2016. szeptember 3., szombat

Harvest Time – az őszi esték meghitt illatai

Az idei év legújabb Yankee Candle-illatai, a Harvest Time kollekció tagjai is arra utalnak, hogy sokak szomorúságára elmúlt egy újabb nyár, és vele együtt a sokak számára gondtalan hetek-hónapok. Mindenki hazatért a nyaralásból vagy a távoli rokonoknál töltött napok után, és az új évszakban új kihívások várnak ránk. Szerencsére csüggedni nem kell, hiszen az ősz is csodásabbnál csodásabb élményekkel vár minket: a fák koronájának őszi színkavalkádjával, avarban gázolós sétákkal, a ködös reggelek titokzatos atmoszférájával és az ekkor érő gyümölcsök szüretelésével. A legújabb Yankee Candle-kollekció ezt a hangulatot ragadja meg négy csodás illatú és színű kompozícióval, hogy a lakást körbelengő aromák terén is a legtöbbet hozhassuk ki az évszakból. 

Ma elsőként az Autumn Night illatát vesszük sorra, amely nevében és viasza színében egyaránt az őszi éjszakákra utal. Igazán összetett illat, amely az égetés során egyre gazdagabbá és mélyebbé válik, és rendkívüli meghittséget sugároz. A bergamott és grapefruit jelenlétéből fakadó gyümölcsös jegyek és a csipetnyi levendula mellett a testesebb feketebors és cédrus sejlik fel, majd a hűvös erdő illatát idéző, fás jegyek bontakoznak ki. Sokunk számára emlékeket idéző lehet, mivel az összhatás kifinomult férfiparfümre emlékeztet, így az illat úgy ölel körbe minket, mint egy szerető nagypapa biztonságot adó karjai. Talán sokakban felsejlik a viasza láttán a már az előző bejegyzésben is említett Midsummer’s Night, és ezúttal is a „Fresh” illatcsalád tagjáról van szó, azonban az Autumn Night jóval bársonyosabb annál: melegség és lágyság jellemzi, így a hivalkodás messze áll tőle, ellenben lágyan lengi be a teljes szobát, majd kellő idő után a többi helyiség felé is továbblopódzik, hogy aztán az használata után még hosszú órákon át határozottan érezhető maradjon.

A Honey Clementine már viasza színében is az őszt idézi, hiszen a már sárguló leveleken átsejlő napsütés hasonló színűre festi a tájat. Az illata kifejezetten gyümölcsös, és nagyszerűsége talán épp az egyszerűségében rejlik: a narancshéj fanyar édessége mellett mandarin és méz illata alkotja, és az égetés kezdetekor érezhető frissesség fokozatosan fonódik össze az édesebb jegyekkel. Az eredmény egy étvágygerjesztő, gyümölcsös finomságot idéző, rendkívül élethű illat, amelynek hatására gyermekkorunk édes narancsszörpei juthatnak eszünkbe. A méz és a mandarin tökéletes kiegészítői egymásnak, nem csoda, hogy manapság is sok otthon elkészíthető italrecept ajánlja a kombinációjukat. Az illat viszonylag hamar kibontakozik, és a kollekció tagjai közül ez marad meg leghosszabban a levegőben: késő esti használata esetén reggel a szobába belépve még egyértelműen érezhetőek a benne rejlő illatjegyek. A besorolása szerint a „Fruit”, vagyis gyümölcsös illatok családjába tartozik, és valóban hamisítatlan gyümölcsös élményt nyújt, így az esti teázgatás mellé is jó választást jelent.


Az Ebony & Oak megnyugtató, csodás bézs színű viasza bármilyen stílusú bútorzatnak éke lehet, illata pedig tökéletes választás a lakás otthonosabbá tételéhez. Hamar kibontakozik, és egyértelműen jelzi jelenlétét, valamint némi tisztaságillat is vegyül bele, így vendégvárás esetén is tökéletes választásnak bizonyul. Fás aromák jelentik a fő alkotójegyeit, hiszen a tölgy és a cédrus mellett az ébenfa jellegzetes fűszeressége is jelen van benne. Emellett csipetnyi pacsulit és eukaliptuszt is tartalmaz, és ezen összetevők esetében valóban csak akkora mennyiségről van szó, amely még nem nyomja el a fás jegyeket, csupán frissebbé és tisztábbá teszi azokat. Egyedi és tökéletes illatkombináció, amely minden kezdő és haladó Yankee Candle-rajongó számára új élményt nyújthat.

A Rhubarb Crumble egyértelműen a kollekció leginkább ínycsiklandozó tagja. Egy Magyarországon sokak számára ismeretlen finomság, az azonos nevű sütemény ihlette, amelynek legfontosabb összetevői a rebarbara, a vanília, a barnacukor és a kardamom. A rebarbarát sok esetben párosítják eperrel, mert míg a szamócát elsősorban az édes íze és illata jellemzi, a rebarbara – a friss, erőteljes, citrusokra emlékeztető aromáival – tökéletes párost alkot vele. A Rhubarb Crumble rebarbaraszínű viaszában olyan illat rejlik, amelynek hatására cukrászdába menni támad kedvünk, ugyanis az egyértelműen gyümölcsös jegyek mellett a vanília és a linzertészta simogató illata is megjelenik benne. A rebarbara frissessége mellett az alma és a málna melegsége is érezhető, a vanília pedig csupán kiegészíti a kompozíciót, és ezúttal nem célja a túláradó jelenlét. Az illat kibontakozása során elsőként süteményillat jelenik meg, majd ezt egészíti ki egyre erősebben a gyümölcsösség, pontosan úgy, mintha épp most sülne valamilyen gyümölcsös finomság a sütőnkben – nem véletlenül tartozik a „Food & Spice” kategóriába. Vendégváráshoz tökéletes választás ez is, akárcsak az Ebony & Oak tisztaságillata, de ez esetben mindenképpen javasolt süteményt is tenni az asztalra, hiszen ilyen csodás édességillat mellett csalódottak lennének nélküle a vendégek.

A Harvest Time kollekció rendkívül sokrétűre sikeredett, és az eddig is élethű illatairól ismert Yankee Candle egyik legjobbja, amelyben megtalálhatja számítását egy gyümölcsimádó éppúgy, mint egy konyhatündér vagy a friss illatok kedvelői.

A limitált illatgyűjtemény már elérhető webáruházunkban, az alábbi hivatkozáson:
http://illatgyertya.hu/ujdonsagok/harvest_time


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése