2018. szeptember 8., szombat

Elevation kollekció – emeld új szintre az otthonod illatosítását! – 1. rész


Egy jó kapcsolat alapja a megbízhatóság és a bizalom, legyen szó akár szerelmi szálakról, akár baráti támogatásról. Akkor érezzük magunkat jól együtt, ha a háttér mindig azonos és biztos, ugyanakkor néha új élményeket szerezhetünk együtt, és tágíthatjuk a horizontunkat. A Yankee Candle pedig pontosan ilyen a régi rajongói számára: megbízható minőséget biztosít, amelyben a vásárlók biztosan megbízhatnak, ugyanakkor időről időre újdonságokkal rukkol elő, így a hűséges vásárlók számára is tud újat mutatni még hosszú évtizedek után is. A nemrégiben megjelent, bohém, modern és fiatalos Wanderlust kollekcióról már olvashattatok itt a blogunkon, azonban most újabb utazásra invitálunk Titeket, és ezúttal a modern letisztultság világába kalauzolunk el Titeket. Az Elevation kollekció ugyanis a szokásostól eltérő, ugyanakkor lenyűgöző külsőben látott napvilágot, és a legmodernebb otthonokban és a klasszikus berendezési tárgyak között egyaránt mutatós vonalvezetés a márkától megszokott, igényes és gondosan kidolgozott illatkompozíciókat rejt. Ma ezeket ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, bár biztosak vagyunk abban, hogy a blogunk gyakorlott olvasói nagyrészt már maguktól is meg tudják állapítani, hogy melyik illat az igazán nekik való. Honlapunkon ugyanis mindegyik illathoz kapcsolódóan feltüntettük a fej-, szív- és alapjegyeket, így az eddigi bejegyzéseink figyelmes elolvasása után már biztosan nem okoz gondot, hogy akár Ti magatok is elképzeljétek az alkotóelemek összhatását. Tizenkét csodásabbnál csodásabb kompozíció közül választhattok, így biztosan mindenki megtalálja majd a kedvére valót, és a kollekció tagjaival azok számára is kedveskedhettek, akiknek eddig talán nem mertetek ajándékként Yankee Candle termékeket beszerezni – ezekkel a formákkal és színekkel biztos a siker, és a legkifinomultabb ízlésűek is biztosan örülni fognak, ha egy ilyen gyertyával lepitek meg őket. Ráadásul háromféle méret is rendelkezésre áll, ami még inkább megkönnyítheti a választást. A tökéletes égés és a kiegyensúlyozott viaszmedence érdekében egyébként a kanócok száma is változó: a kisméretű gyertyákban egy, a nagyméretű darabokban kettő, míg a közepes méretűekben három kanóc kapott helyet, ami véleményünk szerint még különlegesebbé teszi ezt a kollekciót.

A tőlünk megszokott módon betűrendben haladunk végig az illatokon, így először a Citrus Grove nevű termékünket ajánljuk figyelmetekbe. A halványsárga viasz és a címkeképen látható citrusok és zöld levelek már jól sejtetik az illat jellegét: itt bizony frissítő, fanyar illatvilágra számíthat az ember. Bizony, így is van, hiszen a fejjegyet citromhéj és koszorúba font fenyő aromái, a szívjegyet szegfűszeg és eukaliptusz, az alapjegyet pedig cédrus alkotja. Az összetevők a Yankee Candle háza táján megszokott módon teljes mértékben természetesek, így valóban úgy érezhetjük magunkat e gyertya használata során, mintha a fenyőerdő aromái vegyülnének a frissen felvágott citrom héjának illóolajaival. A szegfűszeg ugyanakkor nem várt fordulatot visz az összhatásba, és még különlegesebbé teszi az illatot. Egy csipetnyi melegséget csempész az eukaliptusz hidegsége és a cédrus fás-zöld illatjegyei mellé, és ezáltal válik a Citrus Grove az ínyencek számára is értékelhető, különleges aromájú gyertyává.


A Coastal Cypress esetében ismét árulkodó jellegű mind a viasz színe, mind a címkekép. A tengerkék viasz és az örökzöldek levelei és termése már eleve megteremti az alaphangulatot, amelyet aztán a gyertya égetése során az illatok kifejtenek. Az előbbinél jóval összetettebb, több alkotóelemből készülő illat ez, amelyben a friss és melengető illatjegyek járnak táncot egymással. A fejjegyben a ciprusfa gondoskodik az örökzöldek jellegzetes illatjegyeiről, a citrusok fanyarságot és frissességet adnak, a sós tengeri levegő üdesége pedig messzi tájakra kalauzol el. A szívjegyben mintha a mediterrán tájak kertjeiben járnánk: nőszirom kifinomult illata vegyül fenyővel és orchideával, az alapjegyben pedig több, a blogról már jól ismert, bársonyos összhatást biztosító összetevő kapott helyet: a szantálfa és a pézsma gondoskodik a meleg, bársonyos alaphangról, a cédrus pedig friss, ugyanakkor határozottságot sugárzó, fás illatjegyekkel zárja a sort. Jó barátja lehet azoknak, akik a mediterrán övezet tájaira vágynak, netán az ott szerzett élményeket szeretnék felidézni.

A betűrendben harmadik illatunk a Dark Berries, amelynek címkeképe az őszi erdők és kertek bogyós gyümölcseit idézi fel, a viasz színe ugyanakkor némi frissességet feltételez. Bizony ismét jó úton jár az, aki ezeknek megfelelően képzeli el az illatot, hiszen míg a fejjegy egyetlen alkotóeleme a szeder, addig a szívjegyben a rózsa és a bazsarózsa illata virágos üdeséggel ruházza fel az illatot, hogy aztán az alapjegyben a bársonyos melegséget sugárzó pézsma mellett a krémesen lágy kasmírfa illóolajával vegyüljön el. Jó választás tehát az erdei séták és a kerti virágok szerelmeseinek, és olyan illat, amelyben minden évszakban megtalálhatjuk a szépséget. A virágok illatának köszönhetően a tavasz is helyet kapott benne, a szeder és a kasmírfa a nyár és az ősz illatjegyeit idézi fel, míg az örök kedvenc pézsma időtlen klasszikussá teszi.


Az Evening Star nevű illat a kollekció egyik leginkább rejtélyes darabja, hiszen a címkekép és a viasz árnyalata egyaránt kifinomult, ugyanakkor illathoz nem egyértelműen társítható. Az összetevői a nevéhez méltók, és aki az esték lágyságát és rejtélyességét sejti mögötte, az jó irányban indul el. A fejjegyében citrom és boróka gondoskodik a friss, fanyar kezdésről, majd a szívjegyben az üde babarózsa és az afrodiziákumként is használt ylang-ylang illata bontakozik ki. Az alapjegyet üde tisztaságot sugárzó, púderes pézsma és az egzotikus guajakfa aromái alkotják – utóbbi talán kevesek számára ismert, de egy évezredek óta a gyógyhatása miatt is használt fáról van szó, amely földes, virágos és kissé füstös aromákkal jellemezhető. Olyan tehát, mint az éjszaka maga: rejtélyes, sötét és körülölelő. Az Evening Star a különleges illatokat kedvelők számára is biztosan jó választás tehát, ugyanakkor a régi Yankee Candle-rajongóknak is tud újat mutatni.

Az Exotic Bergamot viaszának letisztult árnyalata és a címkeképen felbukkanó virágok és gyógynövények ismét jól foglalják össze az illat jellemzőit. Virágos és gyümölcsös illatjegyek vegyülnek benne selymesen melengető aromákkal, ezért ismét csak egy minden évszakban élvezhető, az otthon levegőjét kellemesen frissítő illatkombinációról beszélhetünk. A fejjegyét bergamott és levendula kettőse alkotja, így a citrusok és a levendula aromáit együttesen kedvelő rajongóink számára biztosan kellemes meglepetés lesz. A szívjegyben a buja aromájú jázmin mellett az afrikai narancsvirág kapott helyet, amely önmagában is kettős, citrusos, ugyanakkor virágos illat, így tovább fokozza a fejjegy által kifejtett összhatást. Az alapjegyben végül a megbízható kedvenc, a pézsma mellett a gazdag aromákat magában rejtő ámbra kapott helyet, így az illat a nyári szél melegségének hangulatával egészül ki. Messzi tájakra kalauzoló, ugyanakkor ismerős melegséget sugárzó lett az összhatás, így biztosak vagyunk abban, hogy bárki számára tökéletes ajándékká válhat.


A következő alanyunknak már a neve is kifejezetten árulkodó: a Harvest Walk őszi sétákat sejtet, és részben be is igazolódnak az ezzel kapcsolatos sejtéseink. Ugyanakkor csak az aratási időszak természetes, az erdőkön-mezőkön tett séták során érezhető aromáit ragadja meg, és nem tartalmazza a learatott növények és gyümölcsök aromáit, ezért más évszakokban is kifejezetten élvezhető marad, és jó választást jelent. A fejjegyben a bergamott és az eukaliptusz aromája teremt azonnal friss összhatást, majd nyírfa és fenyőlevél gondoskodik az őszi erdők hangulatának megteremtéséről. Ugyanekkor válik érezhetővé a tömjén, a világ egyik legklasszikusabb, kissé füstös aromája, amely az egyre hűvösödő őszi esték atmoszféráját teremti meg. Az alapjegyben aztán újabb három klasszikus, a pacsuli, a szantálfa és a pézsma kapott helyet, és nekik köszönhetően minden időben élvezhető, valóban klasszikusnak számító aromákkal zárul a sor.

A további hat illat bemutatásával pedig holnap jelentkezünk majd, így mindenképpen figyeljétek holnap is a blogunkat, mert az illatleírások mellett további, a kollekcióval kapcsolatos érdekességek is lapulnak még a tarsolyunkban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése