2016. október 1., szombat

Holiday Party, új karácsonyi illatok 2016 – a meghitt ünnep aromáinak újragondolása

Bár talán messzinek tűnhet még, bizony kevesebb mint három hónap, és itt a karácsony. Sokan várják már, és vannak, akik visszaszámlálják a napokat, a Yankee Candle pedig szintén készül már az ünnepre, így mindenkinek módja lehet az illatok megismerésére, és akár ajándékba, akár lakásillatosítási célra történő beszerzésére. Ismét egy négy illatból álló kollekcióról lesz szó, amelynek tagjai egytől egyig az otthonosságot hangsúlyozó, körbeölelő jellegűek. Ráadásul kiegészítőkkel is bővül a választék, így biztosan lesz miből szemezgetnie az otthonos lakások tulajdonosainak és a letisztult, modern vonalvezetést kedvelőknek egyaránt.

A kollekció illatai közé az All is Bright, a Festive Cocktail, a Macaron Treats és a Star Anise & Orange tartozik. Mivel mi nem tudunk közöttük rangsort felállítani, hanem mindegyikért ugyanúgy rajongunk, betűrendben vesszük őket sorra. Első alanyunk tehát az All is Bright, amely a viasz színe által elegáns hatást kelt, címkéjében pedig a karácsonyi dekorációk fényét idézi. Az árnyalatából adódóan talán nem is gondolnánk, de telis-tele van gyümölcsös jegyekkel, hiszen az égetése során a grapefruit, a narancs és a feketeribizli illatára is felfigyelhetünk, az alapjegyek között viszont pézsma is megtalálható, így nem egyszerű gyümölcskoktél illatát idézi, hanem sokkal inkább otthonos, melegséget sugárzó összetételű illat. Eszünkbe ötölhet tehát egy jófajta gyümölcspuncs, vagy akár a húsok mellé készített gyümölcsszószok, mert bár nem teljesen ételjellegű az illat, a pézsmával keverve olyan benyomást kelt, mint az ünnepi készülődés természetes módon előforduló illatainak keveredése. Nem véletlen tehát, hogy a címkéjén „Festive”, vagyis ünnepi illatmegjelölés szerepel. A pézsma jelenléte miatt a selymes illatok kedvelőinek, a gyümölcsös jegyek miatt pedig kezdő Yankee Candle-felhasználóknak is jó választást jelenthet.

A Festive Cocktail esetében már többségében gyümölcsös jegyekről van szó, és a „Food & Spice” kategóriába tartozik, és ezen illat esetében igazán valósághű, forralt bor vagy gyümölcskoktél fogyasztására ösztönző összeállításról beszélhetünk. Vörös áfonya, fekete ribizli és fenyő elegye alkotja, az egyértelműen és dominánsan jelen lévő gyümölcsillatot tehát kissé megbolondítja a fenyő havas tájat és az ünnepeket idéző aromája. Bizonyára sokakban felidézi majd az ünnepi készülődést, ahogyan a konyhában valamilyen gyümölcsös finomság sül épp, a szobában pedig a valódi fenyőt öltöztetik ünnepi ruhába a szorgoskodó kezek. Sok szempontból hasonlít egy megszűnt illatra, a Red Berry & Cedarra, amelyben a bogyós gyümölcsök mellett cédrus illata volt megtalálható, ugyanakkor a Festive Cocktail esetében sokkal inkább a gyümölcsök vannak túlsúlyban. A kevés összetevőből és a gyümölcsös jegyek dominanciájából adódóan jó kezdőillat lehet, és bátran ajándékozhatunk is belőle bárkinek, mert biztosan sikert arat majd.

A Macaron Treats használata esetén veszélybe kerülhet bárki fogyókúrája, ugyanis annyira eltalált süteményillata van, hogy valóban kedvünk támadhat valamilyen édesség elfogyasztására. Vaníliás-mandulás süteményt juttathat eszünkbe, hiszen e két aroma mellett még némi nyers cukor és süteményillat alkotják. Színében a pisztáciát, címkéjében pedig a névadó párizsi macaront idézi, így már csak a cukisága miatt is jó választás ajándékozás céljára is. A Vanilla Cupcake-hez képest kevésbé édes, és leginkább egy megszűnt illat, a Key Lime rokonának mondható, és jó szolgálatot tehet akkor, ha vendégeink várhatók, és valóban valamilyen édes finomsággal is várjuk őket, hiszen ezáltal biztosan megjön majd hozzá az étvágyuk.

A négy illat közül a legkülönlegesebb talán a Star Anise & Orange, amely ánizsillatával még a Yankee Candle kínálatában is egyedinek mondható. Sokaknak valószínűleg a gyerekkori emlékeket idéző ánizsos cukorka ugrik be róla a neve alapján, de nem kell tartani tőle, hiszen a többi illatjegynek köszönhetően kiegyensúlyozott elegy jön létre. A narancs mellett mandarin is gondoskodik a gyümölcsös jellegéről, az ánizs mellett pedig szegfűszeg és szantálfa biztosítja a bársonyosan meleg illatkombinációt. Minden összetevő gyakorlatilag azonos mértékben érezhető ki belőle, így valamilyen narancsos koktél vagy süteményre tehető cukormáz illatát idézi. A szegfűszeg csipetnyi jelenlétéből adódóan ebben az esetben sem a „klasszikus” karácsonyi illatról van szó, ugyanakkor az igazán fűszeres, fahéjas-szegfűszeges illatok kedvelőinek sem kell aggódniuk, hiszen az előző évekből jó néhány ilyen jellegű illat az állandó kínálat részét képezi. Megfelelő választás lehet a klasszikus és örök kedvenc Home Sweet Home és Christmas Memories, a diós illatok kedvelőinek a Christmas Eve, a gyümölcsös-fűszeres illatokat keresők számára pedig a Red Apple Wreath, amelyben az alma illata is egyértelműen jelen van. A fűszerek igazi rajongói számára pedig akár a Cinnamon Stick, akár a Sparkling Cinnamon megfelelőnek bizonyulhat. Emellett novembertől a karácsonyi illatokat tartalmazó külön menüponttal is segítjük majd a választást a webáruházunkban.

A karácsonyi illatok a mai naptól válnak elérhetővé webáruházunkban, a mintaboltban pedig október 3-án lehet először személyesen megtekinteni őket. A kollekciónak ráadásul szebbnél szebb kiegészítők is a részét képezik majd: a Grey Etched Star és az Arctic Snowflake a modern és a klasszikus otthonoknak egyaránt dísze lehet, a Penguin Crackle mintájában kedves kis pingvineket idéz, színének köszönhetően viszont bármilyen lakberendezési stílus esetén megállja a helyét, a Pine Cone Crackle pedig a havas tájat és hófödte fenyőket idéző mintájának köszönhetően az ünnepi dekoráció kiemelt díszévé válhat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése