2019. december 1., vasárnap

Bestseller illatok az ünnepekre – mennyei finomságok


Bizony, eljött ez is, a hétvégén már advent első vasárnapját ünnepeljük, és beindul a valódi karácsonyi készülődés időszaka. Sokan ezidáig talán tiltakoztak ez ellen, de most már mindenkinek be kell látnia, hogy eljött az idő, és át kell gondolnunk mind a teendők listáját, mind az ajándékok beszerzésére sort kell kerítenünk. Csodálatos időszak ez, amely sokszor talán kissé stresszes, de sokat segíthet, ha esténként lazítunk egy kicsit, és például egy illatgyertya társaságában reflektálunk a nap eseményeire. Ebben is segíthetnek a Yankee Candle termékei, amelyek közül az évek során több formában is ajánlottunk már néhányat a karácsonyi időszakra, a kategorizált bemutatástól kezdve a betűrendes sorbavételig. Idén úgy döntöttünk, hogy nincs szükség kimerítő részletezésre, hanem a bestseller, vagyis a legnagyobb darabszámban eladott termékeink között néztünk szét, és ezek közül választottunk ki négyet, amelyeket igazán az ünnepi időszakhoz illőnek éreztünk. Persze a rend kedvéért ezúttal is a betűrendes bemutatást választjuk, és reméljük, hogy még a már ismert illatokat is sikerül ma új oldalukról bemutatnunk.

Az első ma tárgyalt illatunk sokak kedvence, a valóban ínycsiklandó, meghitt hangulatot teremtő Christmas Cookie. Bizonyára sokak számára fog meglepetést okozni, hogy már 1998 óta kapható a márka kínálatában, bár olyan szempontból egyáltalán nem csoda ez, hogy rendkívül jól összerakott, átgondolt illat. Nemhiába vált a bestseller kategória tagjává, hiszen sokunkban gyermekkorunk ünnepi készülődéseit idézi fel, amikor a konyhából a frissen sült sütemények illata száll, és a teljes lakást betölti az édes várakozás aromája. Vaníliabab, szerecsendió, fahéj, cukor, vaj és süteményes illatjegyek együttese ez, amely sok más karácsonyi illattól eltérően nem a fűszerekkel hódít, hanem a vajas tészta valódi aromáját adja vissza, a Yankee Candle-től megszokott, rendkívül élethű módon – a fűszerek pedig csupán csipetnyi mennyiségben, kiegészítésként vannak jelen benne. Rendkívül pozitív dolog, hogy a bestseller voltának köszönhetően kifejezetten sok termékváltozatban kapható, így akár autóillatosítóként, akár Scenterpiece™ tégelyként beszerezhetitek, ha a hagyományos termékváltozatokon túl valami extrára vágytok. Ráadásul most limitált, hópelyhes mintájú pohárban is beszerezhetitek, ha igazán ünnepi hangulatot kívántok teremteni vele.

A második ma említett finomság a French Vanilla, amely szintén hosszú múltra tekint vissza a vállalatnál, ugyanakkor napjainkban már nem képezi az állandó kínálat részét. A rajongók mégis elégedettek lehetnek, mert most limitált ideig, nagyméretű üveggyertyaként ismét beszerezhetik. A vaníliafagylalt kedvelői lehetnek a legboldogabbak vele, ugyanis az édestölcsér és a valódi Bourbon vaníliából készült fagylalt kettősét idézi meg a benne rejlő mesteri illatjegyekkel. A fejjegyben karamell és vajkaramella jegyei kezdik a sort, így már a használat kezdetén kifejezetten veszélyes lehet a diétánkra nézve. A szívjegyben aztán ostyatölcsér, fahéj és habos vajkrém aromái sejlenek fel, így akár a nyári fagylaltozások, akár a karácsonyi időszakban készülő édes finomságok az eszünkbe ötölhetnek tőle. Végül az alapjegyben francia vanília, tonkabab és kakaó hármasa csábít, akárcsak egy jófajta csokoládéöntettel nyakon öntött krémes finomság esetében. Melegséggel tölti meg az otthont, így kiváló választás lehet az előkészületekhez.


A harmadik illatunk a Home Sweet Home, amely időtlen idők óta a rajongóink kedvence már, és olyannyira megunhatatlan szinte minden vásárlónk számára, hogy ebben az esetben sem kell tartani a megszűnéstől. Tökéletes fűszeres-otthonos illat ez, amely bár sokakat süteményre emlékeztet, valójában jóval összetettebb, teaillatot is felidéző illatkompozíciónk. A fejjegyben alma és fahéjas fűszerkeverék kettősével hódít, ezért már a kezdetektől igazi karácsonyi hangulatot varázsoló kedvenccé válhat. A szívjegyben cseresznye, borókabogyó és szerecsendió teszi egyrészt fanyarabbá, másrészt még fűszeresebbé az összhatást, végül pedig kumarin és pézsma zárja a sort, selymesen lágy összhatást kölcsönözve a többi összetevőnek. Egy hideg téli este, frissen sült almáspite és egy bögre forró tea – ez a kép tárulhat elénk a hatására. A népszerűségének köszönhetően szintén rengeteg termékformátumban kapható, így akkor is magunkkal vihetjük, amikor a sok teendő miatt sokat vagyunk távol az otthonunktól.


A negyedik illat a magyarországi vásárlóink abszolút kedvence, a már sokat emlegetett Red Apple Wreath. Vele kapcsolatban nehéz lenne már újat mondanunk, hiszen számos alkalommal szerepelt már a blogunkon is. Valószínűleg sokan e termék nevét vágják rá válaszként, ha valaki a legjobb, teljes lakást betöltő Yankee Candle illatról érdeklődik náluk. Almáspite némi dióval és számtalan fűszerrel – a karácsonyi készülődés kvintesszenciája. Ha már a kedvencetekké vált, akkor most ajándékcsomagok részeként és hópelyhes üveggyertyaként is beszerezhetitek, ha pedig még nem próbáltátok, akkor itt az idő, hogy Titeket is elvarázsoljon a számtalan termékformátum egyikeként. Mi biztosak vagyunk abban, hogy senkinek nem okoz majd csalódást, és a sok-sok, vásárlóktól kapott, ötcsillagos vélemény is ezt támasztja alá.


Reméljük, hogy kedveteket lelitek majd a ma bemutatott illatokban, és csodás első adventet kívánunk mindnyájatoknak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése