2017. március 4., szombat

Coastal Living – az utazásra csábító kollekció

A blog történetében először veszünk sorra néhány valóban tavaszias illatot, és ez igazán nagy örömmel tölt el minket. Számunkra minden évszakban csodák rejlenek, hiszen az illatokkal még a legkomorabb téli napokat is bársonyosan meleggé tehetjük – mégis különleges varázzsal bír az, hogy már ébredezik a természet, és míg kint madarak csicseregnek, az otthonunkba is tavaszias illatokat csempészhetünk. A Yankee Candle új kollekciója, a Coastal Living ráadásul a tavaszias jegyek mellett igazán tengerparti hangulatúra sikerült, és ennek köszönhetően akár egyenesen a nyári vakáción érezhetjük magunkat a használatával. Négy illat tartozik ide, és ismét csak betűrendben haladunk majd rajtuk végig: a Coastal Living, a Driftwood, a Garden by the Sea és a Sea Air alkotja ezt a már színeiben is vidámságot és napfényes tengerparti réteket idéző kiadást.

Elsőként lássuk tehát a Coastal Living nevű, csodálatos pasztellzöld viaszba zárt illatkompozíciót, amelynek címkéje láttán legszívesebben lerúgnánk a lábunkról a cipőt, hogy végigsétálhassunk a tengerhez vezető, fövenyes ösvényen. A tengerparti hangulatot tovább fokozza az a tény, hogy a fejjegyet tengeri só alkotja, vagyis a használat kezdetén ez az aroma bontakozik ki először, igazán egzotikussá téve az otthon levegőjét. A szívjegyben aztán levendula és tengerparti virágok illata jelenik meg, de nem túláradóan, hiszen az illat jellege alapvetően tengeri, és a megalkotói figyeltek az összetevők egyensúlyára. Mire az alapjegyet alkotó moha és pézsma megjelenik, az illatkompozíció rendkívül kiegyensúlyozott és megnyugtató jelleget ölt: valóban olyan érzést kelt, mintha tiszta levegőjű tengerparton járnánk, ahol a part mentén nyíló virágok és a parti fák törzsén növő moha illata éppúgy érezhető, mint a tenger vizétől sós levegő. Friss és nyugalmat sugárzó illata miatt kezdő Yankee Candle-használók számára is jó választás lehet, hiszen nagy valószínűséggel mindenki rajongani fog érte, ezért ajándékként is biztosan sikert arat majd.

Az elegáns homokszínű viaszú Driftwood már első szaglásra rendkívüli élményt nyújt, hiszen egyrészt jelen van benne a Coastal Living esetében is érezhető sós levegő illata, másrészt friss virágos jegyek és bársonyos melegség is árad belőle. Nem csoda, hiszen jól kigondolt és az orrot szinte simogató kombinációról van szó. A fejjegyben a vízililiom és a tengeri só van jelen, ezért a használata során ezek érezhetők elsőként, majd a szívjegy jelenik meg, amelyet hordalékfa és eukaliptusz alkot. A hordalékfa egyrészt a növény fás jegyeit, másrészt a tenger sósságát is magába zárja, ezért különleges hatást kölcsönöz az illatnak, eukaliptuszt pedig csupán csipetnyi mennyiségben tartalmaz, így csak a legtapasztaltabb felhasználók ismerhetik fel. A legtöbb Yankee Candle-rajongó csupán frissességet fog kiérezni belőle, nem emlékeztet tehát tőle gyógycukorkára az illat. Az alapjegyben aztán tonkabab és cédrusfa zárja a sort, és itt kapjuk meg a választ a már első szaglásra érezhető melegségre: a vanília mellett ugyanis a tonkabab is bársonyosan meleggé teszi az ezt tartalmazó illatokat, ezért remek párost alkot a cédrussal, amely fás-zöldes jegyeket csempész a Driftwood összhatásába. Ennek köszönhetően a trópusi tengerpartok helyett ez esetben inkább az északi területek partjain érezhetjük magunkat, ahol a közeli erdők illata is a tengeri levegőbe vegyül, ugyanakkor a tavaszi napsütésnek köszönhetően melegség járja át az ott tartózkodókat.

A harmadik illat a Garden by the Sea nevet kapta, így már ebből sejthető, hogy virágos-friss illatot kapunk, ha ezt választjuk. Mind a címkekép, mind a viasz maga tovább fokozza ezt a benyomást, lássuk tehát, hogy milyen jegyeket rejt magában. Nos, a fejjegyben földes és friss virágos aromák egyaránt megjelennek, hiszen ibolyalevél és bazsarózsaszirmok illata vegyül benne. Az ibolya már eleve is eléggé földes és testes, a levele pedig még inkább ilyen, és némi zöldesség is vegyül bele, a pünkösdi rózsaként is ismert bazsarózsa illatáért pedig méltán rajonganak oly sokan. A keresztény ünnepre utaló nevet a május-júniusi virágzási időszakból adódóan kapta, ezért a Garden by the Sea mind a tavasz egyik első hírnöke, az ibolya illatát, mind a kora nyári időszakot felidézi már a használata kezdetén. A szívjegye rendkívül összetett, és ennek köszönhetően ez a kollekció legtöbb illatjegyet magában hordozó darabja. Gyöngyvirág, tengerparti pázsitszegfű, frézia és tündérrózsa található meg benne, amelyek szintén sokak által ismert és kedvelt illatok. A tengerparti pázsitszegfű a legegzotikusabb közülük, de közeli rokona a Magyarországon is nyíló pünkösdi szegfűnek, ezért a többi virágos illatjeggyel együtt a tavaszi-nyári időszakba repíti el a használóját. Az alapjegyben pedig ámbra és pézsma egyaránt megtalálható, és a blog rendszeres olvasói biztosan tudják már, hogy ez mit jelent: bársonyosságot kölcsönöznek az összhatásba, és felidézik a napsütés által nyújtott melegséget. Mi jó szívvel ajánljuk akár nőnapra is, hiszen a címkekép, a viasz színe és az illat maga egyaránt jól helyettesíthet egy szép virágcsokrot, és mind a lakás szépítésében, mind illatozásban a virágokhoz képest hosszabban megállja a helyét.

A negyedik illat, a Sea Air már nevében is frissességet ígér, és az ígéretét teljesíti is. A fejjegyben tengervíz és óceáni sós levegő van jelen, így a Coastal Living nevű kompozícióhoz hasonlóan már a használat kezdetén rendkívül friss felhangokat érezhetünk ki belőle. Ezt követően aztán virágos jegyek egészítik ki az összhatást, hiszen a szívjegyet fehér ciklámen, rózsa és trópusi virágok alkotják, így rendkívül friss és virágos egyszerre. Az alapjegyben szantálfa van jelen, amely egzotikus, meleg illatával a napsütést hivatott felidézni, de a jelenléte nem túláradó, csupán finoman kiegészíti az eddig leírt, frissességet sugárzó jegyeket. Az aromája rendkívül erős, így vendégvárás esetén gyorsan felfrissíthetjük vele a lakás levegőjét, de akkor is tökéletes választást jelenthet, ha valamilyen tevékenységhez nem fűlik a fogunk, és szeretnénk valamilyen módon motiválódni. Ezzel az illattal garantált a siker, mert a frissességétől a használója is felfrissül, és újult erővel vág bele a teendők sorába. A csodálatos égszínkék viasz és a címkeképen látható tenger és bárányfelhők ráadásul üde színfoltot teremtenek a lakásban, így üveggyertya használata esetén letisztult, pasztellszínű dekorációs elemre is szert tehetünk.

A kollekció illatai mellett pedig néhány kiegészítő is megjelent, amelyekkel tovább fokozhatjuk a tengerparti élményt: a Beach House esetében nagyméretű búrára és tányérra, illetve viaszmelegítőre tehetünk szert, és a segítségükkel valódi matrózos összhatást kelthetünk. A Fresh Ocean viaszmelegítő mozaikdarabjaival a sellők uszonyát idézhetjük fel, ugyanakkor a tenger sokszínű kékes-zöldes hangulatát is magában hordozza. A Twilight Dusk nagy búra és tányér mind a tenger alkonyati kékségét, mind a naplemente arany színét magában rejti, az ugyanilyen nevű viaszmelegítő meleg arany színe pedig bármilyen stílusú otthonba remekül illeszkedik. Emellett mintájáról mind a halpikkelyek, mind a tenger hullámai az eszünkbe juthatnak, mégis visszafogottan elegáns marad a megjelenése.


Az újdonságokat ide kattintva érhetitek el a webáruházban, az egyes termékcsaládokhoz pedig a róluk szóló bekezdésben a nevükre kattintva juthattok el. Reméljük, Ti is annyira szeretni fogjátok őket, mint mi, és szeretettel várjuk a véleményeteket az online áruház termékekhez kapcsolódó oldalán. Az adott terméknél a Vélemények fülre kattintva név megadása után írhatjátok le a termékkel kapcsolatos tapasztalataitokat, hogy ezáltal is segítséget biztosíthassatok más vásárlók számára a választáshoz. Mi pedig már alig várjuk, hogy az új kollekcióhoz is minél többen hozzászóljatok ilyen módon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése