2016. szeptember 17., szombat

Halloween-kollekció – gyümölcsök, cukorkák és boszorkányok

Elmúlt a nyár, és egyre inkább megmutatja arcát az ősz, így szembe kell néznünk az új évszak beköszöntével, és túl kell lendülnünk a nyaralások és pihenések időszakának elmúlásán. Külföldön, többek között a Yankee Candle hazájában, az Egyesült Államokban szerencsére kis várakozás után újabb csodás időszak következik, így nem is igazán van ok a szomorkodásra: közeleg a Halloween, ez a kelta eredetű, mókával teli ünnep. Kis hazánkban vannak, akik tiltakoznak ellene, ám talán náluk is többen vannak azok, akik egyre nagyobb várakozással néznek elébe a vidámságnak, és gyerekek és a lelkükben örök gyermek felnőttek sajátjukként ünneplik. Nem is csoda, hiszen általa a farsang mellett még egy lehetőség adódik a tematikus összejövetelekre és a jobbnál jobb, ötletes jelmezek és az ünnephez kapcsolódó édességek megalkotására. Nálunk, a Yankee Candle háza táján mindenképpen örömteli ez az időszak, hiszen ilyenkor ismét kaphatóvá válnak az ünnephez kapcsolódó szezonális illatok és kiegészítők. Idén ráadásul két régi ismerős mellett egy új illat is elérhető lesz, és még a címkék is meglepetést hordoznak magukban – lássuk, mikkel kecsegtet az idei Halloween-kollekció.



Mielőtt kitérnénk az illatok részletes ismertetésére, csodás hírrel tudunk szolgálni, amellyel kapcsolatban már régóta izgatott volt az anyavállalat kreatív csapata: megújulnak ugyanis a címkék, és Magyarországon elsőként ezzel a kollekcióval jelentkezik ez az újdonság: modernizált, letisztult címkeelrendezés és új betűtípus jellemzi majd a termékeinket, és idővel minden illat esetében ezzel a formátummal lehet majd találkozni. A változást mi örömmel éljük meg, hiszen a vállalat nem csupán az illatok terén alkot újakat, hanem időről időre teljesen új termékfajták is megjelennek – akárcsak a nemrégiben piacra került gyöngyzselé és Smart Scent™ pálca –, és a megújult címkék is ezt a folyamatos fejlődést hivatottak jelképezni.

Az idei három illat közül kettő, a Candy Corn és a Witches’ Brew már sokak számára ismerős lehet, teljes mértékben újdonságnak számít viszont a Forbidden Apple, ez a vidám zöld viaszba zárt, igazán gyümölcsös illat. Hamar kibontakozik, és elsőként a ropogós zöldalma illatával bűvöl el, kis idő elteltével azonban kiderül, hogy jóval összetettebb illat, mint azt első szaglásra gondolhatnánk. A bergamott, a körte és a birs csodásan egészíti ki a zöldalma fanyarságát, majd egy idő után előbújik egy kis tölgy és frézia is, hogy végül pacsulival, tonkababbal, vaníliával és cédrussal váljon teljessé az illat. A sokféle összetevőtől nem kell megrettenni, mert valóban csak megfűszerezik a zöldalma aromáját, és tőlük függetlenül is elsősorban az ínycsiklandozó alma juthat eszünkbe, mintha csak őszi ruhát öltene ez a csodás ropogós-fanyar gyümölcs.

A Candy Corn névadója, a nálunk leginkább Halloween-cukorka néven ismert, viszonylag egészséges, kukoricaszirupból készülő édesség eredetileg Kanadában alakult ki, és onnan terjedt tovább, hogy mostanra mindenhol töretlen sikere legyen, és emellett egyéb helyeken is felbukkanjon dekorációs elemként. Az interneten számos inspirációt találhatunk a színei felhasználási módjához, sőt, akár más ételek is e cukorka formáját ölthetik, ezáltal becsapva a jelmezbe öltözött, gyanútlan vendégeket. Magyarországon vélhetően nem sokan ismerik még, bár az ünnep elfogadottabbá válásával egyre több helyen kapható, illetve az elkészítését leíró receptek is könnyen kikereshetők, az illata viszont nem feltétlenül igényli az édesség ismeretét, hiszen sokak számára szerethető jegyekből áll össze. Vanília, égetett cukor és vajas jegyek sejlenek fel benne, ezért nagyban emlékeztet a tábortűzön sütött pehelycukorkára és az éppen készülőben lévő vajas süteményekre is, így a Fireside Treats és a Christmas Cookie rajongói bátran kipróbálhatják. Az édes illatok kedvelői mellett a többi illatcsalád rajongóinak is jó kezdőillat lehet, mert tolakodás és émelyítő hatás nélküli, selymesen lágy aromája van, amely mindenki orrának kellemes lehet. Számolni kell viszont a kockázattal, hogy a hatására az édességeket rejtő titkos fiókunk felé vesszük az irányt…


A Witches’ Brew a nevéből és a viasz színéből adódóan is kedves lehet a klasszikus tündérmesék boszorkáinak kedvelői számára. A viasz mélyfekete árnyalata már eleve a vasorrúak cipőjét és hegyes kalapját juttathatja eszünkbe, megolvadva viszont már egyenesen a varázsszerek készítésére használt üstre emlékeztet. Az illata édes, fás és fűszeres egyszerre, és valószínűleg egy bájital főzése közben is hasonló terjengene a levegőben: a fás jegyek mellett szegfűszeg és fahéj érezhető elsőként, majd később némi virágillat és cédrus sejlik fel, hogy utat adjon a kiteljesedett illatban rejlő selymes pacsulinak és vaníliának. Az édes illatoktól tartók is nyugodtan próbálkozhatnak vele, hiszen egyik illatjegye sem veszi át az uralmat a többi felett, inkább csak otthonossá teszik a lakást a bársonyos összhatásuknak köszönhetően.

Kiegészítők terén szintén a boszorkányokhoz kapcsolódó témájú tárgyakra csaphatunk le: a vasorrúak seprűjének végén ücsörgő és mindig a társaságukban lévő fekete macska köszön itt vissza, így a dísztárgyak segítségével is megeleveníthetjük a Halloween hangulatát. Üveggyertyák esetében az üveg szélén kapaszkodó kiscica és a gyertyatartó lehet jó választás, a Tarts® mini viaszok szerelmeseinek pedig ötletes tálkás megoldású melegítő dukál. Az üveggyertyák külsejére is érdemes kitérnünk, hiszen talán az eddigieknél is mutatósabb külsőt kapnak idén, amely a hagyományokat és a modern letisztultságot ötvözi magában, így a klasszikusabb berendezésű otthonokban és a minimalista stílust kedvelők lakásában egyaránt megállják a helyüket. Akár külön, akár együttesen is felhasználhatjuk őket, hiszen a fekete-narancs-zöld kombináció kontrasztossága igencsak jól mutat együtt is. Külön-külön a Forbidden Apple és a Candy Corn inkább vidámságot sugároz, a Witches’s Brew feketesége viszont akár a tematikus összejövetelek ijesztő kinézetű dekorációs eleme is lehet színéből és a rajta „mászó” pókokból adódóan.




A lehetőség tehát adott, hogy mindenki otthonába csempéssze az október végi ünnep vidámságát illatokkal és dekoratív elemekkel egyaránt.
A limitált kollekció szeptember 19-étől lesz kapható üzletünkben és a webáruházban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése