2018. január 20., szombat

Enjoy the Simple Things – stresszoldó aromák

Úgy tűnik, mintha csak tegnap lett volna, hogy az évzáró bejegyzésünkben az újdonságokról ejtettünk néhány szót, erre tessék, elröppent néhány hét, és mostanra már kaphatóak is kínálatunkban. Az év első Yankee Candle kollekciójának neve Enjoy the Simple Things, amely korunk túlhajszoltságának ellensúlyozására szólít fel mindenkit. Az egyszerű dolgokat élvezni ugyanis mintha elfelejtette volna a legtöbbünk, és a ráérős, vidám percek sokak számára szinte ismeretlenek. A stressz, az anyagi javak hajszolása azonban egyre többek számára visszatetszővé vált, és számos, távol-keleti és északi népektől eredő életfelfogás szivárog be nyugati kultúránkba. A legújabb kollekciónk pedig tökéletes kiegészítője az egyszerűségre és letisztultságra törekvő hozzáállásnak – nem csupán nevében, hanem jellegében is. A rohanó hétköznapok zajának ellenpontjaként ugyanis megnyugtató, vidám illatjegyeket rejt magában mind a négy illat: az A Calm & Quiet Place, a Rainbow Cookie, a Sun-drenched Apricot Rose és a Sweet Nothings egyaránt a könnyedségével varázsol el mindenkit, ezáltal megkönnyítve a fárasztó munkanap utáni lazítást és kikapcsolódást. Természetesen szokásunkhoz híven haladunk rajtuk végig, vagyis betűrend szerint fogjuk részletezni őket, és az adott illatról szóló bekezdésben a terméknévre kattintva egyszerűen eljuthattok webáruházunk megfelelő oldalára, így a vásárlás biztosan nem járul majd hozzá a mindennapok stresszéhez.


Elsőként tehát az A Calm & Quiet Place nevű illatunkról ejtünk szót, amely már megjelenésében is nyugalmat árasztó: tudományosan bizonyított tény, hogy a kék szín megnyugtatóan hat az idegekre, a csodás pasztellkék változata pedig igazán meghittséget sugárzó. A viasz látványa tehát már önmagában is jó hatást gyakorolhat ránk, a benne rejlő illatjegyek pedig csak tovább fokozzák ezt az élményt. A fejjegyben mandarinlevél sejlik fel, tehát már a használata kezdetén is meglehetősen összetett hatást biztosít, hiszen mind a citrusok frissessége, mind a levelek fássága jelen van benne. A szívjegyben a jázmin a virágos jegyeket is belecsempészi az összhatásba, míg a cédrusfa a fás jelleget hangsúlyozza tovább. Az alapjegyben végül számtalan méltán népszerű aroma jelenik meg: a pacsuli, amely megnyugtató és kifinomult egyszerre, a szantálfa, amely bársonyos melegséggel ruházza fel az illatot, valamint a sárga pézsma, amely sokak számára régi ismerős lehet, hiszen az egyik legkedveltebb, selymes alapot teremtő illatjegy mind a parfümök, mind az otthon illatosítására használt termékek esetében. Úgy véljük, hogy akik kedvelték a valaha volt legnépszerűbb illataink egyikét, a Pink Sands nevű kompozíciót, azok számára ez a kék viaszba zárt szépség is megfelelő választás lesz.


A másodikként tárgyalt Rainbow Cookie letisztult megjelenése egyben vidámságot is sugárzó: a pasztellrózsaszín árnyalat és a címkén látható, színes cukorkákkal szórt macaronok üdítő látványt nyújtanak. Azonban senkit ne tévesszen meg a sütemények jelenléte, hiszen ebben az esetben a téli süteményes illatoktól eltérő, jóval könnyedebb összhatás garantált. A vajas-cukros jelleg mellett ugyanis jelentős szerepet kapott benne számos gyümölcs, és már a fejjegyben is ezek vannak túlsúlyban. A használat kezdetekor édes narancs és krémes őszibarack illata lepi el a szobát, ezt követően, a szívjegyben pedig maracuja és vajkrém bársonyos együttese egészíti ki az összhatást. Az alapjegyben végül vaníliás cukormáz és kókusz hat megnyugtatóan az érzékekre, ugyanakkor mindkettő inkább csak mellékszerepet vállalva, az előbbi illatjegyeket kiemelve, így az élmény nem válik túláradóvá. Ennek megfelelően bátran ajánljuk azok figyelmébe is, akik egyéb esetekben óvakodni szoktak a süteményeket és édességeket idéző illatoktól, mert nekik sem kell majd benne csalódniuk.


A kollekció harmadikként tárgyalt darabja, a Sun-drenched Apricot Rose színében és összhatásában egyaránt a legélénkebb mind közül. A nevében napfényes melegséget és virágillatot ígér, és javarészt ennek megfelelő összetevőket is tartalmaz, az ettől eltérő elemek pedig ismét csak a fő illatjegyek kiemelését szolgálják. A fejjegyben napérlelte sárgabarack és nektarinvirág van jelen, így a virágillat mellett két elem is hozzájárul a gyümölcsös jellegéhez. A szívjegyben barackszínű rózsa és gardéniaszirmok teszik igazán virágossá az összhatást, az alapjegyben pedig a minden illatot selymesen lággyá varázsoló pézsma mellett könnyed púderillat jelenik meg. Azon Yankee Candle illatok egyike ez, amelyek tökéletes egyensúlyt teremtenek a virágos és gyümölcsös illatjegyek között, így ennek, valamint a pézsma jelenlétének hála tökéletes választást jelent bárki számára. A viasz színének és a címkeképen megjelenő csodás virágoknak köszönhetően pedig akár virágcsokor helyett is megfelelő ajándék lehet a hölgyek számára születésnapra, névnapra vagy akár a közelgő Valentin-napra.


A negyedik illat, a Sweet Nothings mind címkeképében, mind illatában igazán légies, és a kollekció összes darabja közül ez a leginkább letisztult. A szívjegyben az elegáns megjelenésű ciklámen illata sejlik fel, majd ezt követi a szívjegyet alkotó lótuszvirág, amely már önmagában is a nyugalom és az elmélyültség egyik jelképe. Az alapjegyben a melegséget sugárzó vanília és borostyán mellett púderes jellegű pézsma gondoskodik a valóban megnyugtató összhatásról, így kiváló háttérillat lehet akár a kedvenc könyvünk újraolvasásához, akár jógához és meditációhoz. Ráadásul összhatásában emlékeztet egy régi kedvencre, így aki kedveli a Lake Sunset nevű illatunkat, annak a Sweet Nothings is biztosan közel férkőzik majd a szívéhez, emellett pedig férfiak és hölgyek számára egyaránt kiváló ajándékot jelent.


A kollekció ráadásul számos kiegészítőt is magában rejt, amelyek szintén igazán légiesek és tavasziasak, így azoknak is érdemes körbenézniük most a webáruházunkban, akik illatok terén nem vágynak újdonságra, a kiegészítők terén viszont szeretnének új színt vinni az otthonukba. Az összes terméket ide kattintva tekinthetitek meg, a bal oldali sávban a jelölőnégyzetek segítségével pedig igényeiteknek megfelelően szűkíthetitek a találatokat. Az igazán nagy hír viszont az, hogy az újdonságok esetében már az illatjegyeket is megtekinthetitek az adott termékek oldalára kattintva, így ha régebb óta figyelemmel kíséritek már a blogot, akár ezek alapján is eldönthetitek, hogy megfelelő-e az adott illat a számotokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése