2018. június 2., szombat

My Favourite Things – egy igazán sokszínű kollekció


A tavasz után most már a nyár bontogatja szárnyait, és a tavaszi virágok szirmai is lehullnak szép sorban. Egyre lengébb öltözetben lépünk az utcára, és reggelente nagyot szippantunk a friss, enyhet adó levegőből. A fények reggel és este egyaránt csodásak, és a természetnek újabb és újabb arcát mutatják meg. Mesebeli időszak ez, amely során a hétköznapi dolgainkat is könnyebben és jobb kedvvel vesszük sorra, hiszen nem kell aggódnunk sem a hideg, sem a túlzott meleg miatt. Ezekből adódóan sokak kedvence a május-júniusi időszak, és a Yankee Candle háza táján további kedvencek készültek el mostanra, amelyek szintén a hétköznapok örömeit és szépségeit igyekeznek megragadni. A My Favourite Things kollekció három tagot számlál: a Cream Colored Ponies, a Moon On Their Wings és a Raindrops On Roses alkotja, és ezáltal eléggé sokszínűre sikeredett, hiszen mindhárom illat egyedi, valamint más-más hétköznapi apróság csodás aromáit ragadja meg. Emellett pedig talán egy kicsit rá is irányítják a figyelmeteket a hétköznapok csodáira, amelyek mellett a nagy rohanásban sokszor elsuhanunk, ügyet sem vetve rájuk. Exkluzív, limitált kollekcióról van szó, amely kizárólag nagyméretű üveggyertya formában kapható, így a használatukkal kapcsolatban egy korábbi bejegyzésünkben már olvashattatok.


Először is a Cream Colored Ponies érdemel említést, amely a szürke hétköznapokat megédesítő sütemények illatát varázsolja az otthon falai közé. A Yankee Candle régebbi rajongói bizonyára jól tudják már, mennyire élethű aromákat ragadnak meg a vállalat illatszakértői, és ezúttal sem kell csalódnunk. A magyar ízvilágból leginkább a vajas linzert tudnánk ehhez az illathoz kötni, amely vajas-vaníliás cukormázzal kiegészülve igazi ínyencséggé válik, és tea vagy kávé mellett fogyasztva valóban édessé varázsolja a legszürkébb munkanapot is. Fogyókúra idején jól jöhet azoknak, akik már az illatokkal is el tudnak telni, azonban kerülendő azok számára, akik a finom illatokat megérezve megéhezni szoktak. Azok számára viszont biztosan kiváló választás lehet, akik korábban már a Snowflake Cookie és a Christmas Cookie illat rajongóivá váltak, hiszen sokban hasonlít hozzájuk, ugyanakkor könnyedebb az összhatása, így a meleg nyári időszakban is kellemes módon tölti be az otthon levegőjét.


A betűrend szerint következő Moon On Their Wings ezzel szemben már jóval frissebb illatvilágú, hiszen többek között az egyik legfanyarabb citrus, a bergamott is jelen van benne, és a további összetevők is csupa friss és jókedvet garantáló aromák. Először is megtalálható benne a muskotályzsálya, amely olyannyira jó hatással van a kedélyre, hogy a napfényben nem bővelkedő tél során kifejezetten javasolt az illóolaja aromaterápiás használata. Emellett idegnyugtató hatása is van, amire nagy szükség van a rohanó hétköznapok stresszének elűzésében, az illata pedig kifejezetten citromra emlékeztető. Már ennek a két összetevőnek köszönhetően is frissességet csempész az otthon levegőjébe, ám itt még nem értünk a lista végére. A cédrus ugyanis csodálatos zöldes-fás jegyekkel egészíti ki az eddigi citrusos jelleget, így olyan összhatást biztosít, mintha a hajnali friss levegőn sétálgatnánk a harmatfedte fűszernövények és fák között. Garantáltan jobb kedvre deríti tehát a használóját, így még a nagytakarítás sem jelenthet kihívást, illetve kikapcsolódás mellé is kitűnő hátteret teremt, legyen szó akár meditációról, akár baráti körben eltöltött estéről. A címkekép pedig szinte már művészi jellegű, és szintén nyugalmat sugárzó, így biztosan mosolyt csal az arcokra, és a lakásnak is méltó dísze lesz.


A Raindrops on Roses ismét csak külön kis világot alkot a kollekcióban, hiszen a virágillatok szárnyán repíti el a használóját. A címkekép és a viasz színe alapján talán sokan a True Rose nevű, mára már klasszikusnak számító Yankee Candle illatra asszociálnak, amely 2012 óta kapható a márka kínálatában, és azóta is töretlen a sikere. Nos, nem csupán a külsejük hasonló, hanem a belbecs is sok hasonlóságot rejt magában, hiszen mindkettőnek az első és legfontosabb alkotóeleme az élethű rózsaillat. A Yankee Candle termékek minden esetben tiszta, természetes illóolajokat tartalmaznak, és ez esetben a rózsa illóolaja mellett könnyedebb aromák is teret kaptak, hogy a hajnali harmat által fedett kert friss illatával egészítsék ki az összhatást. Ennek köszönhetően a kollekció talán legklasszikusabb illata jött létre általa, amely minden korosztálynak kedvencévé válhat, és igazán otthonossá teszi a lakás levegőjét.

A kollekció tagjait ide kattintva érhetitek el a készlet erejéig, és mi biztosak vagyunk abban, hogy bármelyiket is választjátok majd, nem kell csalódnotok a minőségben és az illat erősségében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése