2016. november 5., szombat

Karácsonyi illatok – gyümölcsös finomságok

A mai bejegyzésben folytatjuk a karácsonyhoz illő illatok sorra vételét, és a gyümölcsös illatokból olyannyira sokat találtunk a kategóriához illőnek, hogy két csoportra kellett osztanunk őket. Egy következő bejegyzésünkben majd a fanyarabb gyümölcsös aromákat vesszük sorra, a mai csoportban pedig a gyümölcsös süteményeket idéző illatokat mutatjuk be. Ezek mindegyike természetesen az év bármely szakában örömet szerezhet az édesszájúaknak, ugyanakkor az ünnepi készülődés fényét is emelhetik. Sok családban ugyanis ilyenkor a legintenzívebbek a sütés-főzés nyomán szálló illatok, és sok, ősszel szüretelhető gyümölcs a téli időszakban is felbukkan a süteményeinkben. A Yankee Candle pedig a tőle megszokott módon ezeket az illatokat is rendkívül élethűen adja vissza, így nagy eséllyel a család minden tagja édesség után áhítozik majd, ha ezek az illatok árasztják el a lakást. Ezen a héten néhány olyan illat is megemlítésre kerül, amelyet sokan talán nem is gondolnának télre alkalmasnak, mi viszont teszteltük őket, és a karácsonyi készülődéshez illőnek találtuk mindet. A mai főszereplők tehát a Berry Trifle, a Rhubarb Crumble, a
 Tarte Tatin és a Vanilla Lime, amelyeknél ismét csak a betűrend lesz a segítségünkre, hiszen másképpen nehéz lenne közöttük sorrendet felállítani… Blogunk olvasói természetesen minden esetben a szokásos módon, az adott illat nevére kattintva eljuthatnak a webáruházba, így ha valamelyikük felkeltette az érdeklődésetekeket, könnyedén az adott termékoldalra ugorhattok.

Az elsőként tárgyalt Berry Trifle rögtön egy erdei gyümölcsös illat, és mostanra már kicsiny országunkban is egyre többen kötik ezt a fajta illatot a télhez és a karácsonyhoz. Felbukkan a kozmetikumok világában éppúgy, mint a konyhaművészetben, a Berry Trifle pedig egy igazán édes finomság illatát zárja magába. Egy rétegezéssel készülő, tejszínes-gyümölcsös édesség ihlette, amely ízében és illatában egyaránt könnyed, így ez az illatkompozíció a Yankee Candle világával még csak ismerkedők számára kiváló kezdőillat is lehet. Mind a gyümölcsös, mind az édesebb illatok rajongóinak jó szívvel ajánljuk, hiszen tökéletesen ötvözi magában ezt a kétféle illatcsaládot. A fejjegyben málna jelenik meg, amelynek illatát jól kiemeli és kiegészíti a szívjegyben megtalálható eper és áfonya. Az alapjegyben aztán vanília, tejszín és cukor illata sejlik fel, tökéletes egyensúlyt alkotva a kétféle illatvilág között. Az a fajta illat, amely gyorsan betölti a szobát, majd az egész lakást is, ugyanakkor a selymességének köszönhetően nem válik túláradóvá, és vendégváráshoz is tökéletes. Eredetileg is karácsonyi illatként jelent meg, és a mostanra már elérhető, a karácsonyi illatokat soroló menüpontunkban is szerepel, valamint vásárlóink körében az egyik legelsöprőbb sikert arató illattá vált. Óriási kedvenc lett csapatunk tagjai között is, és az sem elhanyagolható szempont, hogy a csodás illata mellett a viasza is lenyűgözően szép, téli árnyalatú.

A ma másodikként említett illat szerepelt már a blogon, méghozzá az egyik idei új kollekció, a Harvest Time részeként. Mi azóta sem tudunk betelni a Rhubarb Crumble aromáival, hiszen amellett, hogy a Magyarországon is közkedvelt piték illatát is felidézi bennünk, a rebarbarának köszönhetően egyszerre bársonyosan édes és fanyar. Ráadásul a sütemények illatát is annyira élethűen adja vissza, hogy azonnal otthonossá varázsol bármilyen helyiséget, így még a sütés terén nem szorgoskodók lakása is tökéletes vendégváró illattal telhet meg. Az illat részleteivel kapcsolatban figyelmetekbe ajánljuk a Harvest Time kollekcióról szóló bejegyzésünket, valamint mindenkit figyelmeztetni szeretnénk, hogy ez az illat függőséget okoz. Ugyanakkor aggodalomra semmi ok: a kollekció ugyanis akkora sikert aratott Európa-szerte, hogy bár eredetileg limitált lett volna, végül az állandó kollekció részévé tették, így nem kell aggódni az utánpótlás miatt, és könnyedén beszerezhetjük a további példányokat belőle, ha az első használat hatására beleszerettünk.

A harmadikként említhető Tarte Tatin szintén szerepelt már blogunkon, az előző heti, október hónap illatait bemutató bejegyzésben. Ezért a részletekért ismét egy másik bejegyzést ajánlunk a figyelmetekbe, és csupán annyit fűznénk hozzá az ott leírtakhoz, hogy az egyik legintenzívebb és legtartósabb illatnak bizonyult, és talán a Tarts® mini viasz formátumban a legérdekesebb, ahogyan kibontakoznak az alkotójegyei. Eleinte leginkább almás süteményre vagy kompótra emlékeztet, a későbbi használatok során viszont egyre inkább a bársonyosan édes illatok kerülnek előtérbe, így elsőként a süteménytészta illatát, később pedig egy jóféle csokoládépudingot idéz fel a használójában. Mintagyertyák és üveggyertyák használata során már más a helyzet, hiszen esetükben végig ugyanaz a csodálatos almás-fahéjas-bársonyos illat érezhető, egy tényező azonban mindegyik termékforma esetében állandó: a nagy tereket betöltő, mégsem émelyítő aromák.

Utolsóként egy Magyarországon is egyre népszerűbb sütemény, a lime-torta illatát vesszük sorra, hiszen a Vanilla Lime hatására ezt az édességet kívánhatjuk meg. Egész évben élvezhető illat, ugyanakkor egészen más hatást kelt télen használva, amikor a meleg szobában, puha plédbe burkolózva egy jó könyv társaságában töltjük az időt. A fejjegyben lime és citromhéj illata sejlik fel, amely fanyarságot és frissességet kölcsönöz az illatnak, ugyanakkor a szívjegy és az alapjegy már az édességek világába repít el. Az előbbiben kakaó és cukor van jelen, az utóbbiban pedig vanília és tonkabab, így hosszabb használat esetén már a süteményeket juttathatja eszünkbe. Az egész lakást átjárja az illata, és még télen is hamar betölti a nagyobb tereket is, valamint a gyümölcsös és a bársonyosan édes jegyek ötvözésének köszönhetően ez is tökéletes kezdőillat lehet bárki számára. Az eddig csak a gyümölcsös illatok körében nézelődők a segítségével bepillantást nyerhetnek az édesebb illatok világába, és az édes illatok rajongóinak is biztosan elnyeri tetszését a fanyarságot kölcsönző gyümölcsös illatjegyek jelenléte. Ráadásul rendkívül sokféle termékformátumban kapható, hiszen világszerte akkora kedvenc lett, hogy elektromos készülékként, diffúzorként és többféle autóillatosítóként is megvásárolhatóvá vált. Ezáltal a lakás minden helyiségét ebbe az illatba burkolhatjuk akár lángmentes kivitelben is, és még az autóutakra is magunkkal vihetjük, ha beleszerettünk.


A karácsonyi illatok sorának természetesen még nincsen vége, így a jövő héten is várunk szeretettel mindenkit a blogra, ahol további csodálatos aromák leírását olvashatjátok majd el. Emellett figyelmetekbe ajánljuk a mostanra már elérhető menüpontot, amelyben a karácsonyi illatokat gyűjtöttük össze, ugyanakkor ez a bejegyzéssorozat kiegészíti a felsorolást, így a blogbejegyzéseket is érdemes lesz továbbra is figyelemmel követni.

A karácsonyi illatok menüpontja alább található:
http://illatgyertya.hu/karacsonyi_illatok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése