2016. november 12., szombat

Karácsonyi illatok - tiszta gyümölcsaromák

A mai bejegyzésben folytatjuk a karácsonyra készülődéshez illő aromák felsorolását, és az igazán fűszeres illatok, az édes finomságok és a gyümölcsös sütemények után ma a fanyarabb gyümölcsös aromák világába kalauzolunk el titeket. Ismét lesz olyan illat is, amelyet mindenki azonnal ebbe a kategóriába sorolna, és néhány olyan is, amely, bár az év bármely szakában kiváló választás illatosításra, a mi véleményünk szerint télen is megállja a helyét, és otthonosságot kölcsönöz minden lakásnak. A megszokott módon betűrendben haladunk végig a mai öt illaton, így a Cassis, a Cranberry Ice, a Honey Clementine és a Mandarin Cranberry után a Wild Fig zárja majd a sort. Szintén a hagyománynak megfelelően az adott illat nevére kattintva eljuthattok webáruházunk megfelelő oldalára, hogy ha megtetszett valamelyik termékünk az illatleírása alapján, könnyedén beszerezhessétek.

Első alanyunk, a Cassis csodás mélylila viaszba zárva várja, hogy felfedezzék maguknak a vásárlók. A viasz felmelegítve már-már feketébe hajló, ezért tökéletesen illeszkedik a téli éjszakák titokzatos sötétjéhez, amelybe a gyertya lángjával csempészhetünk egy kis melegséget. A névadó fekete ribizli már önmagában is jól illik a télhez, hiszen ez többek között a bogyós gyümölcsök időszaka is, azonban gyümölcsös volta ellenére elég összetett illat, amelyben több egyéb jegy egészíti ki és teszi teljessé a ribiszke illatvilágát. A fejjegyben bergamott, citromhéj és grapefruit teszi még fanyarabbá az összhatást, étvágygerjesztővé téve már a használat első perceitől kezdve. A szívjegyben piros ribizli és gránátalma sejlik fel, ugyanakkor az illat ezen részében már egyéb összetevők is jelen vannak: gardénia, geránium és mentalevél gondoskodik arról, hogy légies maradjon az illat, és a gyümölcsössége mellett egyben frissítő is legyen. Az alapjegy végül csipetnyi szegfűszeggel és malátával teszi bársonyossá az összhatást, és bár már e két illatjegy is a télhez illővé varázsolja ezt a kompozíciót, még egy leheletnyi fás aroma is kiérezhető belőle, így a téli levegő illatát is magában rejti. Ráadásul mindegyik termékformában meglehetősen erőteljes a jelenléte, így bátran kísérletezhetünk vele, és a legkisebb formátumtól kezdve a legnagyobb gyertyáig biztosan hamar átjárja majd az otthonunkat az illata.

A második ma tárgyalt illatkompozíció a Cranberry Ice, amelynek már a címkéje és a viasz színe is igazán téli illatot sugall. A termékcímkén megjelenő fagyott bogyók alapján elsősorban valamilyen fanyar, hűvös gyümölcsillatra számíthat az ember, és szerencsére nem kell csalódnia. A megolvadt viasz csodálatos vörösborra emlékeztet, az illat pedig egy jófajta gyümölcsmártást idéz, csupa-csupa finom összetevővel. A fejjegyben narancs, mandarin és erdei gyümölcsök találhatók meg, amelyeket a szívjegyben rejlő szilva, vörös áfonya és cseresznye egészít ki, fanyar és ínycsiklandó elegyet alkotva. Csupán az alapjegyben lévő vanília szelídít egy kissé a fanyar összhatáson, de mivel éppen csak csipetnyi mennyiségben van jelen, nem fog a korábban már tárgyalt süteményillatokra emlékeztetni. Gyümölcsrajongóknak tehát bátran ajánljuk, és remekül illik mind a baráti körben töltött estékhez, mind a plédbe burkolózós alkalmakhoz, amikor a rádióból már karácsonyi dalok szólnak, mi pedig egy jó könyv társaságában kucorodunk be az olvasólámpa fénye alá a kedvenc fotelünkben. A tapasztalataink alapján elmondható, hogy aki egyszer megismerkedik vele mintagyertya vagy Tarts® mini viasz formájában, az később vagy újrarendeli nagyobb mennyiségben, vagy nagyméretű gyertyára fektet be belőle, hogy hosszan élvezhesse a kifinomult illatát.

A Honey Clementine még csak nemrég jelent meg a Yankee Candle kínálatában, de már mostanra sokak kedvence lett, és állandó feltöltésre szorul a készletünk belőle. A blogon már esett róla szó a Harvest Time kollekcióról szóló bejegyzésünkben, ugyanakkor csapatunk körében akkora kedvenccé vált, hogy biztosan a tél folyamán is tovább használjuk majd. Fanyar, ugyanakkor selymes narancsos illat, és eszünkbe juttatja a téli hagyományt, amikor a narancs héjából készül mécses, és az égetése során felszabadulnak a héjában lévő csodálatos illóolajok, felfrissítve a jó melegre befűtött szoba levegőjét. Emellett a jó minőségű narancstea illatát is felidézi, amely pedig igazán jól tud esni a szabadban töltött órák után mind az átfázott ujjaknak, a bögrén át melegítve őket, mind testnek és léleknek. Mi mézzel fogyasztva ajánljuk, mellé pedig a Honey Clementine valamelyik formáját, hogy még teljesebb legyen az összhatás.

A Mandarin Cranberry a Cranberry Ice-hoz hasonlóan már színeiben is a telet idézi, és az illata is kiváló választás télre is, hiszen az érett narancs és a fanyar vörös áfonya aromája a legintenzívebb benne. Emellett egyéb érdekes illatjegyek is felsorakoznak, amelyeket valószínűleg csak a legtapasztaltabb és legérzékenyebb orrú gyertyahasználók ismernek fel, hiszen olyannyira tökéletesen egészítik ki a fő illatjegyeket, hogy csak hozzájárulnak a sikerükhöz, ahogyan a jó mellékszereplők teszik egy csodálatos film főszereplőivel. A fejjegyben narancshéj és zöld növények illata jelenik meg, ezáltal már a meggyújtás után rögtön fanyarságot kölcsönözve a kompozíciónak. A szívjegyben aztán vörös áfonya, lédús mandarin és cseresznye lép a színre, igazán gyümölcsössé téve az összhatást, ugyanakkor egy csipetnyi rózsaillat is jelen van, így még selymesebbé válik az illat. Az alapjegyben púderes illatok, pézsma és vanília zárja a sort, de mindezen összetevők ellenére a mandarin és a vörös áfonya marad a leghangsúlyosabb. Kiváló választás tehát gyümölcsrajongóknak, ugyanakkor kifinomultsága miatt a gyümölcsös illatok körében még csak félve nézelődőknek is jó szívvel ajánljuk. Emellett olyannyira erős az illata, hogy még a legkisebb termékformátum is hosszú távú befektetésnek bizonyul belőle: vásárlóink arról számoltak be, hogy Tarts® mini viasz esetében harmad vagy negyed viasz is rendkívül intenzív illatot áraszt, illetve a kisméretű gyertya is képes még nagyobb tereket is betölteni. Annyi bizonyos, hogy nekünk is a kedvencünkké vált, és szívesen használjuk az egyre zordabb estéken.

A sort ma a Wild Fig zárja, amely már szerepelt a blogon, méghozzá nem is olyan régen, az októberi illatokat ismertető bejegyzésben. A részleteket illetően tehát azt a bejegyzést ajánljuk, és mindössze annyit mondanánk most róla, hogy az egyik legbársonyosabb, édes, mégsem émelyítő illat, amely még a leghidegebb, legzordabb estéken is szinte körülöleli a használóját, és meghitté varázsolja a hangulatot. Baráti beszélgetésekhez és közös családi filmnézéshez egyaránt ideális választás, már csak egy jó meleg tea, illetve a pattogatott kukorica hiányzik…

Az illatok sorának pedig még messze a vége, így a jövő héten tovább folytatjuk a leírásokat, addig pedig figyelmetekbe ajánljuk a sorozat előző részeit, amelyek alapján remélhetőleg könnyű lesz ajándékot választani a szeretteiteknek:
http://illatgyertya.blogspot.hu/2016/10/karacsonyi-illatok-fuszerek-varazsa.html
http://illatgyertya.blogspot.hu/2016/10/karacsonyi-illatok-kulonlegessegek.html
http://illatgyertya.blogspot.hu/2016/11/karacsonyi-illatok-gyumolcsos-finomsagok.html

Emellett további segítséget nyújthat webáruházunk karácsonyi illatokat tartalmazó menüpontja:
http://illatgyertya.hu/karacsonyi_illatok

Mi mindenkit arra biztatunk, hogy mielőbb kezdje meg az ajándékvásárlást, hiszen bár messzinek tűnik még, bizony hamar eljön a karácsony, és biztosak vagyunk abban, hogy sokan örülnének, ha Yankee Candle termékek várnák őket a fa alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése