2016. augusztus 27., szombat

Warm Summer Nights – csodás illatok a nyári éjszakákra

Az idei év egyik újdonsága a Warm Summer Nights kollekció, amelynek tagjai között biztosan mindenki megtalálja az ízléséhez illő vagy hangulatának megfelelő illatot. Tagjai a Dreamy Summer Nights, a Flowers in the Sun, a Passion Fruit Martini és a Sunset Breeze. Mindegyikük egyedülálló a maga nemében, bár egy-egy illat esetében régebbi kedvencekre emlékeztető jegyekre figyelhetnek fel a már valódi szakértővé vált Yankee Candle-rajongók.


Elsőként essék szó az éjkék színű viaszban alakot öltő Dreamy Summer Nights balzsamos, lágy éjszakai illatokat idéző kompozíciójáról. Összetevői között elsőként a vanília és a kerti vaníliavirág kerül említésre a leírásban, és csak harmadik helyen bukkanhatunk a fás aromákra, ám ezek éppen elegendő mértékben vannak jelen ahhoz, hogy ellensúlyozzák a kétféle vaníliaillat édességét – így a termék az égetés során a túláradó, émelyítő hatás helyett mindenki számára élvezhető, krémes illatot biztosít. Az ámbrát és cédrust is magában rejtő, bársonyos jellegének köszönhetően szépen lassan lopakodik végig a lakáson, és csak kis idő elteltével lehetünk figyelmesek a jelenlétére, ahogyan még otthonosabbá teszi a jól megszokott környezetet. A színe Tarts® mini viasz esetében rendkívül mutatós sötétebb viaszmelegítőkben, míg egy világosabb darabban drámai hatást kelt, gyertya formájában pedig kétségkívül elegáns hatású. Ebből adódóan több régi kedvencet is eszünkbe juttathat, hiszen a Midsummer’s Night mellett a Black Coconut is hasonló színű viasszal készült, ugyanakkor rokon illatok keresése esetén éppen két púderrózsaszín kompozícióra kell gondolnunk: az alapjegyei nagy valószínűséggel a Pink Sands és a Lake Sunset bársonyosságát idézik majd fel bennünk. Csupán a megjelenése miatt kelti testesebb illat benyomását, és az illatkategóriája szerinti „Fresh” besorolás is inkább a sokak által kedvelhető jellegére utal.


A napsárga színű Flowers in the Sun esetében a „Floral”, azaz virágos illatkategória ellenére jóval többről van szó virágcsokrokat idéző illatnál. Mivel a megalkotása során a napsütötte kert illatát próbálták meg viaszba zárni, sokkal többet nyújt a tavaszi virágoskert esetében érezhető aromáknál. Tökéletesen adja vissza a nyári virágok testesebb illatát, egy csipetnyi gyümölcsös felhanggal, amelyet a citrom és a narancs aromái biztosítanak, így igazán melegséget sugárzó hatást érhetünk el vele. A finoman rejtőzködő pézsma további lágyságot kölcsönöz neki, így remek választás vendégvárás esetén, ráadásul a kibontakozására sem kell sokat várnunk, hiszen a viasz felmelegedése után szinte azonnal nyilvánvalóvá válik a jelenléte, és vidám hangulattal tölti meg a szobát, majd nem sokkal később az egész lakást is. A viasz színe maga is jókedvre derít, és az előbb már említett, édesebb, gyümölcsökre emlékeztető felhangok miatt tökéletes első választás lehet a virágos kategóriából a gyümölcsök felé nyitók számára is.


A sötétnarancs színű Passion Fruit Martini már maga a megtestesült gyümölcskoktél: elsődleges összetevőként passiógyümölcs, mangó és narancs alkotja, és ez a három illat vetélkedik benne a figyelemért. Kezdetben elsősorban a passiógyümölcs bűvöli el a szaglásunkat, aztán a viasz továbbmelegedésével felszínre tör a mangó is, amely mellett a háttérben már a barack és a narancs édesebb, fanyarság nélküli arca is felsejlik. Az édes gyümölcsillatok ellenére a csipetnyi pézsmának köszönhetően nem válik túláradóvá, viszont nagy eséllyel hozza meg a használója kedvét egy érett trópusi gyümölcsökből álló gyümölcssalátához vagy 100%-os gyümölcsléhez, hiszen az illata a Yankee Candle kompozíciói esetében megszokott módon, a valódi illóolajak használatának köszönhetően rendkívül természetes hatású – nem véletlenül kapott „Fruit”, azaz gyümölcsös kategóriamegjelölést. Emellett a látvány sem elhanyagolható, hiszen a hidegen inkább cukorkára emlékeztető színű viasz a felhevülés után csodás mélységű lesz, és így már valóban a címkéjén is látható koktélra emlékeztet.


A visszafogott, színében is a naplementét idéző Sunset Breeze a leírása ígérete szerint egy tengerpartra repít el minket, ahol a lágy szellő és a trópusi gyümölcsök illata keveredik felejthetetlen illatkombinációban. A benne lévő ananász, barack és mangó valódi trópusi koktélra emlékeztet, ugyanakkor itt már némileg határozottabb módon van jelen egy kis virágillattal megbolondított pézsma, és ismét olyan kompozícióról van szó, amely átmenetet képezhet az eddig csak adott illatkategóriában nézelődők számára. Az édes-friss parfümös illatok világából a gyümölcsök felé nyithatunk, illetve vice versa is lehetőséget biztosít a kalandozásra, hogy ezt követően egyre bátrabban nézelődjünk a különböző illatcsaládok tagjai között. Sokak által kedvelhető, több illatcsalád jellemzőit is magába foglaló illat, amely a „Fresh”, azaz friss illatcsalád részét képezi.

A termékformátumok közötti választást az illatok teljes lakást betöltő voltából adódóan ez esetben is inkább az igényeknek megfelelően tudjuk javasolni: a kisebb helyiségekhez elegendő a kisméretű gyertya és a mintagyertya, míg nagyobb helyiségek esetében vagy az egész lakásra kiterjedő illat igénye esetén a közepes és a nagyméretű gyertyák, valamint a Tarts® mini viaszok jelenthetik a megfelelő választást. Ha gyors illatosításra vágyunk, mindenképpen a Passion Fruit Martini a legjobb választás, hiszen ez terül szét a leggyorsabban a négy illat közül, de idővel mind a négy erőteljes, ugyanakkor az orr számára kellemes illattal tölti meg az otthonunkat. Egy dolog azonban kétségkívül közös bennük: mind a négy illat remek módot teremt a trópusi vakációk vagy a nyáresti kerti összejövetelek emlékeinek felidézésére.


A kollekció az alábbi hivatkozáson érhető el:
http://illatgyertya.hu/ujdonsagok/uj_illatok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése