2017. december 16., szombat

Advent 25 – segítség az ajándékválasztáshoz

Eljött, amire sokan vártak, és bizony hihetetlenül hangzik: már csak alig több mint egy hét van hátra karácsonyig, így aztán ideje a teendők végére érni. Sokan előre készülnek a mézeskalács megsütésével, hiszen az ünnepig még épp lesz ideje jól megpuhulni. Ilyenkor kerül sorra az ablak- és függönymosás, hogy biztosan illatos lakás várja a szeretteinket az ünnepkor, valamint az ajándékok beszerzésének is muszáj most már a végére érni. A hírlevél-feliratkozók valószínűleg már tudják, hogy az utóbbihoz segítséget biztosít a Yankee Candle Magyarország csapata, hiszen a hónap illatai akció mellett ezúttal 25 egyéb illatot is akciós, 25%-kal csökkentett áron kínálunk. Arra gondoltunk tehát, hogy a bőség zavarának eloszlatására egy kis segítséget biztosítunk a válogatáshoz, és megmutatjuk, hol találhatjátok meg az egyes akciós illatok részletes leírását, hiszen ha legkésőbb december 21-én déli 12:00 óráig feladjátok a megrendeléseiteket, akkor futáros kézbesítés esetén még biztosan odaér Hozzátok karácsonyig a csomag. Mivel a webáruházban is betűrendben szerepelnek, a jelen bejegyzésben is emellett döntöttünk, hiszen talán így a legegyszerűbb megtalálnotok a legmegfelelőbb illatokat. Jó néhányukról már szót ejtettünk a blogon, ugyanakkor olyanok is megtalálhatók közöttük, amelyekkel a mai bejegyzésben ismerkedhettek meg elsőként részletesebben.

Az Advent 25 akció keretében bizony sokféle illatra tehettek szert, ezért bizonyára hasznotokra válik majd az útmutató. Itt van például az Aloe Water, ez a minden bizonnyal bárki számára kedvelhető illat, ráadásul autóillatosító és Scenterpiece™ viasztégely is rendelkezésre áll belőle, így sokféle módon és sok helyen élvezheti az illatát a megajándékozott. Az illat jellemzőiről az idei év első bejegyzésében olvashattatok, így ezt mindenképpen a figyelmetekbe ajánljuk. A Berry Trifle a karácsony és a gyümölcsös aromák kedvelői számára lehet ideális, és a tavalyi, karácsonyi illatokról szóló sorozatunk részeként mutattuk be részletesebben. A Black Plum Blossom leginkább a tavasz rajongói számára lehet kitűnő választás, és ide kattintva ismerhetitek meg közelebbről. A Christmas Garland ezzel szemben azok esetében bizonyulhat jó ajándékválasztásnak, akik a karácsonyi illatokért vannak oda, és azon belül is fontos helyet foglal el a szívükben a fenyőfa jellegzetes, testes aromája. Róla szintén a tavalyi sorozat részeként olvashattatok részletes jellemzést, öt másik csodás illatunk kíséretében.


Az Egyptian Musk az akciós illatcsoport legnyáriasabb illata, amely a benne rejlő meleg, fás jegyeknek és a pézsmának köszönhetően a tél zordságában is melegséget varázsol minden otthonba. Ez a megjelenésében is elegáns és megnyugtató kompozíció tavaly került részletezésre a blogon, ezért ha kíváncsiak vagytok, pontosan mit is nyújt, kattintsatok ide. A Fireside Treats ezzel szemben a nyári élmények mellett a tél melegségét is felidézi, hiszen annak ellenére, hogy a nyári táborozások során szokásos pillecukor-sütögetésről kapta a nevét, melegségének és édességének köszönhetően a télben is kitűnő választást jelent. No persze az sem mellékes, hogy a kandallótűz mellett is elkészíthető ez a finomság... Róla ide kattintva tájékozódhattok.

A Flowers in the Sun ismét csak a nyárba repít el, és az Aloe Waterhöz hasonlóan bárki számára élvezhető illat, ezért kitűnő választás akkor, ha kissé tanácstalanok vagyunk, hogy milyen illatokat is kedvel a megajándékozott. Vele a tavalyi nyár végén megjelent új kollekció bemutatásában találkozhattatok először, és biztosak vagyunk abban, hogy mostanra sokak kedvencévé vált ez a mosolygós-virágos kompozíció. Hozzá hasonló hangulatot teremt a Honey Blossom is, amelyről a Valentin-napi ajándékötleteink részeként írtunk illatjegyekkel kapcsolatos bemutatást. A Honey Clementine, bár szintén mézes illat, legfőképp a gyümölcsös aromák dominálnak benne, ezért bárki számára megfelelő választás lehet az év bármely szakában. Vele tavaly ősszel ismerkedhettetek meg az őszi Harvest Time kollekció részeként, de a citrusos aromáknak köszönhetően a karácsonyhoz is kiválóan illik. A Kilimanjaro Stars segítségével ismét csak a nyári emlékeket idézhetjük fel, külsejének köszönhetően pedig minden lakásban biztosan jól mutat, ha üveggyertyát ajándékozunk belőle. A részletes bemutatását ide kattintva olvashatjátok el.


A Madagascan Orchid azon kevés illatok egyike, amelyek eddig még nem szerepeltek a blog oldalain, ezért most biztosítjuk a vele kapcsolatos részletezést. A Yankee Candle egyik legösszetettebb illatáról van szó, amely számos nyárias illatjegyet zár magába a meleg, testes aromáktól egészen a könnyed virágillatokig. A fejjegyét baracknektár, bergamott, nádcukor és rózsa alkotja, tehát már a használata kezdetén is meglehetősen összetett hatást kelt. A gyümölcsös jegyek könnyed hangulatot teremtenek, ugyanakkor a nádcukor és a rózsa már aromásabb, édesebb hangulatot varázsol. A szívjegyben aztán a pünkösdi rózsa és a pipacs aromái fokozzák a virágos hangulatot, emellett ugyanakkor szilva és fekete orchidea is megjelenik benne, így az illat már egyértelműen a testesebb irányba mozdul el. Az alapjegyben aztán végképp érzéki aromák kapnak helyet: borostyán, oudfa, szantálfa és pacsuli gondoskodik a nyári éjszakák testes illatainak felidézéséről. Mintha egy távoli, trópusi ország forró éjszakáiban járnánk – épp ezért csak akkor javasoljuk ajándékként, ha jól ismerjük a megajándékozott ízlését, és tudjuk róla, hogy erőteljesebb illatok között is otthonosan érzi magát.

Az előzőleg említett illattal szemben a My Serenity sokak számára kitűnő választás, hiszen nyugodt hangulatot teremt a lakásban, így mindenféle otthoni teendőt megédesít a jelenlétével. Róla még a tavasz folyamán olvashattatok a blogon, és ide kattintva elérhetitek a részletes leírását.


Az Olive & Thyme szintén nem szerepelt még a blogon, ugyanakkor a Madagascan Orchidhoz képest jóval egyszerűbb, frissebb és letisztultabb illatról van szó. A nyitó akkordok már eleve frissességet csempésznek az otthon levegőjébe, hiszen mind az olajfa levele, mind a citrom és a narancs frissítőleg hat az érzékekre. A szívjegyben fellelhető kakukkfű fűszeressége további üdítő jelleget kölcsönöz az illatnak, és mivel a Yankee Candle termékek esetében a legkiválóbb természetes aromákat alkalmazzák, még a téli hideg miatt elzáródott légutak is kitisztulhatnak tőle. Az alapjegyben aztán a sokak által méltán kedvelt pézsma van jelen, hogy bársonyossá és megnyugtatóvá varázsolja a hangulatot. Ismét olyan illatról van tehát szó, amely bárki számára jó választást jelenthet, és napsugaras frissességet csempészhetünk vele a tél barátságtalan szürkeségébe.

A Pink Grapefruit aromáit sem ismertettük még részletesen, de ha valaki igazán üdítő összhatásra vágyik, akkor nem is érdemes tovább keresgélnie. Azon Yankee Candle kompozíciók egyike ez, amelyek egyetlen illat kiemelésére összpontosítanak, és a többi illatjegynek csupán az a szerepe, hogy megfelelő hátteret teremtsen a fő aromának. A rózsaszín grapefruit méltán sokak kedvence akár kozmetikumok és parfümök terén is, és az otthon levegőjét is igen hamar frissé varázsolja, valamint az érzékekre is élénkítő hatást gyakorol. A fejjegyben a névadó rózsaszín grapefruit mellett egyéb citrusos aromák is megjelennek, méghozzá a héj fanyarságával együtt, így már a használat kezdetén is garantáltan jobb kedvre derít. A szívjegyben aztán a lavandin jelenik meg elsőként, amely a vadlevendula és a közönséges levendula kereszteződéséből jött létre. Erről a hibrid fajról és a levendula egyéb fajtáiról már olvashattatok a blogon, az Illatok világa sorozatunk részeként, és olyan fajta levendulaaromáról van szó, amely kifejezetten friss és virágos jellegű, tökéletesen egészíti tehát ki a citrusos illatokat is. A kompozícióban rejlő egyéb virágos aromák között a gyöngyvirág és a rózsaszirmok jelennek meg, az alapjegy ugyanakkor a gyümölcsös jegyekhez fordul vissza: baracknektár, zöldes jegyek és dinnye teszik még frissebbé az eddig kialakult összhatást.


A Rhubarb Crumble ezzel szemben már többször is szerepelt bejegyzésben: elsőként a Harvest Time kollekció részeként ismerkedhettetek meg vele, aztán pedig a karácsonyi süteményes aromák között is megemlítésre került. Ezek után nem kérdéses tehát, hogy ajándékként is remek választást jelent, és nem csupán a benne rejlő aromák, hanem a megjelenése is kifejezetten karácsonyi jellegűvé teszi. A Riviera Escape ezzel szemben kifejezetten nyárias-friss illat, amely minden korosztály számára élvezhető aromákat tartalmaz, ide kattintva pedig a részletes jellemzését is elérhetitek.

A Sea Salt & Sage is kifejezetten nyárias jellegű illat, és mivel még a blog kezdete előtt jelent meg, eddig nem került sorra bejegyzés részeként. Pedig bizony méltó a saját jellemzésre, mert igazán egyedi, fűszernövények és tengeri levegő illatát ötvöző aromájú Yankee Candle termék. A fejjegyben tengeri só és bergamott jelenik meg, tehát már a használata kezdetén is kifejezetten élénkítő hatást fejt ki, és hamar frissé varázsolja az otthon levegőjét. A szívjegyben aztán a sóvirág és a kék sudárzsálya biztosítja a frissítő virágillatot, amelyet az alapjegy a fehér borostyán és a vetiver friss, ugyanakkor selymes aromáival egészít ki. Letisztult illat, letisztult színű, csodás fehér viaszban – tökéletes választás bárki számára, és még a minimalista lakberendezési stílus kedvelői is biztosan örülnek majd neki.

A Season of Peace egyértelműen a békés téli napok hangulatát varázsolja a lakásba, és a hatására hófödte lankák jelenhetnek meg a lelki szemeink előtt. Nem csoda tehát, hogy a megnyugtató téli aromák között ismerhettétek meg a blog egyik korábbi bejegyzésében.

A Serengeti Sunset ezzel szemben most debütál blogunkon, és az aromái is egyértelműen melegséget sugárzóak és nyáriak. A gyümölcsös aromákat a fejjegyben megjelenő alma, grapefruit és trópusi gyümölcsök biztosítják, a virágos jegyekről a szívjegyben lévő lótuszvirág és orchidea gondoskodik, némi barackillattal kiegészülve, az alapjegy pedig egyértelmű melegséget áraszt az ámbrának és a cédrusfának köszönhetően. A fás aromák tökéletes összhangot teremtenek a nyár kvintesszenciáját jelentő virág- és gyümölcsillatok között, az összhatás pedig olyan barátságos hangulatot teremt, amely ideálissá teszi ezt az illatot vendégvárás esetén. Kiváló hangulatteremtő lehet tehát akár a szilveszteri összejövetelekhez, akár a januári szürkeség eloszlatásához, hogy az otthon minden téli zordság ellenére meghitt és megnyugtató hangulatot árasszon.

A Sparkling Snow közeli rokona az előbb már említett Season of Peace-nek mind hangulatában, mind megjelenésében, így vele is a meghitt aromákat ismertető bejegyzésünkben ismerkedhettetek meg a tavalyi sorozatunkban. Ebben az esetben is rendelkezésre áll a Scenterpiece™ viasztégely, ezért az ezt a rendszert ismertető bejegyzésünket se hagyjátok ki. A Star Anise & Orange a benne rejlő ánizsnak köszönhetően a legkülönlegesebb Yankee Candle illatok egyike, amely a tavalyi karácsonyi kollekció részeként jelent meg, így ide kattintva olvashatjátok a részletes ismertetését.

A Summer Peach már a neve alapján is sejthetően valódi nyárias illat, és a benne rejlő gyümölcsaromáknak köszönhetően garantált lehet a sikerünk, ha ezt ajándékozzuk valakinek. A titka az egyszerűségében rejlik, hiszen az egyik legkevesebb összetevővel dolgozó Yankee Candle illat ez. A fejjegyében az egyesült államokbeli Georgia államban termő őszibarack van jelen, a szívjegyben édes őszibarack kapott helyet, az alapjegyben pedig nyugalmat sugárzó pézsma és melegséget biztosító vanília található meg. A nyár valódi rajongóinak bizonyára mosolyt csal majd az arcára, ha valaki ezzel ajándékozza meg őket, hogy a segítségével kiszakadhassanak a téli hétköznapok szürkeségéből.

A Sunset Breeze is hasonló hangulatot áraszt, bár jóval több illatjeggyel operál. A részletes jellemzését a Warm Summer Nights kollekció bemutatásában olvashatjátok el. A Verbena ezzel szemben a tavaszi-nyári virágoskertekbe repít el, és ennek megfelelően a virágoskert kincsei között ismerkedhettetek meg vele közelebbről. Ugyanebben a bejegyzésben olvashattatok a White Gardenia nevű illatunkról is, amely sokak legnagyobb kedvencévé vált, hiszen tökéletesen adja vissza a fehér virágok könnyed, ugyanakkor erőteljes aromáit.

Reméljük, hogy hasznotokra vált a mai bejegyzés, és mind a régebbi jellemzéseket könnyebben megtaláljátok a segítségével, mind a ma elsőként részletezett illatokhoz segítséget jelent. Az összes akciós illatot egy csoportban megtalálhatjátok ide kattintva, és ne feledjétek: a 21-én déli 12:00 óráig leadott rendeléseket áll módunkban futárral még karácsony előtt kézbesíttetni.


Kívánunk Nektek békés, boldog, a szeretteitek körében töltött karácsonyi napokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése