2016. december 3., szombat

A hónap illatai, december – Candy Cane Lane és Christmas Garland

A múlt héthez hasonlóan ezen a héten is formát bontunk, és a szokásos hó végi említés helyett már most sorra vesszük a hónap illatait. Decemberben mindig vészesen fogy mindegyik karácsonyi illat készlete, ezért úgy gondoltuk, számotokra is így lesz praktikusabb, hiszen ha megtetszik valamelyikük, így biztosabb, hogy be tudjátok szerezni. Az e havi két illat a Candy Cane Lane, amely cukorkás, mégis friss aromákkal hódít, valamint a Christmas Garland, amely már egyértelműen a fenyő tartótalpba való befaragását idézi fel bennünk. A megszokott módon ismét biztosítjuk a lehetőséget, hogy az adott illatról szóló bekezdésben a névre kattintva közvetlenül az illat oldalára juthassatok el, ezáltal is megkönnyítve számotokra a vásárlást.

Az első illat tehát a Candy Cane Lane, amely külsejében már egyértelműen a karácsonyt idézi. Igazi piros viaszba zárt illat, mézeskalácsot ábrázoló címke – nem is kell ennél több az ünnepre hangolódáshoz, nem igaz? Szerencsére az illata is teljes mértékben az ünnephez kötődő, az Egyesült Államok lakói számára legalábbis mindenképpen, de talán kis országunkban is voltak már olyan szerencsések jó néhányan, hogy megszagolhatták vagy akár meg is kóstolhatták a tengerentúlon a fák díszítésére használt cukorbotot. Mentás és édes egyszerre, de sokakban még a csokoládé illatát is felidézi, a sokféle édes aromájú összetevőjének köszönhetően. Az égetés kezdetekor a fejjegyben a karácsonyi mentolos cukorka, a cukorbot és a fodormenta illata sejlik fel, a kezdeti élmény tehát egyértelműen frissítő jellegű. Ezt követően a szívjegyben már némi édesség bújik meg, a benne rejlő karamellnek és vaníliának köszönhetően, az alapjegyek pedig már egyértelműen bársonyosan édesek: maláta, tonkabab és vaníliabab egészíti ki az összhatást, így a kezdetben egyszerű mentolos illatnak tűnő kompozíció végül megnyugtatóan selymessé válik, és a havas táj hűvösségét és a konyhában készülő finomságok aromáit vegyíti magában. Minden termékformátumát érdemes kipróbálni, de ez esetben talán a nagyméretű gyertya a legméltóbb hozzá, hiszen így érvényesül a legjobban a csodálatos piros viasz és a gyermekkori torkoskodást idéző címke.

A másik illat a Christmas Garland, amely elsősorban fenyő illatával hódít, de ahogyan az már lenni szokott a Yankee Candle termékei esetében, itt is jóval összetettebb a kompozíció, mint azt első szaglásra gondolnánk. A fejjegyben zöld növények aromái jelennek meg, majd a szívjegyben a tűlevelűek illata csatlakozik hozzájuk, az alapjegyben pedig moha és fás jegyek zárják a sort. Már az alkotóelemekből is sejthető, hogy erős illatra számíthatunk, és ez nem is csoda: mivel a Yankee Candle kizárólag természetes illóolajakat használ a termékei készítésekor, a természetes illatok erősségének megfelelően a Yankee Candle illatok erőssége is változó. Míg például a pézsma illata lágyan lopózik végig a szobán, addig a fenyő illata akár még a karácsonyfa faragásakor is szinte azonnal betölti az egész teret, és erőteljes jelenlét jellemzi. Ennek megfelelően a Christmas Garland is gyorsan és hatékonyan tölti be még a nagyobb tereket is, éppen ezért kisebb szobák esetében azt javasoljuk, hogy kisméretű üveggyertyát vagy mintagyertyát válasszatok, Tarts® mini viasz esetében pedig negyed adaggal kezdjétek a viaszmelegítést, és inkább később tegyetek hozzá még egy kicsikét, ha úgy találjátok, hogy még nem eléggé erőteljes az illathatás. Jó választást jelenthet a munkahelyi környezet ünnepivé tételéhez, karácsonyi partin vagy akár a szürke hétköznapokon egyaránt, de a családi nappali is azonnal ünnepi hatást kelt, ha ez az illat árasztja el. A karácsonyzöld viasz és a címke ez esetben is ünnepi hatású, így érdemes lehet üveggyertyát választani belőle, hadd mutassa meg teljes szépséget ez az illatkompozíció.



A hónap végéig mindkét illatot 25%-os kedvezménnyel vásárolhatjátok meg webáruházunkban, emellett pedig ne feledjétek a karácsonyi illatokat tartalmazó menüpontot, amelyben további csodás illatokra bukkanhattok.

1 megjegyzés: