2018. november 24., szombat

Exkluzív illatok az Egyesült Államokból – üde aromák és süteményillat


Folytatódik a karácsonyra hangolódás jegyében írt bejegyzéssorozatunk, és a mai napon egy eredendően csak az Egyesült Államokban kapható illatokból álló kollekció, a Holiday Sparkle tagjait ismerhetitek meg közelebbről. Természetesen az amerikai emberek mellett kis hazánk lakói is előszeretettel használhatják ezt a három, nagyméretű gyertyaként elérhető illatot, hiszen méltó hangulatot teremtenek az ünnepekre való készülődéshez. Szokásunk szerint név szerint fogjuk őket sorra venni, betűrendben, így a Holiday Shimmer, a Snow Dusted Bayberry és a Sugar Frost Christmas lesz a mai témánk, amelyeket együttesen ide kattintva találhattok meg a webáruházunkban.

A Holiday Shimmer az előző heti bejegyzésünkben tárgyalt illatokhoz hasonlóan az ünnepi készülődésre jellemző aromák közül a frissebbeket ragadja meg és egyesíti tökéletes, üde kompozícióban. A fejjegyét ózon és hűs menta alkotja, így felüdülést hoz a sürgölődéssel töltött napok végén, amikor jól megérdemelt pihenésként egy jó könyvvel vagy magazinnal a kedvenc fotelunkba gömbölyödünk, pihe-puha pléddel takarva be magunkat. A szívjegyben ezt követően egy igazán elegáns illatpáros, a pezsgő és az írisz kettőse jelenik meg, felidézve az ünnepi díszbe öltöztetett ház és az ünnepi alkalmakhoz illő ital aromáit. A friss-virágos illatjegyeknek némi határozottságot kölcsönöz az alapjegyben megbúvó cédrus, végül pedig mindenki kedvence, a pézsma teszi fel a koronát erre a csodálatos elegyre. Ez a gyertya ráadásul külsejében is rendkívül elegáns, hiszen mind az ezüstszürke színű viasz, mind az ajándékcsomagokat ábrázoló címkekép ideális ajándékká teszi bárki számára, hogy rápillantva még sokáig mi jussunk a megajándékozott eszébe, ezáltal valóban maradandó élményt ajándékozva neki.

A második ma tárgyalt illat, a Snow Dusted Bayberry segítségével az ünnepi pompában ragyogó otthon melegéből a természetbe merészkedhetünk ki, hiszen, mint ahogy az már a címkeképből is sejthető, ezzel a gyertyával a téli hólepellel borított kert illatával tölthetjük meg a szobát. Az előző illathoz hasonlóan ózon és sarkvidéki menta illatával nyit az előadás, a szívjegy pedig még tovább fokozza a jeges levegőt idéző illathatást: eukaliptusz, fenyőtű és babérbogyó fás-zöld illatai tárulnak elénk. Ugyanakkor a téli napsütés lágy melegsége is jelen van benne, hiszen az alapjegyben frissen szedett vanília és ámbra kettőse gondoskodik a bársonyos összhatásról. Friss, ugyanakkor megnyugtató jellegéből adódóan szintén bátran ajánljuk mindenki számára, a viasz élénkzöld színének és a címkeképnek köszönhetően pedig üde színfoltja lehet a lakás berendezésének. Ha biztosra akarunk menni, és garantált sikert kívánunk elérni az ajándékkal, ez az illat megfelelő választás lehet.


A harmadik illat, a csodálatos Sugar Frost Christmas ugyanakkor egyrészt havas tájat is idéz a viasz színével, másrészt a címkekép már egyértelműen valamilyen édes finomságot sejtet. Csodás könnyed süteménytészta, csokoládés krém és elegáns, fehér cukormáz – már rápillantva is összefut a nyál a szánkban, nem igaz? Hát még ha elolvassuk az illatjegyeit: a fejjegyet krémes vanília és cukros krém alkotja, a szívjegyben süteményes akkordok jelennek meg, az alapjegyben pedig csokoládés praliné és könnyed cukor aromája teszi teljessé az összhatást. Azon kevés édes illatok egyike ez, amelyek nem válnak túláradóvá, így azok számára is remek választást jelenthet, akik még csak most ismerkednek az édesebb jellegű illatokkal a Yankee Candle termékek között. Ráadásul letisztult eleganciájának köszönhetően bármilyen lakberendezési stílus elemei között elegánsan mutat, így igazán nagy örömet szerezhetünk vele ­ akár önmagunknak is.


Reméljük, az e héten tárgyalt illatokkal is felkeltettük az érdeklődéseteket, a jövő héten pedig újabb négy csodálatos kompozíciót ismerhettek majd meg közelebbről. Addig is kíváncsian várjuk, és örülnénk, ha megírnátok: Nektek melyik illat tetszik a legjobban a legfrissebb két bejegyzésünk alapján?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése