2017. június 24., szombat

A nyár kincsei – remek illatválasztások a forró napokra

Bizony, ez is eljött, hivatalosan is nyár lett, és egyre izzasztóbbá válnak mind a nappalok, mind az éjszakák. A gyertyák időszaka ettől függetlenül folytatódik, és míg bizonyos illatokkal a nyári hangulatot fokozhatjuk, másokkal egy kis frissességet csempészhetünk a kánikulába, így az évszak folyamán a nyárkompatibilis illatokból fogunk szemezgetni Nektek. Természetesen az év során újdonságként megjelent két új kollekció tagjai is tökéletesek erre, ezért figyelmetekbe ajánljuk két korábbi bejegyzésünket: az egyikben a Coastal Living kollekciót, a másikban pedig a trópusi tájakra hívogató Havana kollekciót mutatjuk be. A mai bejegyzésben pedig az Aloe Water, a Black Cherry, a Black Coconut és a Cassis kerül sorra, amelyek közül néhányat már más kontextusban is megismerhettetek, a mai napon azonban a nyárhoz illő tulajdonságaikat tervezzük kiemelni. A bekezdésekben a terméknévre kattintva ismét az adott termékoldalra juthattok el, hogy könnyedén kiválaszthassátok a megfelelő termékfajtát, ha megtetszett valamelyikük.

Az Aloe Water már szóba került a blogon, hiszen január hónap illatai között is olvashattatok róla, és frissessége a legkifinomultabb Yankee Candle illatok közé emeli. A nyárhoz illővé leginkább az uborka, a narancs és a dinnye jelenléte teszi, de a liliom és a jázmin illata is tovább fokozza az élményt. Gyümölcsös-virágos frissessége mellett némi púderesség is felsejlik benne, így igazán üdítő kompozíciót jelent, amellyel a legforróbb napokba is üdeséget csempészhetünk. Illata finoman lengi be a szobát, így nem válik tolakodóvá, tökéletes kiegészítője tehát akár az olvasgatással töltött, nyugodt délutánoknak, akár a baráti körben eltöltött estéknek – biztosan vagyunk abban, hogy a társaság minden tagjának elnyeri majd a tetszését.



A második ma tárgyalt illat, a Black Cherry eleddig csak említés szintjén szerepelt a blogon, holott a Yankee Candle kínálatának egyik legkedveltebb darabjáról van szó. Magyarországon is sokak kedvence, és nemhiába, hiszen tökéletesen idézi fel a nagymamák kertjében termő, ropogós, édes cseresznye aromáját – és mi más is lenne ennél inkább a nyárhoz illő, nem igaz? Az illatjegyek között a cseresznye a fejjegyben, a szívjegyben és az alapjegyben is megjelenik, így egyértelműen ez lesz a hangsúlyos elem benne, ahogyan a kompozíció neve is sejteti. Emellett a fejjegyben mandula egészíti ki a gyümölcsösséget, édesen lágy aromájával bársonyos alapot biztosítva a gyümölcsösséghez, valamint egyetlen további összetevőként egy csipetnyi fahéj jelenik meg a szívjegyben. Mivel a fűszerből valóban csupán csipetnyi van jelen benne, csupán a leghozzáértőbb szakértők érezhetik ki belőle az aromáját, a legtöbben azonban csak valami selymes lágyságot fedeznek fel benne az érett cseresznye csodálatos aromái mellett. A címkeképe és a viasz színe pedig egyaránt a cseresznyét idézi, hiszen a képen egy nagy kosár érett gyümölcs, a viaszban pedig a héj színe jelenik meg, így üveggyertya választása esetén mutatós darabra tehetünk szert, amely dísztárgyként is megállja a helyét. 2008 óta kapható a Yankee Candle kínálatában, és azóta is töretlen a sikere a világ minden táján.


A Black Coconut nevű illat szintén sokak kedvence, és extravagáns külsejével és meleg illatjegyeivel egyaránt elcsavarja sokak fejét. Legénylakásokba is jól illik a sötétbarna, feketébe hajló viasznak köszönhetően, a címkekép, rajta egy trópusi naplemente képével pedig tökéletesen illeszkedik a nyár hangulatához. A fejjegyben a kókusz mellett trópusi ananász van jelen, így már az égetés kezdetén garantált a trópusi illat és hangulat, a szívjegyben megjelenő kókuszvirágillat azonban tovább fokozza az élményt. Az alapjegy kissé ellensúlyozza a gyümölcsös édességet, ugyanis púderes illatjegyek, pézsma és fás jegyek egyaránt érezhetők benne, így egy egyszerű trópusi koktél aromái helyett egyenesen a tengerparti levegő hangulatát tükrözi a végeredmény. Ez pedig vélhetően senkinek nincs ellenére, hiszen általa a tengerparti esték atmoszféráját varázsolhatjuk az otthonunkba.

A ma tárgyalt utolsó illatunk, a Cassis erőteljes gyümölcsösségével valójában minden évszakban tökéletes választás, de úgy érezzük, hogy most, a nyári gyümölcsszezon közepén is igazán helytálló a használata. A mai témánk tárgyát képező négy illat közül ez a legösszetettebb, és már a fejjegyben is számos összetevő jelenik meg: bergamott, feketeribizli, grapefruit és narancshéj érezhető ki belőle a használata elején, így egy igazán zamatos gyümölcssalátára emlékeztet. A szívjegyben ezt követően két piros gyümölcs, a ribizli és a gránátalma mellett virágillat és fűszernövények egyaránt jelen vannak: a gardénia mellett geránium és menta gondoskodik az édes gyümölcsök aromáinak ellensúlyozásáról. Az alapjegyben ugyanakkor édes-fás jegyek gazdagítják tovább az összhatást: szegfűszeg, maláta és uszadékfa teszi bársonyosan hívogatóvá, jól tükrözve a természet jellegzetes illatait. Ezeknek köszönhetően nem egyszerű gyümölcsillatot kapunk végeredményül, hanem a kertek fás-mohás illatát is az otthonunkba varázsolhatjuk. Kiváló kiegészítője tehát a nyári estéknek, ráadásul gazdag illata gyorsan átjárja a levegőt, így vendégvárás esetén is jó hasznát vehetjük, hogy még hívogatóbbá tegyük vele a lakás levegőjét.


Reméljük, hogy mindenkinek csodásan telik a nyár eleje, és egy akcióval is igyekszünk ezt elősegíteni: bizonyos nagyméretű gyertyáink esetében ugyanis a második darabot féláron szerezhetitek be. A ma bemutatott illatok közül az Aloe Water, a Black Coconut és a Cassis is a részét képezi, ezért figyelmetekbe ajánljuk webáruházunk ezen pontját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése