza a jelenléte. Az alapjegyben ezt követően vaníliával és valóban csak csipetnyi mennyiségű fűszerrel csempésztek bársonyosságot a kompozícióba, így a Yankee Candle egyik leginkább összetett, mégis tökéletes harmóniát alkotó illatát kapták eredményül. Jó hír ráadásul, hogy a szokásos üveggyertyák, Tarts® mini viasz és mintagyertya mellett autóillatosító, diffúzor, gyöngyzselé, elektromos illatosító és Scenterpiece™ viasztégely formájában is rendelkezésre áll, így azok számára is jó megoldást jelent, akik lángmentes módon szeretnék illatosítani az otthonukat vagy akár az autójukat. Érdekességként megemlíthető, hogy rendkívül népszerű illat világszerte, és ennek köszönhetően már 2006 óta varázsolja el a Yankee Candle vásárlóközönségét.

A második ma tárgyalt illat a Linden Tree, amelyről már bővebben is szót ejtettünk a tavasz újdonságairól, a Pure Essence kollekcióról szóló bejegyzésünkben. Mivel ott valóban részletes leírást találhattok róla, a mai bejegyzésben kissé más oldalról közelítjük meg, és azt vizsgáljuk meg, miért is érdemes rá most befektetni. Nos, a hársfavirágzás illatát adja vissza tökéletes módon, a természet más illatait is a kompozícióba csempészve, ezért ideális választás a hársfarajongók számára, mostanság pedig különösen aktuális, hiszen a jelenleg virágzó akácfa után hamarosan ez a növény is bódító illatával varázsol majd el minket jártunkban-keltünkben. A Linden Tree használatával pedig nem csupán a szabadban, hanem az otthonunkban vagy akár a munkahelyünkön is velünk lehet ez a csodás aroma, így ajándékként is aktuális lehet a mostanában névnapot vagy születésnapot ünneplők számára. A címkeképe és a viasz fehér eleganciája pedig tökéletes szobadísszé is teszi, ha az üveggyertyás kiszerelést választjuk belőle. Mi úgy véljük, nem is kell ennél több egy tökéletes májusi illathoz, ezért mi magunk is szívesen használjuk mostanában.


A harmadik illatunk, a Midnight Jasmine esetében kissé elgondolkodtunk, hogy tavaszi illatként írjunk-e róla, vagy buja illatából adódóan inkább a nyári illatok közé soroljuk, de végül úgy döntöttünk, hogy mindkét évszakban aktuális lehet: tavasszal akár nappal is kellemessé varázsolhatjuk vele a levegőt, nyáron pedig a romantikus éjszakákra javasoljuk ezt a csodás aromákat tartalmazó termékcsaládot. Ebben az esetben is elérhetők a Lemon Lavendernél már említett, lángmentes megoldások, így valóban könnyedén vehetjük körbe magunkat az illatával akár a lakás több pontján is. A fejjegyében neroli, narancsvirág és sárga grapefruit gondoskodik az üde összhatásról, a szívjegyben pedig ezt követően grapefruit fokozza az illat fanyarságát. Az alapjegyben ezt követően púderes jegyek és bársonyossággal egészíti ki bársonyossággal a jázmin erőteljes, mégis gyengéd illatát, így igazán meghitt hangulatot árasztó termékről beszélhetünk. A sokféle termékformátum egyébként ebben az esetben is nagy népszerűségről és hosszú múltról árulkodik, ugyanis már 2008 óta kapható a Yankee Candle kínálatában, és a sikere mindmáig töretlen.

A negyedik illat a Peony, amely a viasz színének és a címkeképnek köszönhetően elsősorban üveggyertyaként a kedvencünk, de az esetében elérhető Tarts® mini viasz és mintagyertya termékváltozat használatával is intenzív hatást érhetünk el. Kifejezetten kevés alkotóeleme van, hiszen a fejjegyet édes bazsarózsa, a szívjegyet pedig rózsaszín bazsarózsa alkotja, és ezeket csupán a parfümök világában jól ismert, Cashmeran nevű anyag egészíti ki, amelynek illata leginkább a pézsmáéhoz hasonlítható, így selymesen lággyá varázsol bármilyen kompozíciót. A Peony tehát igazán klasszikus illatának köszönhetően bárkit elvarázsol, megjelenéséből adódóan pedig biztosan nagy sikert arat akár virágcsokor helyett is, hogy mind külsejével, mind illatával a vágott virágokhoz képest jóval hosszabban kényeztesse a megajándékozottat.


A mai bejegyzésünk utolsóként említett illata, a Pink Hibiscus már jóval összetettebb, és a sokféle alkotóelemének köszönhetően kiválóan adja vissza a napsütötte virágoskertek hangulatát. Az illatmesterek ebben az esetben is a virágillat egyéb illatokkal történő ötvözése mellett döntöttek, ezáltal további dimenziókat csempészve az összhatásba, és a névadó hibiszkusz illatát méltóképpen kiemelve. A fejjegyben elsőként gyöngyvirág és citrusok illata varázsolja el az érzékeket, majd a szívjegyben megjelenik a névadó hibiszkusz és a bazsarózsa. Ezek hatására már eleve a szabadban érezheti magát a használója, ugyanakkor az alapjegy csak tovább fokozza ezt az érzést: a szantálfa a napsütés melegségét csempészi a négy fal közé, míg a galbánum, ez a gyantából előállított, édes-fanyar illat a természetben érezhető fás és földes jegyeket is magában hordozza. Mindezeknek köszönhetően a Pink Hibiscus azok számára is megfelelő választás lehet, akik egyébként nem rajonganak a virágok tiszta illatáért, és inkább selymesen lágyan és egyéb összetevőkkel gazdagítva szeretnék érezni a tavasz hírnökeinek aromáját. A viasz színe és a címkekép pedig az egyik legszebb Yankee Candle gyertyává teszi, így az esetében is elmondható, hogy érdemes ezt ajándékozni hölgyek számára, bármilyen alkalomra.


Reméljük, jól telik számotokra a valódi tavasz, és kívánjuk Nektek, hogy a Yankee Candle termékeinek használata mellett a szabadban töltött órákra is lehetőségetek nyíljon. Így talán még inkább értékelni fogjátok, hogy a természetes illóolajok használatának köszönhetően az otthonotokban is a virágok valódi illata vár rátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése