2016. augusztus 13., szombat

Yankee Candle Tarts® mini viaszok – függőséget okozó apróságok

A múlt heti bejegyzésben érintőlegesen szó esett már a Tarts® mini viaszokról mint az illatok felfedezésére alkalmas, kedvelt termékekről, amelyeket talán már senkinek nem kell bemutatnunk. Szinte minden Yankee Candle-rajongó számára velük kezdődik a márka felfedezése, az illatok világában történő kalandozás, és tőlük alapvetően két út vezet tovább: sokan a gyertyák és egyéb termékek felé is kikacsintanak, és azok közül is szemezgetni kezdenek, míg mások megmaradnak a kisméretű viaszoknál, és örök hűséget esküdnek nekik. Sok tényező játszik közre ebben, de alapvetően minden, a márkával még csak ismerkedő vásárló számára jó választást jelent, ha a tortácskákra emlékeztető Tarts® mini viaszok felé veszi az irányt. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy elsőként róluk essen részletesebben is szó a blog felületén.

A titkuk részben az árukban rejlik, hiszen egyetlen nagyméretű gyertya helyett több mint egy tucatnyi mini viaszt is beszerezhetünk ugyanazért az összegért, ez pedig valóban vonzó lehetőség. Emellett viszonylag hosszú ideig árasztják magukból a fenséges illatokat, hiszen jó néhány használat lehetősége rejlik bennük. A gyártó 8
 órányi illatozást garantál, ugyanakkor sok esetben ennek a duplájáig is kitartanak, és rendkívül erős illattal töltik meg a lakást. Egyes felhasználók olyannyira erősnek találják őket, hogy egyszerre csak fél vagy akár harmad Tarts® mini viaszt helyeznek a melegítőbe, és így is elegendőnek bizonyul az illat intenzitása. Ez összefügg egyrészről az adott helyiség, másrészről pedig a viaszmedence méretével.


Apropó, viaszmedence. Az egyik legfontosabb fogalom a Yankee Candle világában, és általában ez marad figyelmen kívül a tapasztalatlan vásárlók körében. Az illatintenzitás ugyanis nem csupán a viaszban lévő illóolajok koncentrációjától függ, hanem nagyban befolyásolja a medence mérete is. Hiába tartalmaz rengeteg értékes illatanyagot a viasz, ha az csak kis felületen tud a termékből elpárologni – így aztán egyetlen teamécses a kicsiny átmérője miatt jóval kevésbé erős illatot biztosít, mint egy nagyméretű gyertya a jelentősen nagyobb átmérőjéből adódóan. A Tarts® mini viaszok a melegítőben a kis méretűk ellenére nagy felületen tudják ontani magukból a csodás illatkompozíciókat, ezért velük garantált a siker még nagyobb helyiségek esetében is. Ha pedig kisebb szobában melegítünk belőlük, bizony sokszor túláradó is lehet az élmény, ilyenkor pedig jól jön az említett felezés, illetve harmadolás.

A használatuk egyébként rendkívül egyszerű, ezért is válhatnak sokak választott terméktípusává: egyszerűen bele kell helyezni a csomagolásból eltávolított Tarts® mini viaszt a melegítőbe, majd mécsessel működő melegítő esetén meggyújtani alatta egy illatmentes teamécsest, elektromos melegítő esetén pedig a hálózathoz csatlakoztatva aktiválni a készülék melegítő funkcióját. A folyamatos hálózathoz csatlakoztatás és kihúzás szükségessége megszüntethető egy tápellátás-kapcsolóval ellátott konnektorral, időzítő használatával pedig akár programozottan, mindennap azonos időpontban is illattal áraszthatjuk el a lakást. Azonban mindkét változat esetében szükséges az odafigyelés, és minden esetben jelen kell lenni, hiszen még a lángmentes megoldás esetében is fennáll a tűzveszély, ahogyan minden egyéb elektromos készülék esetében is. Emellett fontos a kicsomagoláskor ügyelni, ugyanis a Tarts® mini viaszok különleges eljárással készülnek, amelynek során elsőként kis cseppeket készítenek a viaszból, majd ezeket préselik formára. Ebből kifolyólag az állaguk viszonylag puha, és könnyen morzsolódnak, így érdemes lehet őket már eleve a melegítő tálkája felett bontogatni.

Szerencsére könnyen megállapítható, hogy mikor érdemes megválni az illatát vesztett viasztól: ha már nem nyújtja a szükséges intenzitást, jöhet a következő darab, ehhez pedig a hűtőszekrény lehet a  segítségünkre: a már kihűlt viaszt a melegítővel – vagy több darabból álló melegítő esetén annak tálkájával – együtt a hűtőszekrénybe kell helyezni fél-egy órára, és ezt követően már könnyedén kipattintható a helyéről. Ezt követően pedig következhet az újabb csodás illat, vagy igazi szerelemmé vált kompozíció esetén a következő azonos illatú Tarts® mini viasz. Az igazán kísérletezgető kedvűek pedig akár többféle illatot is keverhetnek, igazán egyedi illatkombinációt alkotva ezáltal.


Elsőként talán nehéz lehet eldönteni, hogy melyik illat a nekünk való, így a fővárosban élők számára mindenképpen a Dohány utcai mintaboltot ajánlom, ahol személyesen ismerkedhetnek meg a vásárlók a
 különböző illatokkal. Érdekességként említhető, hogy világszerte a Clean Cotton örvend a legnagyobb népszerűségnek, ami nem is csoda, hiszen valódi tisztaságillattal tölti meg a szobát, így kiváló választás lehet első illatként, és hasznosnak bizonyulhat vendégvárás esetén.

Emellett a honlapon lévő illatleírások alapján is tájékozódni lehet, és a fő összetevők jó támpontot adhatnak az illat milyenségével kapcsolatban. Ha valaki alapvetően a citrusos illatok rajongója, jó kiindulópont lehet pl. az állandó szortiment részét képező Sicilian Lemon, vagy éppen az újdonságnak számító Warm Summer Nights kollekció Passion Fruit Martini nevű tagja, bár utóbbi a passiógyümölcsnek és a mangónak köszönhetően melegebb, némileg édes gyümölcsillat. A klasszikus virágillatok kedvelői számára a Fresh Cut Roses és a True Rose éppúgy jó választás lehet, mint a Lavender, hiszen ezek az illatok azonnal egy nyári kertbe repítik a használójukat. Emellett igazán otthonossá varázsolható a lakás egy valódi süteményillat, pl. a Vanilla Cupcake segítségével, azonban ez esetben az illatok élethű volta miatt a megéhezésre is számítani lehet…

Természetesen számtalan illattípusból válogathatunk még, ezért is tervezzük az illatok külön-külön történő jellemzését, de addig is segítséget biztosíthat az illatgyertya.hu felépítése is. Egyrészt betűrendben egymás után következnek az illatok az egyes termékkategóriákon belül, másrészt egy adott termékre kattintva egyrészt megjelenik a részletes leírása, másrészt az oldal alján a hasonló termékeket is felajánlja a rendszer, a leírás mellett található Vélemények fül segítségével pedig a legmegbízhatóbb forrásból, a vásárlói visszajelzésekből is tájékozódni lehet az adott Yankee Candle-csoda teljesítményéről.


Egy bizonyos: a piciny Tarts® mini viaszok sok lehetőséget rejtenek magukban, és kaput nyitnak az illatok csodálatos birodalmába. A következőkben a többi termékkategóriát is sorra kerítjük majd, addig pedig arra biztatjuk az olvasókat, hogy nézzenek körül a webáruház Tarts® mini viaszokat tartalmazó szekciójában, illetve a kiegészítők kínálatában, és hagyják magukat elsodortatni az illatárral…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése