2017. április 22., szombat

Tavaszi illatok – virágözön a szobában

Bár az időjárásnak köszönhetően egy kicsit újraélhettük a télvégi időjárást, és ezáltal talán néhányan ismét a téli-karácsonyi illatokhoz fordultak, valójában az igazi tavaszi illatoknak van most az ideje. Mivel pedig a Yankee Candle kínálatában számos, az évszakhoz illő termék megtalálható, ismét minisorozatot indítunk, amelynek keretében a leginkább tavaszinak mondható kompozíciókat mutatjuk be. A legtöbbjük szerepelt már a blogon egyéb bejegyzésekben, és az ilyen esetekben mindig megemlítjük majd az előző leírások helyét is, hogy egyetlen kattintással, könnyedén eljuthassatok hozzájuk, és még több részletet tudhassatok meg róluk. Mivel pedig ismét csak fennáll a helyzet, hogy nem tudnánk dönteni a közöttük fennálló sorrendről, betűrendben fogunk végighaladni rajtuk. A mai bejegyzésben a Black Plum Blossom, a Champaca Blossom, a Cherry Blossom, a Flowers in the Sun és a Fresh Cut Roses lesz a téma, tehát mindegyik ma tárgyalt illat már a nevében is virágos frissességet ígér.

A Black Plum Blossom április hónap egyik illata, így a blog rendszeres olvasói már jó ismerősként köszönthetik. Április első bejegyzésében esett szó róla, amelyben részletes leírást olvashattatok az illat alkotójegyeiről, ezért most inkább az általa teremtett hangulatról szeretnénk írni Nektek. Virágos jegyek, édes összetevők és gyümölcsös frissesség elegyéről van szó, amelyet igazán különlegessé varázsol a csipetnyi ánizs, amely tökéletes összhangot alkot a kétféle illatvilág között, és szerény jelenlétének köszönhetően bizonyosan csak a legtapasztaltabb illatszakértők érzik ki, hogy melyik fűszerről is van szó. Az ylang-ylang jelenlétének köszönhetően egyébként randevúkhoz és szerelmi ajándékként is ideális választás, hiszen amellett, hogy nyugtató hatása miatt az aromaterápiában is jó hasznát veszik, afrodiziákumként is ismert, így kettős hatása miatt igazán romantikus hangulatot varázsol az otthon levegőjébe.


A Champaca Blossom névadó virága, a champaca vagy champak a magnóliafélék családjába tartozik, ezért illata hasonló a Magyarországon is elterjedt és mostanában virágzó tulipánfával. Ezen fő összetevő mellett számos egyéb virágos és gyümölcsös jegyet rejt magában. A fejjegyben, tehát a használat elején kibontakozó illatrészben ibolyalevél, gyöngyvirág és narancs van jelen, így már ekkor is rendkívül összetett illathatása van: az ibolyalevélnek köszönhetően friss és földes jegyek, a gyöngyvirágnak köszönhetően igazán tavaszi virágillat, a narancsnak köszönhetően pedig fanyar-édes frissesség költözik be a szobába. A szívjegyben jelenik meg a névadó champaca, mellette pedig ylang-ylang és dinnye, így mind a virágos jegyek, mind a gyümölcsös aromák kavalkádja tovább bővül. Az alapjegyben ezt követően írisz, egy igazán nőies és elegáns virág, valamint cédrusfa tűnik fel – utóbbi részletes jellemzésével kapcsolatban figyelmetekbe ajánljuk két héttel ezelőtti bejegyzésünket. A virágos aromáknak köszönhetően egyszerre friss és lágy illatot kiválóan egészítik ki a fanyaran friss és édes gyümölcsök, az ibolyalevél és a cédrus pedig olyan fajta földességet és fás jelleget kölcsönöz az összhatásnak, amelynek köszönhetően úgy érezhetjük, mintha egy tavaszi kertben vagy az erdő lombjai alatt sétálgatnánk, az esőáztatta föld illatát magunkba szippantva. Emiatt igazán jó szolgálatot tehet a szeszélyes áprilisi időjárás során, amikor a szabadban sétálni csak jó meleg öltözetben lehet, és emiatt inkább szívesen otthon maradna az ember, hogy egy jó könyv és egy meleg pléd társaságában vészelje át a zord időket.


A Cherry Blossom részletes illatleírásával már találkozhattatok a blogon, ezért figyelmetekbe ajánljuk a Pure Essence kollekcióról szóló bejegyzésünket, a mai bejegyzésben pedig ismét csak az általa biztosított hangulatra szeretnénk kitérni. Rendkívüli frissességet kölcsönöz a levegőnek, így jó szolgálatot tesz akkor, ha a teendőink halogatására hajlamosak vagyunk, vagy ha a szürke, borús időjárás nyomja rá a bélyegét a teljesítményünkre. Emellett meghittséget és nyugalmat is áraszt, így kiegyensúlyozottá teszi a hangulatot, és minden teendőnknek nagyobb lelkesedéssel veselkedhetünk neki. Kiváló választás akár egy izgalmas könyv, akár egy vidám baráti összejövetel mellé, de az otthoni tornát, sőt, akár a takarítást is élvezetesebbé teszi, emellett pedig az esztétikai értéke is nagy, hiszen mind a viasz színében, mind a címkeképben a mostanában virágzó gyümölcsfákat idézi.


A Flowers in the Sun tavaly nyár végén vált a kínálat részévé, így a Warm Summer Nights kollekció bemutatásában már olvashattatok róla. Mivel ott az illatjegyekről nem ejtettünk szót a szokásos fejjegy-szívjegy-alapjegy hármasban, erre most kerítünk sort. A használat elején megjelenő fejjegyben citrom és narancs jelenik meg benne, így kifejezetten friss és gyümölcsös jegyekkel indít, majd ezt követi a szívjegyben jelen lévő virágözön: virágzó azálea, rózsabimbók és rózsaszín vízililiom illatával repít el minket egy angolkert csodálatos világába, ahol a szárazföldi fák és bokrok mellett a vízi növények is jól érzik magukat, és illatukkal még különlegesebbé teszik a levegőt. Az alapjegyben aztán a pézsma édes, könnyed változata zárja le és teszi teljessé az összhatást, ezáltal nyugalmat csempészve az egyébként is melegséget sugárzó, napsütéses kertet idéző kompozícióba. Valójában ez az illat már inkább nyárinak mondható, hiszen a friss-földes tavaszi illatok helyett melegebb árnyalatú, valóban napsütötte illatjegyek jellemzik, így jó választás lehet a mostani, telet idéző napokban, és biztosan mosolyt csal majd a használója arcára.


A Fresh Cut Roses nevű illatunkról is közöltünk már részletes leírást a februárhónap illatairól szóló posztunkban, így ma csak a legfontosabb jellemzőit szeretnénk felidézni: rózsaszín viasz, csodálatos címkekép, valamint az egyszerű rózsaillatnál jóval komplexebb összhatás jellemzik. A virágillat mellett ugyanis almahéj, citrusok, púder és geránium is megjelenik benne, így jól idézi a tavaszi gyümölcsfavirágzást, és a citrusok fanyar illata még inkább frissé teszi, az alapjegyben megbújó pézsma pedig rendkívüli nyugalmat áraszt. Olyan tehát, mint egy szerelmi vallomás: nyugtató hatású és friss egyszerre, és a rózsaillat örök szerelmet ígérő jelenlétével válik teljessé.


A mai válogatásból tehát biztosan mindenki megtalálja a kedvére valót, hiszen annak ellenére, hogy mindegyik itt említett terméket a virágok illata jellemzi, a kiegészítő aromák hatására többféle végeredményt adnak: míg az egyik a napfény megnyugtató melegségét kölcsönzi a szobába, addig van, amelyikkel egy esőáztatta kertben vagy erdőben érezhetjük magunkat, de olyan is akad, amelyik gyümölcsös fanyarságával tettre csábít, és elősegíti, hogy gyorsabban a teendőink végére érjünk. Ráadásul bőven akad még virágillat a kínálatban, így a közeljövőben szemezgetünk majd még közülük, mielőtt a régi és újdonságként jelentkező nyári kompozíciókra kerül a sor. Reméljük, hogy találtatok kedvetekre valót a mai bejegyzésben is, és sikerül a Yankee Candle termékeivel vidámabbá tennetek a tavasz mostani, kevésbé kellemes napjait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése