2016. november 19., szombat

Karácsonyi illatok – békét sugárzó aromák

A múlt heti gyümölcsös illatjegyek után ma merőben más irányt veszünk itt, a blogon, ugyanis a héten országszerte tapasztalt havazás megihletett minket, és mi gondolatban már hófödte tájakon található, kandallós kis faházakban járunk, ahol a bent pattogó tűznek és a kint aláhulló méretes hópelyheknek köszönhetően valóban a nyugalom szigetén érezhetjük magunkat. Igazán békés aromákra kerül ma sor, de a gyümölcsös illatjegyek rajongóinak sem kell csüggednie, ugyanis van még a tarsolyunkban néhány csupa gyümölcsös termék is, így hozzájuk is visszatérünk még az ünnepek előtt. A mai csapatot négy illat alkotja, és a megszokott módon ismét betűrendben haladunk majd végig rajtuk: sorra kerül az Icicles, a Season of Peace, a Sparkling Snow és a Winter Glow. Szokásunkhoz híven természetesen ismét a webáruház adott oldalára mutató hivatkozást rejt a nevük, így ha megtetszett valamelyik, egyszerűen kattints a róla szóló bekezdésben a nevére, és máris a termékhez kapcsolódó oldalon találhatod magad.

Az első mai illatunk tehát az Icicles, amely külsejében igencsak jeges, és valami igazán hűvös illatkompozícióra következtethet az ember mind a viasz kék színe, mind a címkekép miatt. A havas tájban kis vörösbegy vacog az ágon, vajon mit rejthet magában maga az illat? Nos, igencsak összetett kompozícióról van szó, amelyben a hűvösséget sugárzó jegyek mellett némi melegség is helyet kapott, így egyensúlyban van, éppúgy, ahogyan a kismadár egyensúlyoz a bokrok vékony ágán. Először is a téli levegő harsogó frissessége és a fenyőágak zöld illata perdül táncra benne, majd a fahéj csatlakozik hozzájuk, és együtt járnak különös keringőt, amelyben a hűvös és a melegséget árasztó összetevők együttese árasztja el a szobát. Már ezen illatjegyek is bizonyára csodás elegyet alkotnának, azonban még két szereplő teszi még összetettebbé a történetet: az alma gyümölcsössége és a fodormenta frissessége is kiérezhető belőle, és egy rendkívül megnyugtató illatár lesz az eredmény. Tökéletes választás egy hosszú nap után, ha már csak egy jó könyvre és egy csésze teára vágyunk, és ezek társaságában próbáljuk megmelengetni a hűvös időjárásban kipirosodott ujjainkat.

A második ma tárgyalt illat, a Season of Peace sokak kedvence, és a bekezdés végére majd azt is eláruljuk, szerintünk mi ennek az oka. A neve mellett a címkekép is békés, így joggal várhatja tőle mindenki, hogy nyugalmat árasztó, finom összetevőkkel készüljön, és bizony telis-tele van ilyen aromákkal. A fejjegyben bergamott, fodormenta és menta található meg, tehát az égetés kezdeti szakaszában ezek válnak először érezhetővé, csodás frissességet kölcsönözve a szoba levegőjének. Ezt követően aztán ylang-ylang, gyöngyvirág és pacsuli teszi még kifinomultabbá, végül pedig vanília, cédrus és a legbékésebb illatok egyike, a pézsma zárja a sort, hogy az évszakhoz leginkább illő illatok egyike jöjjön létre. Mi úgy tapasztaltuk, hogy a pézsmás illatokat kedvelik a legtöbben, és szinte minden esetben békés, nyugodt hangulatot árasztanak. Kiváló választás tehát akár a hobbinkkal töltött nyugodt délutánokhoz, akár az ünnepi készülődés teendőivel töltött nap végén, a jól megérdemelt forró csokoládé vagy tea elfogyasztásához. Bár erőteljes illatot áraszt, nem kell tartanunk attól, hogy túlságosan tolakodóvá válik, így mind vendégváráshoz, mind ajándékként való megvásárlásra ideális.

A harmadik illat, a Sparkling Snow is hasonló benyomást kelthet használójában, és jó néhány illatjegy közös is az előbb említettel, ugyanakkor a benne rejlő gyümölcsös jegyeknek és fűszernövényeknek köszönhetően már kissé aktívabb, a megnyugtató hatás mellett tettekre is sugalló illatról beszélhetünk. A viasza ugyanaz a letisztult hófehér, mint a Season of Peace esetében használt, a címkét pedig csupa-csupa hópehely borítja. A fejjegyben narancs, tűlevelek és mentol illata van jelen, így a használata kezdeti szakaszában friss és gyümölcsös jegyekre figyelhetünk fel elsőként. A következő réteg, a szívjegy aztán már valódi illatorgia: örökzöldek, lucfenyő és simafenyő biztosítja a fenyőfélék friss illatát, majd babérlevél, rozmaring, eukaliptusz és borókabogyó teszi harsogóan frissé, ugyanakkor fűszeressé az összhatást. Az alapjegyben aztán balzsamfenyő, szantálfa, cédrusfa és pacsuli mellett a sokak által kedvelt, minden illatot bársonyossá varázsoló pézsma tűnik fel. Bátran ajánljuk mind azoknak a Yankee Candle-rajongóknak, akik már beleszerettek a Season of Peace illatába, mind azok számára, akik az egyik legkedveltebb illat, a Pink Sands téli változatát keresik. Emellett jó választást jelent, ha valami olyan teendő vár ránk, amelyhez nem fűlik a fogunk, mert a hatására rögtön tettre késznek és vidámnak érezhetjük magunkat. Ez az illat ráadásul diffúzor formájában is kapható, így lángmentes változatban is beszerezhetitek, hogy észrevétlenül és külön odafigyelés szükségessége nélkül árassza el illatával a lakást.

A mai bejegyzés utolsó illata a Winter Glow, amelyben sok a közös illatjegy az előbbiekben említett két hófehér viaszú termékkel. Pézsmáról ezúttal nincsen szó, viszont vannak egyéb selymesen lágy illatjegyek benne amellett, hogy az örökzöldek levele és némi gyümölcsösség is rögtön kiérezhető belőle. A fejjegyet narancsfagylalt és rozmaring illata alkotja, amelyek már eleve érdekes illatkombinációt hoznak létre. A használat további részében aztán a szívjegyben eukaliptusz, lucfenyő és levendula jelenik meg, frissességet csempészve az összhatásba. Végül az alapjegyben rejlő cédrus és ámbra zárja a sort, amelyeknek köszönhetően egyrészt további frissesség sejlik fel, másrészt az ámbrának köszönhetően a legkifinomultabb parfümök is az eszünkbe juthatnak. Egyrészről tehát felidézi a téli táj hűvösségét és a téli levegő frissességét, másrészről pedig meghittséget sugároz, így ebben az esetben is univerzális illatról beszélhetünk: mind a lakás illatosítására kiváló vendégvárás esetén, mind ajándékba kitűnő választás, hiszen sokak által kedvelhető, jó kezdőillat a Yankee Candle világával még csak ismerkedők számára.


A sorozat további részeiben is érdemes lesz velünk tartani a blogunkon, hiszen az igazán jeges illatok mellett további gyümölcsös aromák felé is kikacsintunk majd, valamint a karácsonyfa feldíszítéséhez ideális hangulatot biztosító csoportra is sor kerül még. Emellett ajánljuk szíves figyelmetekbe a webáruház karácsonyi illatokat felsoroló menüpontját, amelyben a bal oldali sávban található szűrési lehetőségekkel igazán az ízléseteknek megfelelő illatokra bukkanhattok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése