2016. szeptember 24., szombat

Szeptember hónap illatai – Cranberry Pear és Ginger Dusk

Az idő múlását számunkra az évszakok változása mellett az is jelzi, hogy immár a második „hónap illatai” illatleírást tehetjük közzé a blogunkon. Számunkra fontos ez a felület, és remélhetőleg az olvasók is egyre több hasznos információra tehetnek szert általa, ezért is ápolgatjuk ilyen nagy szeretettel az áruházunk ezen kis szeletét. A szeptemberi akciós illataink tökéletesen illenek hangulatukban az őszhöz – az egyikük az évszakra jellemző gyümölcsök aromájából, a másik pedig az ősszel egyre inkább a napjaink részét képező süteménykészítések miatt. Lássuk tehát, hogyan jellemezhető a Cranberry Pear és a Ginger Dusk.

A Cranberry Pear mind kinézetében, mind az illata alapján elsősorban a vörösáfonyát juttathatja eszünkbe, megolvadva pedig már egyenesen egy finom áfonyamártásra emlékeztet. Természetesen a körtés illatjegyek is jelen vannak benne, és az érett, édes gyümölcs aromái remekül kiegészítik és kiegyensúlyozzák az áfonya fanyarságát. Ráadásul – a Yankee Candle többi kompozíciójához hasonlóan – teljes mértékben természetes jellegű illatról van szó, ezért aztán a fanyar-édes gyümölcsös jegyek hatására szinte összefut a nyál az ember szájában. A besorolása szerint a „Fruit”, tehát gyümölcsös kategóriába tartozik, viszont valóban a körte és az édes-fanyar áfonyamártás ennivalóan hívogató kettősét nyújtja, ezért tökéletes vendégváró illat, amellyel még otthonosabbá varázsolhatjuk a lakást összejövetelek esetén. Ráadásul a különleges és általában az illatok meghatározó részét képező fűszerek – pl. a fahéj és a szegfűszeg – hiányából adódóan biztosan mindenkinek kedvére való lesz, ezért kezdőillatnak is jó szívvel ajánljuk. Aki próbálta már a Red Raspberry vagy a Sweet Apple valóban gyümölcsös illatát, annak biztosan jó választásnak bizonyul majd a Cranberry Pear is, hiszen az előbbi két, igazán nyárias illatra hasonlító, ugyanakkor már őszbe hajló kompozícióról van szó.


A Ginger Dusk már más világba repít el minket, bár benne is fellelhető némi gyümölcsösség a citrom egyértelmű jelenlétének köszönhetően. A viasza megnyugtató, letisztult színű, és az illata által biztosított hangulat is hasonló. Egyrészt eszünkbe juttathat egy nyugodt teadélutánt, másrészt pedig az ünnepi készülődés részeként sütött édességeket is. Az égetés kezdetén elsősorban a citrom és némi narancs sejlik fel benne, majd a gyömbér és némi fűszeresség válik érezhetővé, ám a fűszerek csupán csipetnyi mennyiségben vannak jelen a gyömbér fanyar frissessége mellett. Hosszabb ideig tartó égetése esetén némi selymességet kölcsönöz neki az alapjegyként jelen lévő pézsma, így az illat kerek egésszé áll össze. Gyümölcsösség, fanyar frissesség és selymesség egyesül benne, ezért is emlékeztethet egy hideg őszi estén elfogyasztott bögre gyömbérteára vagy a konyhában éppen készülő gyömbéres-citromos süteményekre. A már megszűnt Camomile Tea vagy a még most is kapható White Tea rajongói számára kitűnő választás lehet, hiszen az illatjegyek eltérő volta ellenére hasonló hangulatot sugároznak. A vendégvárás mellett otthoni jógázáshoz vagy meditációhoz is kitűnő választás, hiszen a benne lévő természetes illóolajok egyszerre frissítő és megnyugtató hatásúak.

Mindkét illat esetében elmondható, hogy kis helyiségek esetében a mintagyertyák és a kisméretű gyertyák bizonyulhatnak megfelelőnek, nagyobb szobáknál viszont a közepes és a nagyméretű üveggyertyák, valamint a Tarts® mini viasz biztosít rendkívüli erősséget és teljes helyiséget betöltő illatot. Emellett gyors illatosítást leginkább a Tarts® mini viaszok biztosítanak, hiszen viszonylag hamar megolvadnak, így hamar kialakul az illatot árasztó, nagyméretű viaszmedence, ezért velük váratlan vendégek érkezése esetén is hamar otthonosabbá varázsolhatjuk a környezetet.

A hónap illatai ide kattintva érhetők el akciós, 25%-kal csökkentett áron.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése