2016. december 17., szombat

Karácsonyi illatok - hűvös-havas illatok és fás aromák

Sok helyütt olvasható és sajnos nagy igazságot magában rejtő szólás, hogy az idő repül. Bizony, repül, olyannyira, hogy mához egy hétre már Szenteste alkalmából ülnek majd össze a családok a feldíszített karácsonyfák meghitt fénye mellett, hogy együttléttel, vacsorával és ajándékozással töltsék a szeretet ünnepét. Reméljük, hogy mindenkinek úgy telik majd az ünnep, ahogyan szeretné, de addig is szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani karácsonyi illatokat felvonultató sorozatunk utolsó részét, amelyben hűvös-havas és fás aromák járják táncukat, a havas táj hűvösségét és a szobát átjáró fenyőillatot idézve. A mai csapat tagjai közül három már szerepelt a hónap illatai között is, egy pedig újdonságként itt a blogon, de itt is szeretnénk róluk szót ejteni, hiszen megérdemlik a külön figyelmet is. Hat kompozíciót veszünk sorra, amelyek betűrendben a következők: All Is Bright, Angel’s Wings, Bundle Up, Candy Cane Lane, Christmas Garland és Snow In Love. A rendszeres olvasók már biztosan tudják, de talán érdemes újra és újra hangsúlyoznunk, hogy az adott bekezdésben a terméknévre kattintva eljuthattok az adott illat oldalára a webáruházban, hogy ezáltal is megkönnyítsük számotokra a vásárlást. Emellett jó, ha igyekeztek, mert csak a december 22-én 10:00 óráig feladott rendelések esetében tudjuk garantálni, hogy még karácsony előtt megérkeznek a szállítási címükre (a GLS futárral végzett kiszállítás választása esetén). 

A csapat első tagja tehát az All Is Bright, amelyről már olvashattatok a Holiday Party kollekciót bemutató leírásunkban, és mi azóta is a rajongói közé tartozunk. A fejjegyben megjelenő, a használat kezdetén azonnal érezhetővé váló grapefruit és a narancs frissességet kölcsönöz a kompozíciónak, majd a szívjegyben kibontakozó fekete ribizli fanyarságot, az alapjegyet alkotó pézsma pedig bársonyosságot csempész az összhatásba. Rendkívül finom illat, amely valóban bárki számára üdítő hatású lehet, így ajándéknak is tökéletes választás. A viasz színe ráadásul elegáns fehér, a címke pedig a karácsonyi fényeket idézi, így üveggyertyaként minden otthonnak méltó dísze lehet, a klasszikus berendezési stílustól kezdve a legmodernebb, minimalista lakásokig, és mivel az illata gyümölcsös-üdítő és megnyugtató egyszerre, jó szolgálatot tehet a tél ünnepeket követő részében is. A gyümölcsös aromák felüdítik a szobát még akkor is, amikor kint már minden szürke, és mindenki már a tavaszt várja a lelkében. Fontos információ, hogy a nemrégiben újdonságként megjelent és egy előző bejegyzésünkben bemutatott Scenterpiece™ rendszer részeként is kapható, így minden eddiginél egyszerűbb módon vehetjük használatba.

A második ma tárgyalt illat az Angel’s Wings, amelynek már a neve és a címkéje is megnyugtató érzéseket kelthet a használójában. Angyalszárnyak említése és erre emlékeztető minta jellemzi, és ennek alapján joggal az illattól is megnyugtató jelleget várunk. Nem is kell csalódnunk, hiszen csupa visszafogottan édes és nyugalmat sugárzó  aroma alkotja, amelyek selymessége meghittséget kölcsönöz a lakásnak. A fejjegyben nádcukor és karamella illata jelenik meg, a használat kezdetén tehát bársonyosan édes aromák érezhetők először. A szívjegyben aztán a gyöngyvirág és a jázmin tisztasága mellett pillecukor illata is felsejlik, így már ekkor is sejthető, hogy rendkívül összetett és kifinomult illattal van dolgunk. Hátravan azonban még az alapjegy, amelyet vaníliabab, fehér pézsma, krémes ámbra, maláta és vanília alkot – a blogot figyelemmel kísérői olvasóink már biztosan tudják, hogy a vanília, a pézsma és az ámbra külön-külön is bársonyosságot kölcsönöz minden illatnak, itt viszont egyszerre található meg mindhárom. Nem meglepő tehát, hogy rendkívül megnyugtató kompozíciót alkotnak együtt. Vásárlóink szerint valóban mennyei az illata, illetve van, aki szerint pont ilyen lehet az angyalok illata is. Semmi kétség, bennünk is légies, fehér felhők képe sejlik fel, ha ezt használjuk, és biztosak vagyunk abban, hogy a kezdő Yankee Candle-felhasználók számára is jó választás lehet, de a régebbi vásárlóknak is tud újat mutatni ez a sok összetevős, letisztult illatkompozíció.

A Bundle Up viaszának színe valódi karácsonyzöld, és ennek alapján talán erőteljesebb, testes illatra számítanánk tőle, ugyanakkor inkább rokon a légies-havas illatokkal, mint a fás-fenyős aromákkal. A havas tájat juttathatja eszünkbe összhatásában, és ez a fejjegyben megjelenő olajokból adódóan nem is meglepő: a használat kezdeti szakaszában a frissen mosott ruhák és némi citrom illata érezhető ki belőle. A szívjegyben csillagjázmin jelenik meg, tovább fokozva az illat tisztaságát, az alapjegyet pedig ámbra és kasmírpézsma alkotja. Valószínűleg bennetek is élénken élnek olyan emlékek, amelyekben a téli tájon eltöltött, hosszú órák után a lakásba belépve a tisztaság illata csapja meg az orrot, és valódi otthonosság érzését kelti az emberben. Nos, ezt várhatjátok a Bundle Up illatától, ám az alapjegyet alkotó elemeknek köszönhetően bársonyos melegség is társul hozzá, így jó választás lehet a szeretet ünnepére. A viasz színének köszönhetően ráadásul az ünnepi dekorációnak is fontos eleme lehet, és a békésen égő gyertya lángja további meghittséget csempészhet a lakásba. Tarts® mini viaszként történő használata esetében is javasoljuk, hogy jól látható helyen melegítsétek, mert a valódi fenyőzöld viasz megnyugtató látvány a szem számára.

A Candy Cane Lane már szerepelt ebben a hónapban a blogon, hiszen a Christmas Garlanddal együtt akciósan kapható a hónap illataként. Mint az ezzel kapcsolatos bejegyzésben már utaltunk rá, a magyarországi lakosok számára nem feltétlenül köthető azonnal a karácsonyhoz, ugyanakkor mi úgy tapasztaltuk, hogy a rendszeres égetése révén egyre nagyobb kedvenccé válik, és édes-friss illatával igazán üdítő hatást kelt a sokszor testesebb karácsonyi illatok mellett. Fontos megemlítenünk, hogy bár ez a formátuma nem képezi a havi akció részét, Scenterpiece™ viasztégelyként is kapható, így érdemes lehet ezen új, modern formájában is kipróbálnotok. A rendszerrel kapcsolatos leírásunkat ide kattintva elolvashatjátok. Szerencsére a karácsonyi rendelésáradat ellenére is kapható még szinte minden kiszerelése, úgyhogy érdemes lehet kipróbálnotok ezt a csodás karácsonypiros viaszú, frissítő illatot.

A Christmas Garland nevű Yankee Candle illat az eddigi légiesebb illatok után más világba repít el minket, hiszen testesebb és természetes előfordulási formájukban is jóval erőteljesebb illóolajokat használtak fel a készítése során. Róla is esett már szó a hónap illatairól szóló bejegyzésben, így ismét csak ajánljuk figyelmetekbe ezt a december eleji írásunkat, itt pedig mindössze annyit mondanánk róla, hogy ha valamilyen okból a műfenyő használata mellett döntöttetek, ezzel a termékkel könnyedén a lakásba varázsolhatjátok a fa tartótalpba való befaragása során terjengő fás-mohás fenyőillatot. Rendkívül intenzív illat, ezért jó befektetést jelent, és a csodálatos fenyőzöld viasznak köszönhetően az ünnepi díszbe öltözött lakás fényét is tovább emeli.

A mai bejegyzésben tárgyalt utolsó illat a Snow In Love, amelyről már részletes leírást biztosítottunk egy korábbi bejegyzésünkben. Ezt ide kattintva elolvashatjátok, emellett pedig javasoljuk, hogy próbáljátok ki legújabb, Scenterpiece™ viasztégelyként elérhető formáját, amellyel még azok is felfedezhetik a Yankee Candle világát, akik valamilyen okból nem kedvelik a gyertyaláng használatát, és kerülni szeretnék a Tarts® mini viaszok melegítésével járó feladatokat. A csodás, melegséget sugárzó címkének köszönhetően kiváló választás mind szerelmesek, mind családtagok számára, hiszen letisztult, ugyanakkor szeretetet sugárzó a kedves szíves címkekép. A fehér viasznak köszönhetően pedig bármilyen lakásban jól mutathat, így biztosak vagyunk abban, hogy minden megajándékozottnak mosolyt csal az arcára.

Reméljük, hogy szeretettel olvastátok a bejegyzéssorozatunkat, és segítséget nyújtott a választásban. Ha még nem sikerült döntenetek, hogy mit szerezzetek be a rendkívül nagy kínálatunkból, érdemes lehet visszalapozgatnotok, illetve ha további inspirációra vágytok, ajánljuk figyelmetekbe a karácsonyi illatokat felvonultató menüpontunkat. Kellemes, Yankee Candle-illatok társaságában töltött készülődést kívánunk a következő egy hétre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése