2020. március 15., vasárnap

Garden Hideaway – a tavasz hívogató illatai, egy kicsit másként


Bár az időjárás jelenleg sokat viccelődik velünk, és a meleg tavaszi napokat téliesnek ható időjárás tarkítja, kijelenthetjük, hogy elérkezett a tavasz. A madarak rendíthetetlenül csicseregnek, a fák és a bokrok rügyeznek, és egyre többféle hagymás és egyéb növény örvendeztet meg minket színpompás virágaival. Biztosan sokan vártunk már erre, és talán a tél valódi szerelmeseinek is jól esnek az első igazán erős, melengető napsugarak. Ha pedig egy adott napon éppen sötét, szürke időjárásra ébredünk, segítségül hívhatjuk a Yankee Candle legújabb kollekcióját, amely öt vadonatúj illattal ragadja meg az évszak különböző hangulatait. Ma tehát az Afternoon Escape, a Camellia Blossom, a Homemade Herb Lemonade, a Roseberry Sorbet és a Sunny Daydream képezi elemzésünk tárgyát, kissé rendhagyó formában. Előzetesen írtunk már róla, itt el is olvashatjátok, hogy mit, most azonban kis csapatunk tapasztalatai alapján szeretnénk még inkább személyessé tenni az élményt, és a saját szavainkkal leírni, milyen élményt nyújt az egyes illatok használata. Elöljáróban pedig elárulhatunk annyit, hogy ennyire tökéletes tavaszi kollekciót talán még sosem szaglászhattunk.


Bizony, már az Afternoon Escape önmagában is egy remekmű, és az illatkreátoraink kitettek magukért, hogy igazán maradandót alkossanak vele. Van az az érzés, amikor az ember a tavaszi esőt követő napsütésben kisétál a kertbe, esetleg egy erdei tisztásra, és beleszagol a levegőbe: az egyik legjobb dolog a világon, ugye? Nos, ezt kapjuk akkor is, ha az Afternoon Escape mellett döntünk, ugyanis benne van minden frissesség, ugyanakkor földesség is, ami csak a tavaszt jellemezheti. A fejjegyben citrusok és ciprus illata gondoskodik a friss, ugyanakkor fás-zöld jegyeket is felvonultató nyitányról, ezt pedig egy csupa-csupa virágos akkordot magában foglaló szívjegy követi: gólyaorr, jázmin és liliom illatfelhőjébe burkolózhatunk általa. Végül az alapjegy a fás jegyeket viszi tovább, és megjelenik a szívet-lelket gyönyörködtető földesség is, amitől igazán élethűvé válik egy tavaszi illat: cédrusfa, ámbra és további fás jegyek teszik teljessé a kompozíciót. Ajánljuk mindenkinek, akinek nagy kedvence volt az A Child’s Wish, illetve aki egyéb teendői miatt nem teheti meg, hogy a szabadban töltse a szabadidejét. Mi is ezt választjuk, ha úgy érezzük, túl sok a gond és a stressz, és kicsit szeretnénk elvonulni a világ zajától.


A második illat, a Camellia Blossom a neve alapján csupán virágos illatot sejtet, azonban ez esetben sokkal összetettebb kompozíciót kapunk, mint elsőre gondolnánk. Parfümként is megállná a helyét ez a kellemes, könnyed illat, amely a névadó kamélia mellett jó néhány örök klasszikust is magában foglal. A fejjegyben tengeri só és almavirág különleges, fanyar kettőse jelenik meg, majd a szívjegyben jázmin és narancsvirág társul a névadó kamélia mellé. Ezek közül a narancsvirág jellegzetesen olyan illat, amelyet sokan nem tudnak megnevezni, csupán annyit tudnak, hogy ha ezt is magában foglaló illatot éreznek, az mindig elvarázsolja őket. Számtalan kozmetikumban alkalmazzák, mivel megnyugtató, ugyanakkor frissítő hatást nyújt, így férfiaknak és nőknek szánt termékekben egyaránt találkozhatunk vele. Emellett pedig további csodák is várnak ránk, ugyanis az alapjegyben pacsuli, fehér cédrus és pézsma gondoskodik a fás, ugyanakkor bársonyosan meleg összhatásról. Biztosan jó választás lesz a virágillattal keveredő tisztaságillat kedvelőinek, és mivel ebbe szinte mindenki beletartozik, jó hasznát vehetjük vendégvárás esetén. Ha ez az illat várja az otthonunkba belépőket, akkor biztosan kellemes lesz majd az együttlét alaphangulata, de akkor is hasznát vehetjük, ha a hétköznapi rohanás közben nehezen vesszük rá magunkat az otthon csinosítgatására. Néhány szippantás ebből az illatból, és biztosan lelkesen vesszük sorra az adott napra tervezett teendőket.


A soron következő illat a Homemade Herb Lemonade, amely bizonyára már a külsejével is sokakat elvarázsol majd. Öröm ránézni az ínycsiklandó limonádét ábrázoló címkeképre, és a viasz színe is szinte mintha a tavaszi napsütést idézné meg. Hát még ha elkezdjük az összetevők részletezését! A fejjegy friss citrom, zúzott gyömbér és menta jegyeit rejti magában, így akár már csak ezzel a három illattal is csodás összhatást kaphatnánk. Az illatkreátorok azonban nem álltak meg itt, és további fűszernövényeket hívtak segítségül a tökéletes hangulat érdekében: a szívjegyben ugyanis illatos muskotályzsálya és kakukkfű is szerepet kapott. Az alapjegyben aztán a fűszerességet fokozza a babérlevél, míg a vanília és a cukornád a saját készítésű, kiváló összetevőket tartalmazó limonádék kiváló minőségű összetevőit idézi meg. Már első szaglásra üdítő illat ez, amely biztosan mindenkit magával ragad majd, aki kipróbálja. Mi elsősorban azért szeretjük, mert a benne rejlő citrusoknak köszönhetően rendkívül élénkítő hatást biztosít, azonban az édes illatjegyeknek köszönhetően egyben nyugtatólag is hat az idegeinkre.


A Roseberry Sorbet szintén egy édes finomság aromáit hivatott megidézni, és nagy sikerrel teszi ezt. A sörbetek hűsítő édességek, amelyek számtalan ízben készülnek, és bizony sok esetben különleges párosítások is jellemzik őket. Ebben az esetben egy bogyós gyümölcsöket és rózsaszirmokat ötvöző változat illatjegyeit alkották meg a szakértők, és az összhatás szó szerint ínycsiklandozó. Már első szaglásra úgy érzi az ember, hogy szívesen megkóstolná, és ezáltal válik igazán hívogatóvá és otthonossá ez az illat. A fejjegyben brazil szőlő és narancshéj nyitja a sort, fanyar, ugyanakkor üdítő kezdetet biztosítva, majd ezt követi a szívjegy ehető virágokat megidéző párosa, a rózsaszirmok és a hibiszkusz illata. A záró akkordokat az alapjegyben rejlő vanília és a tengeri levegő illata biztosítja, így édes bársonyosság ugyanúgy jelen van benne, mint a minden édességet jól kiemelő csipetnyi só. Ezt a kompozíciót szó szerint mindenkinek ajánljuk, hiszen csupa olyan összetevő alkotja, amelyet mindenki kedvel, és a bogyós gyümölcsös, enyhén virágos összhatásnak köszönhetően nem csupán tavasszal, hanem egész évben a kedvencünk lesz majd. A mi csapatunk minden tagját meghódította, és mindegyikünk szívesen nyúl ez után, ha az aznapi illattal kapcsolatos döntést kell meghozni.


A kollekció utolsó tagja, a Sunny Daydream már kissé előrevetíti a nyugodt nyári délutánok hangulatát, amikor már javában virágoznak a kert ékei, és a napsugarak melegségétől még bársonyosabbnak érződő virágillat tölti meg a levegőt. Ebben a kompozícióban némi gyümölcsillattal megspékelt, élénk virágillatot kapunk, amellyel a gondokkal terhelt, szürke hétköznapok is vidámabbá válnak. A fejjegyben bergamott és citrusvirágok nyitják a sort, és már ebből is jól sejthető, hogy nem túláradó, nehéz illatot kapunk, hanem valóban a virágok frissességét élvezhetjük, és ez a két összetevő is a még frissebb összhatást szolgálja. A szívjegyben gardénia, ylang-ylang és jázmin, három igazán elegáns, gyengéd virágillat jelenik meg, majd az alapjegyben ámbra, szantálfa és pacsuli teszi fel a pontot az i-re, valóban tökéletes összhatást biztosítva. A Yankee Candle illatkreátorai is jól tudják, hogy egy ilyen kombináció biztosan sikeres lesz, ezért számtalan termékformátumban elérhető – autóillatosítóként is magunkkal vihetjük, de az otthonunk illatosítását is számtalan módon, így akár lángmentes változatokban is biztosíthatjuk vele. Nekünk elsősorban autóillatosítóként lett a kedvencünk, de előillatosított diffúzor formájában is szívesen használjuk, az új termékformátum minden előnyét kihasználva.

Reméljük, felkeltette az érdeklődéseteket ez a kissé rendhagyó beszámoló, és ti is beszámoltok majd nekünk a tapasztalataitokról az egyes termékek oldalán elérhető „Vélemények” fülön. Kíváncsian várjuk, hogy Nektek melyek lesznek majd a kedvenceitek.

A kollekciót ide kattintva érhetitek el a webáruházunkban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése