2016. szeptember 10., szombat

Yankee Candle mintagyertyák – kincset érő apróságok

A Yankee Candle mint márka sokaknak talán elsősorban a Tarts® mini viaszokat és az üveggyertyákat juttatja az eszébe, és a mintagyertyák kissé háttérbe szorulnak, pedig bennük is rengeteg lehetőség rejlik. A mai bejegyzésben minden velük kapcsolatos fontos információra fény derül, és az illatuk milyensége mellett az egyéb fontos tulajdonságaikra is kitérünk.

Az első és legfontosabb tudnivaló velük kapcsolatban az, hogy minden megjelenő illatból mintagyertya-változat is elérhető, és hogy ugyanabból a viaszból öntik őket, mint bármelyik üveggyertyát is. Ez esetben tehát – a Tarts® mini viaszokkal ellentétben – nincsen szó speciális eljárásról, csupán a formátumuk tér el az üvegbe zárt társaiktól. Mivel pedig a viasz azonos, az égetés során mutatott tulajdonságai is hasonlóak: teljes egészében megolvad, és el is ég a folyamat során. Csaknem maradéktalanul, hiszen a kanócot tartó fémrész mellett csupán kis mennyiségű viaszt kell eltávolítani a tartóból. A tartó kérdése szintén nagyon fontos, hiszen a mintagyertyák nem oszlopgyertyák, tehát nem tartják meg alakjukat az égetés során, ezért speciális, erre a célra tervezett tartókba helyezve égethetők, amelyek szintén megtalálhatók webáruházunkban.

A Yankee Candle kiegészítőiben rejlő stíluslehetőségek pedig szintén nem elhanyagolhatók, hiszen az állandó kínálatban szereplő darabok mellett az ünnepi kiadásokhoz kapcsolódó, stílusukban is az ünnep hangulatához illő tartókra is szert tehetünk, érdemes lehet tehát időről időre körülnézni a kínálatban, hogy minden esetben a szezonnak megfelelő szín- és formavilágú tartóban illatozhassanak a mintagyertyáink. Emellett biztosan megtalálja a neki tetsző darabot közöttük a modern formavilág rajongója és a klasszikus berendezési tárgyakhoz vonzódó lakástulajdonos egyaránt. A tartó alá ráadásul kisméretű tányért is helyezhetünk, ezáltal fokozva a bútorok védelmét, hogy biztosan ne fejtsen ki rájuk káros hatást az égetés közben felszabaduló hő. A tányérral és a tartóval együtt pedig már kis mérete ellenére is külön kis dísztárggyá növi ki magát a mintagyertya.



Az illatok terén ugyanazt az élményt kaphatjuk, mint az üveggyertyák esetében, hiszen azokhoz hasonlóan szintén kanóccal működnek, így ugyanúgy bontakozik ki az illatuk, mint a „nagytestvéreknek”. A Yankee Candle amerikai oldala a színészek meghallgatásához hasonlítja a használatukat: rövid bemutatkozást nyújtanak, ami alapján eldönthetjük, hogy szeretnénk-e többet is látni belőlük. Érdemes lehet tehát beszerezni őket egy-egy olyan illatnál, amellyel kapcsolatban nem tudunk azonnal döntést hozni a hideg viasz megszagolása után, hiszen az így érzékelt illat minden illatjegyet egyszerre mutat meg, míg égetés közben a fejjegy, a szívjegy és az alapjegyek – a parfümökhöz hasonlóan – egymás után bontakoznak ki. Az illat minősége tehát azonos lesz a nagyméretű gyertyáknál várhatóval, csupán az erőssége lesz más, és ez a korábban már említett viaszmedencére vezethető vissza. A medence mérete ugyanis egyenesen arányos az illat erősségével, a kisméretű mintagyertya tehát nem fog egy nagy alapterületű szobát betölteni, csupán a kisebb helyiségek illatosítására alkalmas. Mégis remek lehetőséget teremt az illat kipróbálására, hiszen ha valóban szerelemmé válik az adott kompozíció, nagy méretben is bátran beszerezhetjük a hosszabb távú használathoz. Ha pedig kisméretű helyiségről van szó, váltanunk sem kell másik formátumra, hiszen egy fürdőszoba vagy kisebb hálószoba esetében a mintagyertyák által gyorsabban válthatunk az illatok között, mindig az aktuális hangulatunkhoz szabva a helyiség illatát.

A kezelésükkel kapcsolatban nincs szükség különösebb odafigyelésre, hiszen a kanócuk vágása nélkül is tökéletes, egyenletes égést biztosítanak, és a láng sem fog ugrálni, mivel éppen a viasz méretének megfelelő minőségű pamutkanócot tartalmaznak. Mindössze arra kell figyelni, hogy a viaszmedence minden esetben elérje a gyertya szélét is, és ennél korábban ne fújjuk el a gyertyát, hiszen ha nem várunk eleget, a viasz közepén kis alagút alakulhat ki, és ezáltal az értékes illatanyagokat tartalmazó viasz egy része kihasználatlan maradhat. Az utolsó használat végén a gyertya magától kialszik, és a visszamaradó, kifejezetten kevés viasz könnyedén eltávolítható, ha a tartót kb. fél órára a hűtőszekrénybe helyezzük, majd ezt követően óvatosan eltávolítjuk belőle a gyertya maradékát.

Használatuk tehát egyszerű, a megfelelő tartóval a stílusunkhoz alakíthatjuk a megjelenésüket, és megmutatják, hogyan viselkedik az adott illat kanócos kivitelben – ebből kifolyólag tökéletes választást jelentenek kezdő Yankee Candle-használóknak és új illatok felé nyitóknak egyaránt.

A mintagyertyák az alábbi hivatkozáson érhetők el webáruházunkban:
http://illatgyertya.hu/gyertyak/mintagyertyak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése