2016. december 10., szombat

Karácsonyi illatok – fűszeres gyümölcsök

Lassacskán bizony a karácsonyi illatok végére érünk, és az e heti részben ismét a gyümölcsös illatok felé kacsintunk ki. Volt már szó gyümölcsös finomságokról, amelyek hatására a cukrászda irányába vesszük az irányt, tiszta gyümölcsaromákról, amelyek leginkább valamilyen 100%-os gyümölcslevet vagy aszalt gyümölcsöket juttatnak az eszünkbe, a mostani részben pedig néhány fűszeres-gyümölcsös illatkombináció lesz a téma. Négy kompozíció sorolható ebbe a kategóriába, méghozzá a Cosy by the Fire, a Festive Cocktail, a Spiced Orange és a Star Anise & Orange. Szokásainkhoz híven ismét betűrendben haladunk rajtuk végig, valamint az adott illatról szól bejegyzésben a terméknévre kattintva eljuthattok webáruházunk adott oldalára, hogy ezáltal is megkönnyítsük számotokra a vásárlást, ha a leírása alapján megtetszik valamelyikük.

A Cosy by the Fire számunkra már régi kedvencnek tűnik – hiszen szívesen használjuk mind azért, hogy melegséget csempésszünk a fagyos téli napokba, mind a karácsonyra készülődés részeként –, pedig csak a tavalyi év karácsonyi kollekciójában jelent meg. Tökéletesen adja vissza a címkeképen látható hangulatot, hiszen a forralt bor illata mellett a kandallótűz fás jellegét és melegségét is magában rejti. Az égetés kezdetén elsőként a gyömbér és a narancs illatát ontja magából, majd ezt követően a szegfűszegnek köszönhetően némi fűszeresség, a babérlevélnek és az erdei fenyő illatának köszönhetően pedig fás aromák is megjelennek benne. Ezt követően cédrusfa és vetiver fokozza a fás jelleget, ugyanakkor a tonkabab is felsejlik, némi melegséget csempészve az összhatásba. Kiváló illat a gyümölcsök kedvelőinek, ha egy kis kalandozást szeretnének tenni a fűszeresebb illatok irányába, de jó szívvel ajánljuk a természetes friss-fás illatok kedvelőinek is, hiszen a kedvenceik mellett néhány más illatjeggyel is megbarátkozhatnak általa. Mi úgy érezzük, jó választás lehet az ajándékok csomagolása mellé, miközben néhány karácsonyi dal klasszikus változatát hallgatjuk, hogy ezáltal tökéletes karácsonyi hangulatba kerüljünk. A Tarts® mini viaszok és a közepes és nagyméretű üveggyertyák még az igazán nagy nappalikat is könnyűszerrel betöltik, a kisebb helyiségek esetében pedig a mintagyertyákkal és a kisméretű üveggyertyákkal csempészhetünk meghittséget a levegőbe. A mélypiros viaszból adódóan pedig kiváló ajándékot jelent bárki számára, hiszen tökéletesen illeszkedik a karácsonyi dekorációk színeihez.

A Festive Cocktail az előbbivel rokon illatnak mondható, ugyanakkor hiányoznak belőle a testesebb fás jegyek, csupán az erdei fenyő illata található meg benne. A fejjegyet citrusfélék, vörös áfonya és fekete ribizli alkotják, így a használat kezdeti szakaszában valóban egy finom gyümölcslé vagy koktélalapanyag hatását kelti. Az erdei fenyő aztán a szívjegyben jelenik meg, az alapjegyben pedig vanília édesíti meg az összhatást, de mindvégig a gyümölcsös jelleg marad hangsúlyos, és a többi jegy csupán jó mellékszereplőként emeli ki ezek fontosságát. Az illatról már szót ejtettünk a Holiday Party kollekció bemutatásában, így azt a bejegyzésünket is ajánljuk figyelmetekbe, és a szokásos kép helyett ez esetben egy videót szeretnénk megmutatni nektek. Ha eddig nem kerültetek valódi karácsonyi hangulatba, akkor ennek hatására biztosan megtörténik majd, hiszen a rövidsége ellenére is varázslatos ez a kisfilm, amelyben a zene, a fények és a karácsonyi összejövetelek hangulata egyesül.


A Spiced Orange már jó ideje a Yankee Candle állandó kínálatának részét képezi, és nem is csoda, hiszen rendkívül kellemes illata mellett egy hazánkban is elterjedt szokást idéz: karácsonykor sokan szegfűszeggel tűzdelnek meg egy-egy narancsot, hogy ezáltal varázsoljanak friss, ugyanakkor fűszeres illatot az ünnepi szobába. Kétségkívül kellemes illatú lesz tőle a levegő, ugyanakkor mi azt javasoljuk, hogy a narancsot fogyasszátok el, és inkább ezen termék segítségével csempésszétek be az aromákat a lakás levegőjébe. Rendkívül népszerű illat mind külföldön, mind kis hazánkban, és méltán értékelik kiválóra a minőségét a vásárlói visszajelzésekben. Tarts® mini viasz esetében érdemes lehet negyed vagy fél viasszal kezdeni, és inkább később hozzátenni még, ha úgy érzitek, még nem eléggé intenzív, de várhatóan annak gondoljátok majd. Mivel a benne rejlő illóolajok természetes megjelenési formájukban is hamar és erőteljesen töltenek be nagyobb tereket, a terméktől is ezt várhatjátok, hiszen a Yankee Candle minden illata esetében kizárólag természetes illóolajokat használnak fel a gyártás során. Üveggyertya esetében a címkének köszönhetően az említett narancstűzdelés hangulatát sem kell nélkülöznötök a szobában, hiszen ez a szokás köszön vissza a címkeképen. Tökéletes illat mind a karácsonyi készülődés időszakára, mind az azt követő időkre, hiszen az illata valamilyen narancsos-fűszeres forralt bort is felidéz, mintha éppen az készülne a konyhában... Külön kiemelendő, hogy népszerűségének köszönhetően már Scenterpiece™ viasztégelyként is kapható.

A mai sort záró illat, a Star Anise & Orange a Festive Cocktailhoz hasonlóan az idei Holiday Party kollekció részeként látott napvilágot, és az esetében bizony még a Yankee Candle kínálatában is egyedinek számító illat jött létre. Az ánizs a legtöbbünk életében talán csak gyógycukorka részeként válik ismertté, de ennek a kompozíciónak köszönhetően mostantól az illatgyertyák rajongói körében is kedveltté válhat. Rendkívüli összhangban van benne minden összetevő, így nem kell attól félni, hogy bármelyikük is túláradóvá válik, hanem kifinomult illatot alkotnak együtt. A fejjegyben a lédús narancs és a mandarin mellett az ánizs is helyet kapott, így már a használat kezdetén megjelenik ez az édes-fanyar aroma, és a két citrusos illattal együtt hamar ellepi a helyiséget. A szívjegyben aztán szegfűszeg bújik meg, így a klasszikusabb karácsonyi illatok közül is helyet kapott egy, az alapjegyben pedig szantálfa és vanília válik érezhetővé. A pézsmához és az ámbrához hasonlóan a szantálfa is melegséget és bársonyosságot kölcsönöz minden illatnak, így ez az elegy leginkább valamilyen ünnepi finomságot vagy cukormázat idézhet fel a használójában. A lágyságának köszönhetően ez esetben még Tarts® mini viasz esetében sem kell óvatoskodni, hiszen az illat nem válik tolakodóvá, így az érzékeny orrúak is bátran használhatják, ugyanakkor sokáig élvezhetjük az illatát, hiszen telis-tele van értékes illóolajokkal. A helyiséget gyorsan betölti, ugyanakkor friss és lágy egyszerre, ezért jó választás akkor is, ha vendégeket várunk, illetve akkor is, ha még csak ismerkedünk az illatgyertyák világával, és nem szeretnénk valamilyen túláradó kompozícióval kezdeni. Mivel róla is szó esett már a Holiday Party kollekciót bemutató bejegyzésben, ez esetben is kisvideóval szeretnénk hozzá meghozni a hangulatot.


A jövő héten folytatjuk sorozatunkat, így továbbra is érdemes lesz figyelemmel kísérni a blogot. Addig is jó készülődést kívánunk mindnyájatoknak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése