2017. augusztus 5., szombat

Fall In Love – az ősz legcsodásabb aromái viaszba zárva

Bár a legtöbben mostanra talán már hűvösebb időjárásra vágynak, valószínűleg sokak számára ijesztő gondolat, hogy hamarosan elérkezik az ősz, és bizony nosztalgiával gondolunk majd vissza a napsütéses nyári napokra. A Yankee Candle mindenesetre gondoskodik arról, hogy kevésbé legyen szomorú ez a tény, hiszen az őszi napokra gondolva alkotta meg új kollekcióját, a Fall In Love elnevezésű, csupa csodát rejtő termékcsoportot. Szokás szerint négy új illat érkezett ezzel a kínálatba, és ismét olyan kompozíciókat alkottak meg a cég illatmesterei, amelyek között biztosan mindenki találhat a kedvére valót. A kollekció részét képezi a négy illat, az Autumn Glow, a Mulberry & Fig Delight, a Vibrant Saffron és a Warm Cashmere, valamint néhány igazán őszies színvilágú és mintájú kiegészítő. Érdemes tehát most körbenézni a webáruházban, de lássuk részletesebben is, hogy melyik illat pontosan mit is rejt magában. A megszokottak szerint ismét csak betűrendben fogunk végighaladni az illatokon, és az adott illatról szóló bekezdésben az illat nevére kattintva közvetlenül eljuthattok webáruházunk vonatkozó oldalára.


Elsőként lássuk tehát a már nevében – és a viasz színében – is igazán őszi Autumn Glow jellemzőit. Már első szaglásra elbűvöl, ugyanis a legsimogatóbb, bársonyos illatjegyeket ötvözi magában, némi frissességgel fűszerezve. Az égetés kezdetén citrusok illatjegyeivel nyit, majd ezt követően a szívjegyben ősszel nyíló virágok és frissen szedett fűszernövények aromái bontakoznak ki. Ezáltal már a kezdetekkor a hűvös őszi hajnalokat és az őszi kertek illatát idézi fel a használójában, ugyanakkor az alapjegy már a napsütéses őszi napok bársonyos melegségét adja vissza az itt megtalálható pacsulinak, tonkababnak és ámbrának köszönhetően. A blog régebbi olvasói már biztosan tudják, hogy mind a tonkabab, mind az ámbra bársonyos melegséget csempész minden illatba, ketten együttesen pedig még selymesebbé varázsolják az összhatást. Mézre emlékeztető édességet kölcsönöznek az illatnak, amely ennek ellenére sem válik tolakodóvá, sokkal inkább nevezhető hívogatónak. Eszünkbe juttathatja a meleg kardigánban megtett erdei sétákat és a pihe-puha plédbe burkolózós, otthoni kuckózós estéket egyaránt.

A betűrend szerinti második illat, a Mulberry & Fig Delight ezzel szemben az ősz gyümölcsös jellegét ragadja meg, és az évszakra jellemző füge és az eperfa termésének aromáit zárja magába. Természetesen nem áll meg két illatjegynél, hiszen a Yankee Candle illatmesterei ezúttal is arra törekedtek, hogy a fő illatjegyeket kiemelő és tökéletesen kiegészítő egyéb aromákat is a viaszba zárják. A fejjegyben feketeszeder, napcsókolta füge és málnalevél nyitja a sort, így az egyértelműen gyümölcsös aromák mellett a málnalevélnek köszönhetően a zöldes-fás illatjegyek is rögtön megjelennek. A szívjegyben aztán vörös szilva, sárgabarack, őszibarack és hamvas szeder járul hozzá az igazán gyümölcsös összhatáshoz, a legjobb otthon készült lekvárok ízeit és illatait felidézve. Az alapjegy ezt követően tonkabab és vaníliabab illatával teszi kerekké és bársonyosan puhává az összhatást. A vaníliával kapcsolatban figyelmetekbe ajánljuk Az illatok világa sorozatunk vele kapcsolatos részét, amelyet ide kattintva érhettek el. Szívet melengető aromája a többi összetevővel keverve egy igazán gyümölcsös édességet, pitét vagy lekvárt juttathat az eszünkbe, ugyanakkor a fanyar illatjegyek jelenlétének köszönhetően mindenki számára élvezhető illatról van szó. Tökéletes választást jelent tehát akár kezdőillatként, a Yankee Candle világával még csak ismerkedők számára, akár ajándékba egy őszi születésnapra vagy egyéb alkalomra. Az illata hamar átjárja a lakást, és otthonossá varázsolja az atmoszférát, ezért baráti és családi összejöveteleknek is tökéletes háttérillata lehet. A gyümölcsössége miatt csapatunk tagjai között már most is nagy kedvenccé vált, de bizonyosan még jobban illik majd a hűvösebb őszi estékhez.


Ha pedig igazán hűvössé válik majd az idő, a Vibrant Saffron tesz majd jó szolgálatot, hiszen a benne rejlő aromák az érzékek mellett a lelket is megmelengetik. A kollekció egyik legkuckózósabb illata ez, amely az őszből akár a télbe is átvezetheti használóját, hiszen a fűszeres jegyek is a jellemzői közé tartoznak. Természetesen messze nem olyan erőteljes az illata, mint a karácsonyi kompozícióknak, mégis hasonlóan otthonos légkört varázsol a szobába. Köszönhető ez egyrészt a névadó és a szívjegyet önmagában alkotó sáfránynak, másrészt annak, hogy friss és édes illatjegyeket egyaránt magában foglal. A fejjegyben bergamott, fahéjlevél és csillagánizs gondoskodik a friss-fűszeres összhatásról, az alapjegyet pedig meleg fás illatjegyek, vaníliabab és ámbra alkotja. Az összhatás ennek megfelelően visszafogottan fűszeres, és biztosan melegséggel tölti meg a hidegebb napokat.

A negyedik, Warm Cashmere elnevezésű illat már nevében is melegséget hordoz, és valóban ez a kollekció egyik leginkább bársonyos darabja. A viasz színe és a címkeképen látható kasmír ruhadarabok egyaránt otthonosságot és eleganciát kölcsönöznek a megjelenésének, az illata pedig tökéletes összhangot alkotó, lágy összetevőkből áll. A számos, valóban melegséget sugárzó, édes alkotóelem mellett fás illatjegyek és friss gyümölcsösség egyaránt megtalálható benne, ezért az édes illatoktól egyéb esetekben tartózkodó Yankee Candle- rajongók számára is megfelelő választás lehet. A fejjegyben napcsókolta, érett narancs aromája jelenik meg, majd ezt követően a jóval összetettebb szívjegy alkotóelemei válnak érezhetővé: kasmírfa, ámbra és kardamom gondoskodik az otthonos hangulatról. Az alapjegyben krémes szantálfa, bársonyos pézsma, fehér pacsuli és francia vanília gondoskodik arról, hogy az otthonos összhatás mellett egy igazán ízletes finomság is az eszünkbe jusson általa. A használatával ugyanis egy meghitt cukrászda hangulatát is a lakásba csempészhetjük, ezért kiváló hátteret biztosít akár egy baráti körben elfogyasztott, jó kávéhoz, akár romantikus estékhez. További érdekességként figyelmetekbe ajánljuk a szantálfával kapcsolatos bejegyzésünket is, hogy még közelebbről megismerhessétek ezt a számos termékünk esetében fontos összetevőt.

Az új illatok mellett pedig az őszi kiegészítőinket is szeretnénk kiemelni, hiszen a modern mintájú, ezüstöt és élénkebb színeket kombináló Modern Pinecone mellett az elegáns, meleg árnyalatokat és aranyszínt ötvöző Maize & Metal is megtalálható közöttük, míg a Fall Leaf kollekció segítségével az őszi levelek melegségét, az Ombre Forest választása esetén pedig az őszi éjszakák hűvösségét csempészhetitek az otthonotokba.


A teljes kollekciót ide kattintva érhetitek el a webáruházunkban, és reméljük, hogy a Ti körötökben is olyan nagy kedvenccé válnak majd az újdonságok, mint csapatunk körében. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése