2017. október 14., szombat

The Perfect Christmas – tökéletes aromák az ünnepi készülődéshez

Bizonyára sokatok várja már a karácsonyt, és talán olyan is akad, aki napról napra számolja vissza az addig hátralévő napokat. Bár még ősz van, és a legtöbb fa még csak félig-meddig öltözött színes pompába, bizony nincs is már annyira messze a téli időszak és azon belül is a karácsonyi készülődés. A hangulat megalapozásához a Yankee Candle csapata idén is négy új illattal készült, amelyek már a hűvösebb őszi estéken is jó szolgálatot tehetnek hangulatfestőként és a nyugodt légkör megteremtőjeként. A kollekció tagjai a Christmas Magic, a Crackling Wood Fire, a Spiced White Cocoa, valamint a The Perfect Tree, és szokásunkhoz híven betűrend alapján haladunk rajtuk végig, valamint szintén a megszokott módon elérhetitek őket a webáruházban, ha a bejegyzésekben a terméknévre kattintotok.

Az első tehát a Christmas Magic, amely a hangulatfestő leírása alapján egyértelműen a fás illatjegyek világába kalauzol el, ugyanakkor az összetevők elemzése alapján és a használata során jóval összetettebb és frissebb illatvilág tárul elénk. A megalkotói ugyanis a karácsony csodáját szintén megidéző, ugyanakkor frissebb aromákat választották a fás jegyek kiegészítőjeként, így néhány gyermekkori emlék is felidéződhet bennünk, ha ezt az illatot választjuk. A fejjegyben mandarin, bergamott és eukaliptusz kapott helyet, a hűvös időt megidéző aroma mellett tehát a citrusok illatjegyei is megjelennek itt, akárcsak a hagyományokat őrző otthonokban, ahol karácsonykor narancshéjból készül mécses, és megnyugtató illat lepi el a szobát. A szívjegyben aztán a fenyőbalzsam, a fenyőtű és a lucfenyő illata mellé társul a tömjén, az egyik leghagyományosabb karácsonyi illat, amelynek köszönhetően az éjféli misék megnyugtató légköréből is a lakás levegőjét gazdagítja egy csipetnyi. Az alapjegy cédrussal és nyírfával zárja kerekre az összhatást, egy frissítő illatkoktélt alkotva, amely a karácsony csodáját sejteti előre. Az őszi használatának az is az előnye lehet, hogy a hatására mindenki hamarabb megkezdi az ajándékvásárlást, így még azok is időben beszereznek mindent a szeretteiknek, akik egyébként általában az utolsó pillanatra hagyják ezt a tevékenységet. Akár pont egy ilyen gyertya vagy Tarts® mini viasz is megfelelő választás lehet, hiszen a csodás aromák és a címkekép mellett a sötétvörös viasz is igazán ünnepi és elegáns választássá teszi.


A második illat, a Crackling Wood Fire már nevében is a meghitt, kandallótűz mellett eltöltött téli estéket idézi fel, és az illata is kifejezetten meleg és hívogató, fás jegyeket és bársonyos összetevőket ötvöző. A fejjegyet szerecsendió, mirha és fahéj alkotja, így már a használata kezdetén igazán klasszikus karácsonyi aromák áradnak szét az otthon levegőjében. Ezt követően a szívjegyben a vanília és az ámbra bársonyos melegsége tölti meg a szíveket is melegséggel, az alapjegyben megbúvó szantálfa, cédrus, tömjén, valamint füstös aromák pedig élethű módon idézik fel a tűz melegét. Édes, mégsem tolakodó illat ez, amely valódi kandalló hiánya esetén is meghitt hangulatot varázsol, és könnyebbé teszi a sokszor hosszas karácsonyi teendőket. A segítségével még a sokszor terhet jelentő takarítás is kellemes foglalatossággá válhat, és kiváló hangulatot teremt az ajándékcsomagoláshoz és a lakás szépítgetéséhez. A viasza világosszürke színének és az igazán hangulatos címkeképnek köszönhetően bármilyen stílusú lakásnak éke lehet, ezért akár férfiak számára is megfelelő választás ajándék gyanánt. Az illata hatására pedig még a legkeményebb férfiak is elérzékenyülhetnek, hiszen a valóban klasszikusnak mondható illatjegyek hatására talán még bennük is gyermekkori emlékek törnek majd elő.

A Spiced White Cocoa a fentiekkel ellentétben nem csupán a hangulatra, hanem bizony az ízlelőbimbókra is hat, ugyanis kifejezetten ínycsiklandozó és a Yankee Candle minőségnek megfelelően szokás szerint élethű aromákat vonultat fel. A fejjegyét fehér kakaó alkotja, így a fehér csokoládé rajongóinak már ennek köszönhetően is örök kedvencévé válhat. A szívjegy azonban további széles körben kedvelt aromákat rejt, többek között a sós karamella illata is megtalálható benne, így a régi Yankee Candle illat, a Salted Caramel kivonulása miatt szomorkodóknak is érdemes lehet megszagolniuk. Az illat ezen rétege emellett még édes tejszínt és szerecsendiót rejt magában, további selymességet csempészve az összhatásba, az alapjegyet alkotó tejkaramella pedig valóban tökéletes alapot ad a kiteljesedett illatnak. A viasz színének köszönhetően az üveggyertya tökéletes dekorációt jelenthet, így ajándékként is jó választás az édesszájú családtagok és barátok számára, a recepteskönyv lapozgatása közben pedig talán némi segítséget is biztosít, hogy melyik süteményt készítsük el a szeretet ünnepére.


A betűrendben utolsó illat, a The Perfect Tree nem csupán nevében, hanem a viasza színében is egyértelműen a karácsonyfa alapját adó fenyőt juttatja az eszünkbe. Csodás mélyzöld viasza mellett a címkekép már a feldíszített fa előtt tiszteleg, és maga az illat is a fenyőgyanta csodás aromáit idézi fel. Természetesen a Yankee Candle illatmesterei nem álltak meg egyetlen összetevőnél, hanem a megszokott körültekintéssel olyan aromákat választottak mellé, amelyek kiemelik és méltón körbeölelik a főszereplő összetevőt. A fejjegyben örökzöldek aromái keverednek bergamottal, amely a citrusok között talán a legzöldebb és leginkább fás illatú, így jól kiegészíti a gyantás jegyeket. A szívjegyben aztán a fenyőtűk, a nyírfa és az aranyló borostyán meleg összhatása jelenik meg, ezáltal egy kissé a napsütötte őszi-téli erdők hangulatát felidézve. Az alapjegy összetevői között a fás-erdős összhatást fokozó frissen vágott fenyő és cédrusfa, valamint az örök klasszikus karácsonyi illat, a tömjén található meg. Kiváló választás tehát azok számára, akikben a tartóba frissen befaragott fenyő illata kelti a leginkább nosztalgikus karácsonyi érzést, és már az ünnepi készülődés részeként is élvezni szeretnék ezt az aromát.


A csodás illatokhoz pedig kiegészítőket is választhattok a karácsonyi kínálatunkból: a Celebrate kiegészítőcsalád a klasszikus karácsonyi arany-fehér dekorációk része lehet, az Arctic Forest akár modern, akár hagyományosabb hangulatú otthonok méltó díszévé válhat, a Jackson Frost kiegészítőkkel pedig mesebeli tájakra utazhatunk, ugyanakkor a színvilágnak köszönhetően bármilyen karácsonyi díszítéshez jól illik. Utóbbi akár a Magical Christmas modernebb darabjaival is kiegészíthető, hiszen a színviláguk hasonló, és a Winter Village darabok is jól illenek hozzájuk. A Twinkling Snowflake pedig a felnőttek mellett a gyerekek szívét is elrabolhatja, hiszen olyan csodásan fénylő hópelyhet varázsol a szobába, amilyeneket sokak kedvenc meséjében látni.


Reméljük, hogy Ti is rátaláltok a kedvenc illatokra és kiegészítőkre ebben a csodásan sikerült kollekcióban, és éppen úgy alakul majd mind az ünnepi készülődés, mind maga a karácsony, ahogyan elterveztétek. Ha pedig kipróbáltátok valamelyik termékünket, kérünk titeket, hogy írjatok róla véleményt, hiszen mindig nagyra értékeljük a visszajelzéseket, és a többi vásárló számára is nagyon hasznosak lehetnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése