2018. november 17., szombat

Christmas Memories – régi ismerős illatok visszatérése


Bár az időjárás még mindig kéreti magát, és a novemberben már aktuális havazás helyett továbbra is tavaszias jellegű, napsütötte órákkal telik minden nap, bizony kicsivel több, mint egy hónap van már csak hátra a szeretet ünnepéig. Mi, a Yankee Candle csapatánál egyrészt rendkívüli módon örülünk ennek, másrészt számos újdonsággal készülünk, hogy minél többféle finomságból mindenki biztosan megtalálja a számára megfelelőt a karácsonyi illataink között. Ennek részeként számos, nagyméretű gyertyaként megvásárolható illattal bővült a webáruházunk kínálata, így a karácsony közeledtével velük is megismerhettek itt, a blogunkon. Elsőként a Christmas Memories kollekciót szeretnénk bemutatni Nektek, amely három olyan illatot tartalmaz, amelyek korábban már kaphatóak voltak nálunk, és a cég most limitált ideig ismét elérhetővé tette őket. Ezek név szerint a Balsam & Cedar, a Red Berry & Cedar, valamint a White Christmas, amelyek jó néhány éve már biztosan sok magyar vásárló kedvenceivé váltak, így a megszűnésük miatt szomorkodóknak biztosan megdobbant a szíve, amikor értesültek az ismételt megjelenésükről.


Elsőként lássuk tehát a betűrend szerint elöl álló Balsam & Cedar nevű illatunkat, amellyel a számos süteményt és egyéb finomságot idéző illatkompozíció mellett némi klasszikus üdeséget csempészhetünk az ünnepi időszakba. A fejjegyében rögtön gyógynövények, piros bogyós gyümölcsök és citrusok élénkítő együttesével nyit, így elsőre talán nem is gondolnánk, milyen tökéletesen illeszkedik majd az ünnepi hangulathoz az összes illatjegy megjelenése után. A szívjegyben fenyőbalzsam és cédrus gondoskodik az örökzöldek jellegzetes, megnyugtató illatának jelenlétéről, ugyanakkor már az otthon melegsége is megjelenik benne a szantálfa édes-fás aromájának köszönhetően. Az alapjegyben aztán számos további, melegséget árasztó jegy bontakozik ki: a vanília és az ámbra édes jellegét remekül ellensúlyozza és kiegészíti a pézsma bársonyossága, amely minden illatot még inkább tökéletessé tesz, és valóban felteszi azt a bizonyos pontot az i-re. Mind az illat jellege, mind a viasz színe és a címkekép tökéletes ajándékká teszi ezt a gyertyát, amelynek minden nem és minden korosztály képviselői biztosan örülni fognak, ha ez lapul számukra szépen becsomagolva a karácsonyfa alatt. Ugyanakkor a kezdő gyertyahasználók számára ne felejtsétek el kinyomtatni az üveggyertyák kezeléséről szóló bejegyzésünket, hogy biztosan a lehető legtöbbet hozhassák ki az ajándékba kapott, kincset érő gyertyából.


A második ma tárgyalt illat, a Red Berry & Cedar bizonyos tekintetben rokona az előzőekben bemutatottnak, hiszen szintén a frissebb karácsonyi illatokat használták fel a megalkotásakor. A fejjegyben a hideg téli levegő frissessége, valamint a citrom és a grapefruit fanyarsága kapott helyet, így a tisztaság és a frissesség érzetét kelti, ami éppen megfelelő választássá teheti egy hosszú, aktív tevékenykedéssel töltött nap végén. A szívjegyben a feketeribizli fanyar édessége remek kiegészítője az eddig megjelent illatjegyeknek, emellett pedig egy talán meglepő összetevő, a rózsa kapott itt helyet. Természetesen aggodalomra semmi ok, hiszen az illatkompozíciókért felelős Yankee Candle-munkatársak értik a dolgukat, és éppen ennek az üde virágillatnak köszönhetően válik igazán egyedivé a Red Berry & Cedar. Az alapjegyben aztán egy klasszikus karácsonyi fűszer, a fahéj, valamint a cédrusfa és a moha erdei illatokat idéző jegyei zárják a sort, így igazán különleges harmónia tölti meg a szobát, ha ezt a gyertyát választjuk. Tökéletesen idézi fel a karácsonyi készülődés és a valódi fenyő illatát, így jó választás, ha szeretnénk a lelkünket az ünnepekre hangolni. A címkekép és a vörös viasz ráadásul külsejében is ideális karácsonyi ajándékká teszi, és a Balsam & Cedar nevű illatunkhoz hasonlóan biztosan mindenki a szívébe zárja majd, legyen szó akár urakról, akár hölgyekről, fiatalokról vagy az idősebb generáció tagjairól.


A mai bejegyzésünk harmadik szereplője, a White Christmas szintén a frissebb illatok tengelyén mozog, és talán mindhárom illat közül ez a leginkább frissnek mondható. Nemhiába fehér maga a viasz, és a havas tájon látható, fehér templomot ábrázoló címkekép sem véletlen: olyannyira tele van frissességet árasztó összetevőkkel, hogy a téli levegő frissességét idézi fel a használójában. A fejjegyben menta, szibériai fenyő és hűvös zöld illatjegyek járnak könnyed táncot, majd az előadásba a szívjegyet alkotó ciprus és lucfenyő kapcsolódik be, így hamar úgy érezhetjük magunkat, mintha épp az erdőben, ropogós havon sétálgatva próbálnánk kiválasztani az ideális, karácsonyfának való fenyőfát. Az alapjegyben ezt követően  a tundrán növő cserjék, a cédrus és a fenyő illata zárja a sort, még inkább felerősítve az illat erdőre emlékeztető jellegét, így a környezettudatosság jegyében műfenyőt választóknak sem kell kimaradniuk a szobát megtöltő csodálatos fenyőillat élvezetéből. A fehér viasz és a templom igazán klasszikus, letisztult megjelenésű gyertyává teszi, így bizony ezzel a gyertyával is bárkinek örömet szerezhetünk, hiszen mind az illata, mind a megjelenése bármilyen ízlésvilághoz megfelelővé teszi.

A Christmas Memories kollekció tagjai limitált ideig kaphatóak a webáruházunkban, így azt javasoljuk, hogy ha megtetszett valamelyikük, netán régóta szomorkodtatok már a megszűnésük miatt, akkor minél előbb rendeljétek meg őket, hogy már velük együtt ünnepelhessétek az idei karácsonyt. A jövő héten pedig újabb finomságokról hozunk részletes leírást, és annyit elárulunk, hogy közöttük már az édesszájúaknak megfelelő illatok is megtalálhatóak lesznek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése