2017. április 29., szombat

Tavaszi illatok – virágos napfény a borús napokra

A héten végre úgy tűnt, van remény az igazi tavaszi időjárásra, mostanra viszont ismét a felhők borújában telnek a napok, ami bizony mindenki hangulatára rányomja a bélyegét. Szerencsére azonban ezen a héten is van néhány tippünk, amelyekkel az otthonotokba varázsolhatjátok a tavasz hangulatát, hiszen folytatjuk a múlt héten megkezdett minisorozatot, hogy ezen a héten is öt csodás virágos illatot mutathassunk be Nektek. A mai bejegyzés főszereplőiként a Garden by the Sea, a Garden Sweet Pea, a Happy Spring, a Honey Blossom és a Lavender nevű illattal ismerkedhettek meg részletesen. Szokásunkhoz híven a könnyű hozzáférést is biztosítunk, hiszen egyrészt az adott bekezdésben a terméknévre kattintva rögtön a webáruház megfelelő oldalára juthattok el, másrészt amennyiben már korábban is szó esett valamelyikükről, a blog adott bejegyzéséhez is egyetlen kattintással eljuthattok.

A betűrendből adódóan elsőként említhető Garden by the Sea bemutatásával nemrégiben találkozhattatok, hiszen a legutóbb újdonságként érkező Coastal Living kollekcióról szóló bejegyzésben részleteztük először, illatjegyekkel együtt – így mindenképpen figyelmetekbe ajánljuk, hogy olvassátok el a jellemzését. Mi a benne fellelhető fréziának, szegfűnek, gyöngyvirágnak és ibolyának köszönhetően érezzük elsősorban tavaszi illatnak, ugyanakkor az ámbrának és a pézsmának köszönhetően olyasfajta melegség járja át, amelyből adódóan már a kora nyári időszakot is egyértelműen felidézi. A szürke, esős tavaszi napokat pedig biztosan feldobhatjuk már a színével is, hiszen az élénk korallszínű viasz vizuális élménynek sem utolsó, így üveggyertyás kivitelben egyértelműen a szoba díszévé és üde színfoltjává válhat.

A második illat, a Garden Sweet Pea szintén szerepelt már a blogon, hiszen március hónap egyik illatáról van szó. Kiváló választást jelent mind tavaszra, mind a nyári illatokra való átvezetésként, hiszen a tavaszi illatjegyek, pl. frézia mellett például a fehér húsú őszibarack és a körte aromái is jellemzik. Kék színű viaszának köszönhetően akár már a nyárra jellemző, tengeri témájú dekorációkat is remekül kiegészíthetjük vele, hiszen a tengerészkék, fehér és piros színnel egyaránt jól mutat. Ráadásul a megszokott termékformák – háromféle méretű üveggyertya, mintagyertya és Tarts® mini viasz – mellett lángmentes megoldások is elérhetők belőle. Az autónkban autóillatosító pálca és Ultimate autóillatosító formájában vihetjük magunkkal, míg az otthonunkat pálcás diffúzor és elektromos légfrissítő segítségével varázsolhatjuk Garden Sweet Pea-illatúvá.

A harmadik ma említett illat a húsvéti különkiadású gyertyáink között került szóba nemrégiben: a Happy Spring különlegessége, hogy kizárólag nagyméretű üveggyertyaként szerezhető be. Ebből kifolyólag amellett, hogy rendkívül tavaszias illatkompozícióról van szó, igazi gyűjtői darab is egyben. A tavaszias jellegét számtalan virágillatnak köszönhetően nyeri el: rózsa, szegfű, jácint, orgona és repíti el a használóját egy árnyas kert szívébe, és ezt a hatást tovább fokozza a moha jelenléte. Tökéletesen kiegyensúlyozott illatról van szó, amely édes jegyekkel már a nyár felé is nyit, hiszen pézsma és őszibarack is fellelhető benne, ezáltal napfényes-meleg jelleget öltve. Ráadásul az égszínkék viasznak és a rajta látható tulipánoknak köszönhetően a legmorcosabb, esős napokat is vidámmá varázsolja.


A Honey Blossom előzőleg csupán röviden említve szerepelt, a Valentin-napi ajándékötleteink között, ezért a mai bejegyzésben teljes körű, minden illatjegyre kiterjedő leírást biztosítunk róla. Méltán, ugyanis rendkívül kifinomult, édes-virágos és lágy egyszerre, ezért a kezdő Yankee Candle-használók figyelmébe is jó szívvel ajánljuk. Az édes jegyek elsősorban gyümölcsöknek köszönhetően jelennek meg benne, hiszen a használat elején kibontakozó fejjegyben maracuja, nektarinvirág és feketeribizli van jelen – az édes jelleg tehát nem válik tolakodóvá. Az ezt követően megjelenő szívjegyet csillagjázmin és frézia alkotja, így a tavaszi illatokból sincs hiány. Az illatot lezáró és teljessé tévő alapjegyben tonkabab, erdőillat és pacsuli sejlik fel, így a napfény melegsége és az erdő illatának fás-mohás jellege igazán kifinomulttá teszi az összhatást. Jó hasznát vehetjük tehát akkor, ha valamiért a négy fal közé zárva kell töltenünk az időt, munka vagy az otthoni teendők miatt, közben viszont szeretnénk egy kis tavaszi hangulatot csempészni a levegőbe. Ráadásul a megjelenése is különleges, hiszen a már eleve elegáns és nőies világoslila viasz a hevítés hatására élénk rózsaszínné változik, így üveggyertya formájában még a látványával is jókedvre derít.


A mai nap utolsóként említett illata, a Lavender egyrészt a legklasszikusabb tavaszi-nyári illatok közé tartozik, másrészt sokak számára egész évben a tisztaság és a kifinomultság illatát rejti magában. A levendula sokak kedvence, ugyanakkor vélhetően ugyanennyien kizárólag molyirtóként ismerik, és emiatt ódzkodnak tőle, méltatatlanul. Valójában ugyanis friss virágos illatról van szó, amely különösen jó választást jelent tavasszal, valamint a nyugtató hatásának köszönhetően az aromaterápiában is előszeretettel alkalmazzák. A Yankee Candle illatmesterei úgy döntöttek, hogy elsősorban fűszernövényekkel emelik ki a levendula tiszta aromáját, ezért a fejjegyben ózon, zsálya és eukaliptusz szerepel. Ennek köszönhetően már a használata elején tiszta frissességet varázsol az otthon levegőjébe, és a többi illatjegy még tovább fokozza ezt a hatást. A szívjegyben jelenik meg a frissen szedett levendula, mellette pedig kakukkfű és rozmaring folytatja a fűszernövényes jelleget. Az illatkompozíció tehát már ekkorra is felér egy aromaterápiás kezeléssel, és a legjobb wellness-szállodákban érezhetjük magunkat a hatására, az alapjegy azonban még inkább kikerekíti és harmonikusabbá teszi az összhatást. A cédrusfa és a moha fás-földes lágyságot, míg a vetiver frissességet csempész a már eddig is összetett illatvilágba, így a Lavender a hagyományosabb illatvilág kedvelői számára is kiváló választást jelent. Ajándékként is beválhat akár azok számára is, akik eddig kizárólag az illóolajok használatára esküdtek, és kifejezetten ajánljuk a masszázs- és jógastúdiók nyugodt hangulatának megteremtéséhez.


A sort a közeljövőben még folytatjuk majd, emellett pedig hamarosan itt lesz az ideje egyrészt a májusi akciós illatok ismertetésének, másrészt néhány újdonság bemutatásának. Addig is Yankee Candle-illatokban gazdag hosszú hétvégét kívánunk Nektek, és reméljük, legalább néhány órára a nap is előmerészkedik majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése